Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#fitt
2019.09.14.

A fittebb diákok jobban teljesítenek

A testmozgás nem csak a túlsúly ellen ajánlott, de egyes kutatások szerint az állóképességi felmérésen jobban teljesítő diákok tanulmányi eredménye is jobb.

#nyelvtanulás
2019.09.06.

Egy elképesztő fiatal srác, aki 19 nyelven beszél

A nyelvtanulás nem mindenkinek megy könnyen. Vannak, akik jobb nyelvérzékkel rendelkeznek, így sokkal hamarabb elsajátítanak idegen nyelveket, mint mások. Előfordul azonban olyan is, hogy valaki extrém módon fogékony a tőle idegen országok nyelvére - ilyen például Vladimir Skultety, aki még nincs 30 éves, de már 19 nyelven beszél.

#iskola
2019.08.31.

Környezetbarát tanév

Új tanév kezdődik, amely jó alkalom arra, hogy tiszta lappal indulj több tekintetben is. Például tehetsz új fogadalmakat. A legelsők között lehetnek azok, amelyek a környezetvédelemről szólnak - hiszen annyi felesleges hulladék keletkezését meg lehet előzni, ha odafigyelünk!

#gólyatábor
2019.08.24.

Tilos dolgok az egyetem első évében

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek. - olvasható az eduline.hu-n.

#gólyatábor
2019.08.04.

Öt dolog, amit megtanulsz a gólyatáborban

Biztos, hogy minden leendő elsőéves izgatottan várja már a gólyatábort, hatalmas élmények és tapasztalatok százai várnak majd rájuk. Ebből szedtünk össze néhányat - olvasható az eduline.hu-n.

#nyár
2019.07.11.

Tippek fesztiválozóknak

Idén is rengeteg lehetőségünk van mindenféle fesztiválra menni, hiszen még javában tombol a fesztivál-szezon. Tippjeinkkel biztosan feledhetetlen, gondtalan élmény lesz!

#diákmunka
2019.06.28.

Hol találhatsz nyári munkát?

Összegyűjtöttük a leghasznosabb honlapokat, melyeken böngészve te is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb nyári munkát!

Mit csinálsz, ha ideges vagy?
#stressz
2019.05.29.

Mit csinálsz, ha ideges vagy?

Hogyan lehet hatékonyan csillapítani az idegeskedést? Annyi minden miatt idegeskedünk, hogy már szinte fel sem tűnik az állandó stressz, csak az, ha már az idegeink felmondják a szolgálatot és „kiég a biztosíték.” Mit tudunk tenni azonnal, és mit tehetünk a hosszú távú stressz csökkentésért?

#diákmunka
2019.05.24.

Diákmunkát vállalnál a nyáron? Így készülj fel!

Jól jönne egy kis extra zsebpénz vagy egy új laptopra gyűjtenél? Esetleg gyakorolnád a nyelvet vagy munkatapasztalatot szereznél? Mindegyik egyszerűen megoldható némi nyári diákmunkával. Ha még soha nem próbáltad, akkor nehéz lehet elindulni, de most mindent megmutatunk és elmagyarázunk neked, hogy magabiztosan foghass bele!

#tanulás
2019.05.17.

Különleges tanulási trükkök érettségizőknek

Már javában tart az érettségi, valaki még az utolsó pillanatokban is tanul a következő vizsgára. Persze minden perc számít. Hogyan véssünk be valamit hatékonyan az agyunkba? Tanácsok a felkészüléshez.

#tanul
2019.05.01.

23 tipp a gyorsabb tanuláshoz

Legyen szó egy új tananyag vagy nyelv elsajátításáról, az elménk folyamatosan új információt szív fel, minden nap tanulunk valamit. Egy kis karbantartással az elméd borotvaélessé válhat, és kész lesz bármilyen kihívással megbirkózni, és magáévá tenni az új információt. Tartsd az elméd csúcsformában, és kövesd tippjeinket!

#érettségi
2019.04.27.

Érettségi: siker vagy kudarc?

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?

#kötelező olvasmány
2019.03.27.

Olvasási kedv: ha nem kötelező, máris érdekesebb

Több tinédzser olvas, mint régebben, bár nem a klasszikus műveket. A fantasy műfajú könyvekre rákaptak a fiatalok - ezt tapasztalja Schiller Mariann, aki 30 éve tanít magyart középiskolásoknak. - olvasható a hirado.hu oldalon.

#felső tagozat
2019.03.21.

5 készség, amire minden felsősnek szüksége van

A felső tagozat egy diák tanulmányainak egyik legfontosabb része. Itt már elengedhetetlenek a megfelelő tanulási készségek a sikeres tanulmányok érdekében. Akár úgy is tekinthetsz a felső tagozatra, mint a gyakorlásra egy nagy játszma a középiskolai megmérettetés előtt.