Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#diákmunka
2016.05.27.

Diákmunka: aprópénz helyett karrier

Ideje leszámolni azzal a tévképzettel, miszerint a diákmunka csak monoton szórólapozás vagy valamilyen árufeltöltős meló lehet. Egyre több cég keres motivált, nyelveket tudó diákokat komolyabb, jól fizető munkakörök betöltésére, és az sem kizárt, hogy az egyetem befejezése után rögtön állást ajánljanak a jól teljesítő diákoknak.

#szóbeli
2016.05.24.

Segítség a szóbeli érettségihez

Végre itt az év vége. Ez az, amire már olyan rég vártunk, végre lehet pihenni. De a tanév végével jön a bizonyítványosztás és az érettségi is. Az érettségizőknek a szóbeli vizsgákra kell hangolódniuk és készülniük.

#nyári munka
2016.05.18.

7 nyári pénzkereső tipp kamaszoknak

Egy hónap van már csak a nyári szünetig, gyanítom, már minden kamasz visszaszámlálásba fogott. Sőt nemcsak visszaszámolsz, hanem már terveid is vannak, hiszen ki akar egész nyáron otthon ülni?

#tanul
2016.05.17.

5 tipp, amivel felgyorsíthatod a tanulást

A gyors tanulás nagyszerű adottság. Akik képesek gyorsan elsajátítani és alkalmazni az új ismereteket, és az új információkat gyorsan értelmezik, hatalmas előnnyel rendelkeznek azokkal szemben, akik eme képességeket nem birtokolják.

#érettségi 2016
2016.05.03.

Matek érettségi 2016: a vizsga feladatai

A szokásoknak megfelelően idén is a matematika vizsgával folytatódik az írásbeli érettségi második napja. 8 órától 11 óráig tart a vizsga, melyben két feladatlapot kapnak a diákok, az elsőre 45 perc, a másodikra pedig 135 perc áll rendelkezésre.

#vizsga
2016.05.02.

Hogyan győzd le a vizsgastresszt?

A nyár már az ajtódon kopogtat, s mégis az érettségi vizsgára vagy az év végi jegyek javítására kell koncentrálnod? Szükséged van néhány tuti tippre, megcincált idegrendszered helyreállításához? Ötletekre, hogyan győzd le a rád nehezülő nyomást? Segítségünkkel magabiztosan fogod az akadályokat venni!

#érettségi 2016
2016.04.30.

Érettségi: jó tanácsok kamaszoktól kamaszoknak

Vészesen közeledik a nagy megmérettetés: az érettségi. Úgy érzed, hogy a napok egyre rövidebbek, a tanulnivaló pedig még halmokban áll? Nyugi! Kamasz szerkesztőink beavatnak a felkészülés és a vizsga sikeres átvészelésének titkaiba!

#érettségi 2016
2016.04.27.

Hogyan kell kiszámolni a felvételi pontokat?

Ha nem készülsz gőzerővel az érettségire, talán azzal sem vagy tisztában, hogy mennyit kockáztatsz egy esetleges rosszabb eredménnyel. Tudtad, hogy a maximálisan megszerezhető 500 pontból 200-ról az érettségi eredményei döntenek? Miből áll össze a maradék 300?

#dolgozat
2016.04.17.

Hogyan készülj rövid idő alatt hatékonyan a vizsgára?

Most jöttél rá, hogy mindjárt itt az érettségi, esetleg egy fontos témazáród lesz? És még alig készültél? Ne aggódj, cikkünkben ahhoz adunk tanácsokat, hogy hogyan készülhetsz fel hatékonyan rövid idő alatt bármilyen vizsgára vagy dolgozatra.