Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#őszi érettségi 2015
2015.10.20.

Őszi érettségi: a német feladatsorok és megoldások

Október 19-én a német írásbeli vizsgákkal folytatódott az őszi vizsgaidőszak, ami egészen október 22-ig tart. Ezt követően kezdődnek majd el a szóbeli vizsgák. Lássuk, a német feladatokat!

#nobel-díj
2015.10.12.

Érdekességek a Nobel-díjról

Fizika, kémia, orvostudomány-élettan, irodalom és a béke. Azok a területek, amelyeken előrelépésekre, újításokra az emberiségnek állandóan szüksége van. Emellett tette le voksát Alfred Nobel, a 19. században élt bőkezű, svéd feltaláló, mikor végrendeletében vagyonát nem rokonaira, hanem a jövő nemzedékek kiemelkedő alkotóira hagyta.

#kisiskoláskor
2015.09.10.

A kisiskoláskor nehézségei

A kisiskoláskor a társadalomba való beilleszkedés kezdeti szakasza, a barátok, ismerősök elfogadásának ideje. A gyermek nagy változások előtt áll, melyek őt magát és a szülőket is megviselhetik megfelelő odafigyelés híján. Amint a gyermek közösségbe kerül, új távlatok nyílnak meg előtte, a családból egy tágabb körbe kerül.

50 klasszikus mű, melyet érdemes elolvasnod
#klasszikus
2015.09.08.

50 klasszikus mű, melyet érdemes elolvasnod

Manapság a fiatalok nem különösképpen érdeklődnek az irodalmi művészetek iránt, illetve nem ápolják azokat. Nem tudják értékelni a drámai esztétikát és az irodalom szépségét. A legnagyobb művek és sok más írásos munka büszkén kiállja az idő próbáját és az iskolai, egyetemi tantervben mai napig szerepelnek. Szeptember 8-án van az Olvasás Világnapja.

#suli
2015.08.31.

Vissza a suliba: azért nem dől össze a világ

Újra itt az iskolaidő! Valószínűleg izgatott vagy és lehet egy kicsit szomorú is, hogy vége a nyárnak. Néhány tanuló ideges, vagy egy kicsit fél az iskola első napján, az összes új dolog miatt. Szerencsére ezek az „új” aggodalmak csak kis ideig maradnak meg. Nézzük csak, mit is tartogathat még az iskolakezdés.

#vércukor
2015.08.31.

Cukorbetegen a suliban

Ha cukorbeteg vagy, a biztonságod szempontjából elengedhetetlen, hogy a tanáraid és osztálytársaid tudjanak az állapotodról, illetve arról, hogyan segíthetnek neked.

#tanul
2015.08.28.

Szeptemberben új suliba kerülsz?

Minden tanévkezdés egy kicsit kalandos. Persze a többségnek nincs kedve tanulni, de az osztálytársak feldobják a napot. Különösen izgalmas, ha új suliba kerülsz, ahol még nem ismered a tanárokat, a többieket. Igazából még azt sem tudod, hogy hol van az osztályterem. Kalandos napok elé nézel.

#nyár
2015.08.25.

Induljon a suli stresszmentesen!

Hamarosan véget ér a felhőtlen nyár, és a szórakozás. Itt az ideje készülni, és ráhangolódni az iskolára. A KamaszPanasz csapata ebben is a segítségetekre szeretne lenni.

#egyetem
2015.08.09.

Rebeka kipróbálta: felkészülés az egyetemre

Kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. Ezek után az ember fiának, lányának nincs is más dolga, mint a méltó ünneplés és a nyári napok maximális kihasználása.

#egyetem
2015.07.29.

Készülj fel a kollégiumi évekre!

Az egyetemi felvételi sok tini számára fordulópontot jelent. Kiszakadni az otthon biztonságából és egyedül döntéseket hozni - sok hibával, de egyben sok tapasztalattal is járhat.

#felsőoktatási felvételi 2015
2015.07.23.

Ma kiderülnek a ponthatárok!

20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.