Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#érettségi
2013.04.24.

Készülj az érettségire! Német érettségi 2012

A világ leghíresebb karneváljairól, a vegetarianus étrendről, szibériai utazásokról és egy különleges hotelről szóló szöveget is kellett értelmezni a 2012-es középszintű németérettségin.

#Karafiáth Orsolya
2013.04.11.

Karafiáth Orsolya: a vers mindig itt lesz

Verselünk ma egyáltalán? Rímekkel vesszük le a kedvesünket a lábáról? Vagy egészen más eszközökhöz folyamodunk? Karafiáth Orsolya költőt kérdeztük.

#Rebeka
2013.04.10.

Rebeka kipróbálja: felkészülés az érettségire

Sokunk egyik legnagyobb félelme és egyben érdeme az érettségi. Kevesebb mint egy hónap van még hátra a nagy megmérettetésig. Ne ess pánikba, kezdj el tanulni! De hogyan? A Rebeka kipóbálja blogban hasznos tanácsokat olvashatsz.

#Költészet napja
2013.04.10.

Kávészünet a költészet napjára

A Kultúra Fiatal Nagyköveteinek is nevezett formáció, a Kávészünet tagjai az egyik tehetségkutató műsorban bukkantak fel, 2005 óta zenélnek együtt. Fontos céljuk, hogy a költészettel hadilábon álló fiatalok megszeressék az irodalmat. Ehhez a zenét hívják segítségül. Holnap lesz a Magyar Költészet Napja.

#Petőfi Sándor
2013.03.15.

Lájkolnád Petőfit?

Szeretjük március 15-ét, mert - legyünk iskolások vagy alkalmazottak - kapunk a nemzeti ünneptől egy hosszú hétvégét. Petőfit is szeretjük. A legnagyobb közösségi oldalon több ezer követője van.

#nyelvtanulás
2013.03.13.

Nyelvtanulás - Egyénileg vagy csoportosan?

Vajon létezik ideális nyelvtanulási forma? A válasz egyszerű: létezik, de egyéntől függ, hogy kinek melyiket ajánlják - mondja nyelvi szakértőnk, aki most összeszedte, hogy milyen körülményeket mérlegelve hozhatunk jó eséllyel olyan döntést, amellyel nem foghatunk mellé.

#tanulás
2013.02.21.

Küszködsz a tanulással?

Akármennyit gyakorolsz, a matekot mégsem érted? Akármennyit írsz is, a helyesírásod értékelhetetlen? Lehet, hogy te is disszel küzdesz?

#alvás
2013.02.05.

Lehet tanulni alvás közben?

Bizonyára már Te is hallottál a relax nyelvtanulási módszerről, melynek lényege, hogy elalvás előtt, relaxált állapotban kell hallgatni a tanulandó anyagot. Noha a módszert sokan kétkedéssel fogadták, egy új kutatás eredménye szerint valóban hatékony!

#Rebeka
2013.01.30.

Rebeka kipróbálta: a hatékony tanulás

Hamarosan kezdődnek a kisérettségik és az érettségi vizsgák. Ilyen mennyiségű anyag megtanulásához nem elég néhány nap. De hogyan tudsz hatékonyan, álmatlan éjszakák nélkül felkészülni? Rebeka a héten a hatékony tanulás feltételeit vizsgálta blogjában.

#év
2013.01.24.

Rebeka kipróbálja: tanulási technikák

Elkezdődött az új év, ám az iskolában minden a régi maradt. Kezdődik hamarosan az új félév, egyeseknek a próbaérettségi, másoknak folytatódik a vizsgaidőszak. Hogyan tanuljunk hatákonyan? Rebeka utánajár a kérdésnek.

#nyelvvizsga
2013.01.21.

Nyelvvizsga: tippek, hogy sikerüljön

A középiskolások nyelvi nehézségei általában a beszédértésben és a szövegértésben jelentkeznek, amelyek zömében szókincsbeli hiányosságokra vezethetők vissza - mondja az általunk megkérdezett szakember.