Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#pénzkezelés
2017.02.05.

Játékos pénzkezelés, pénzkezelési játék: Marslakó a haverom

Ha egy mondatban hallod azt a két szót, hogy játék és pénz, mi jut eszedbe róla? A szerencsejátékok és a kaszinók? Netán a Gazdálkodj okosan! vagy a Monopoly? Az utóbbi kettővel már közel jársz ahhoz, amit szakértőnk, Himer Csilla pénzpedagógus gondol a pénzügyi nevelésről: a pénzügyekről, a pénzkezelésről bizony játszi könnyedséggel is lehet tanulni. Hogy ezt bebizonyítsa, új sorozatot indít a Kamaszpanasz oldalán – a játékos pénzkezelésről.

#gúnyolódás
2017.02.02.

Miért piszkálnak a fiúk?

"Az osztályomban 9 fiú van, és ők a problémám okozói, ugyanis nagyon szeretnek engem piszkálni, kigúnyolni, röhögni rajtam. Mindig ellenszenvesek velem - bezzeg a többi lánnyal tudnak normálisan beszélni. Miért csinálják ezt?" A szakértő válaszol.

#rossz jegy
2016.10.31.

Tippek az őszi szünetre, ha rosszak a jegyeid

A legrosszabb dolgok egyike, amikor minden igyekezeted ellenére kudarcot vallasz. Hiába tanulsz órákon át, mégis rosszak a jegyeid? Lehet, hogy valamit nem jól csinálsz. Ideje felülvizsgálni a tanulási szokásaidat, s az eredmény biztosan nem marad el! Készülj fel a szünetben, és bizonyítsd be, hogy meg tudod csinálni!

#nyelv
2016.10.21.

Tanulj nyelvet gyorsan!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy nyelveket tanulni hosszú és fáradságos munka, és emiatt mindig csak halogattad a nyelvtanulást, akkor a következő tippektől majd biztosan megjön a kedved hozzá!

#iskola
2016.09.04.

Szeptembertől kevesebb a szabadidőd?

Néhány napja elkezdődött az iskola, lassan vissza kell szokni az iskolai napirendhez. Első nekifutásra szokatlan lehet a nagy váltás: kevesebb szabadidő, több kötelesség.

#iskola
2016.09.01.

Lehet szeretni a szeptemberi iskolakezdést?

Általában kétféleképpen szoktunk hozzáállni a szeptemberi tanévkezdéshez: egyesek örülnek neki, mások azt érzik, hogy vége a boldog, nyugodt időknek. Lássuk, miért szeretheti valaki ezt az időszakot?

#iskola
2016.08.30.

Iskolakezdés: kedvcsináló az új tanévhez

Vége a nyárnak, ideje megbarátkozni a gondolattal: kezdődik az új tanév. Ezzel a cikkel segítünk ráhangolódni a suli-hangulatra, hogy az első napod kellemesen teljen.

#tanul
2016.07.19.

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

#diákmunka
2016.06.27.

Diákmunka nyáron: szabályok, buktatók és hasznos tudnivalók

A diákmunkával szerzett jövedelmed is adóköteles, a személyi jövedelemadó mértéke tizenöt százalék, amelyet a munkaadó adóelőlegként von le a bruttó béredből. Bizonyos esetekben nem kell járulékot fizetned. Ha nem vagy tisztában az adózással, érdemes iskolaszövetkezeten keresztül munkát vállalnod.

#iskola
2016.06.14.

Ha megbuktál a suliban - 7 tipp a könnyebb feldolgozáshoz

A bukás utáni érzelmi felépülés néha komolyabb kihívást jelenthet, mint megismételni az adott évet. Nagyon keményen dolgoztál az egész év folyamán, és hopsz, hirtelen az összes befektetett időd és energiád kárba veszett. Sokaknak a bukás aláássa az önbizalmát és még nehezebbé teszi, hogy később továbblépjenek. A legjobb dolog, amit egy bukás után tehetsz, hogy vársz, hogy felépülj. Nem csak te leszel ettől erősebb és elszántabb a jövőben, de még a jegyeid is javuló tendenciát fognak mutatni.

#véradás
2016.06.14.

Miért legyünk donorok? Ma van a Véradók Világnapja

Országszerte 45 helyszínen várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt a Véradók Világnapján. Ha elmúltál 18 éves, te is elmehetsz valamelyik helyszínre. Vidd magaddal a személyi igazolványodat, a lakcím és TAJ kártyádat! Csupán 35 perc az egész, nem kell tartanod semmitől, a véradás egyben egy szűrővizsgálat is. Ráadásul a segítségnyújtás nagyszerű érzésén felül ajándékot is kapsz.

#suli
2016.06.03.

Így fedezd fel a tehetséged!

Sosem haszontalan időt szánni az érdeklődésed, a képességeid mérlegelésére - ez az első lépcsőfok az önmegvalósítás, önmagad kamasz-, vagy akár felnőttkori énjének kiteljesítése érdekében. Íme, néhány ötlet, kérdés, mely mentén elindulhatsz tehetséged kibontakoztatása útján.