Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#iskola
2017.08.31.

Ismét a suliban: hogyan vészeld át az első napokat?

Egy egész nyár után, amit alvással és neked tetsző dolgokkal tölthettél az iskola csengője vészesen kiábrándító és kellemetlen lehet. Akár egy ideges újonc vagy, akár egy tapasztalt felsőbb éves, szembe kell nézned az iskolával és a velejáró bonyodalmakkal – új osztálytársak, új tanárok, új tantárgyak, új szokások.

#iskola
2017.08.24.

Aggódsz az iskolakezdés miatt?

Az egész előző tanév egy merő stressz volt számodra, és máris itt van a következő? Tedd félre a stresszt, nem éri meg! Nézz szembe a régi félelmeiddel!

#önértékelés
2017.08.22.

Néhány tanács a beilleszkedéshez

Nem találod a helyed? Mindenki könnyen elvegyül a társaságban körülötted, te pedig egyedül érzed magad? Ha megfogadod tanácsainkat, élhetőbbé válnak a hétköznapjaid, és a kapcsolatod a környezeteddel kiegyensúlyozott lehet.

#csúfolódás
2017.08.18.

Csúfolódás, a lélek mérge

Egyre több tinédzser fekszik a kés alá, mert nem bírják tovább elviselni a folytonos iskolai csúfolódást. Vajon megoldja a problémát, ha az orruk kisebb lesz vagy a fülük nem áll szét? Hogyan segíthetünk rajtuk?

#házi feladat
2017.08.17.

Ez a világ legjobb házi feladata!

El tudják képzelni, hogy a csillaghullás nézése házi feladat legyen? Vagy épp a nevetés? Pedig a tardosi Fekete Lajos Általános Iskolában pont ilyen feladatokat kaptak nyárra Hédi Katalin tanítványai.- olvasható a kemma-hu-n.

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#film
2017.07.25.

Három film, amit nézz meg, mielőtt egyetemre mész

Három film, ami egy kicsit másképpen mutatja be az oktatást. Ha még egyiket sem láttátok, és most mentek egyetemre, akkor mindenképpen nézzétek meg a nyári szünet alatt - írja az Eduline.

#nyári szünet
2017.07.25.

Mihez kezdjünk a szabadidőnkkel?

Szia! Megint ideülök melléd, jó? Végre mosolyogni látlak. Ja, hogy itt a vakáció, azért? Hát igen, nincs suli, nincs korán kelés, nem kell tanulni. Itt ez a nagy szabadság. Csak nehogy unatkozás legyen a vége!

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.

#puskázás
2017.06.09.

Börtönbüntetés puskázásért?

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedéseket rendeltek el a csalások elkerülésére az egyetemi felvételik során Kínában, ahol 9,4 millió diák szerdán kezdte meg a gaokaót, a központi felvételi vizsgákat.

#nyelvtanulás
2017.06.09.

Nyelvtanulási tippeket ad tini szerkesztőnk

Reschofsky Panni tini szerkesztőnk a SzakmaSztár fesztiválra készített előadását olvashatjátok. Melyben kitér a nyelvtanulás fontosságára és néhány igazán hasznos tippet ad, hogy hogyan is fogjatok hozzá egy nyelv elsajátításához.

#fizika érettségi
2017.05.23.

Fizika érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi fizika vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

#stressz
2017.05.18.

Iskola- és vizsgák okozta stressz

Az iskolai évek alatt, a tinédzserek rengeteg stressznek vannak kitéve. Többet kell tanulniuk mint valaha, főleg, ha a jegyekre és emelt szintű érettségikre gondolunk. Nem csoda, hogy folyamatosan érzik a tanulás, bizonyítási és megfelelési vágy okozta stresszt.

#biológia érettségi
2017.05.17.

Biológia érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi biológia vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.