Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#gyermekmunka
2012.06.12.

Küzdelem a gyermekmunka ellen

Bányák, rizsföldek, sötét varróüzemek, vegyszer-gyárak. Helyek a világon, ahol gyermekek milliói végeznek olyan munkát, ami veszélyezteti egészségüket, tanulási lehetőségeiket, alapvető jogaikat.

#Soma
2012.06.12.

Soma: meg kell találni a könyvek ritmusát

Az a legjobb érzés, amikor nem akarjuk letenni a könyvet, mert annyira elvarázsol bennünket, ráadásul fejlődik a fantáziánk, mi képzeljük el a főhőst, a mi világunk lesz – nyilatkozta a KamaszPanasznak Soma Mamagésa a 83. Ünnepi Könyvhét egyik előadása után.

#egyetemista
2012.06.07.

Egyetemista lennél Amerikában? Nem álom!

Az amerikai álom igenis valóra válhat, ugyanis neked is van lehetőséged arra, hogy az Egyesült Államokban tanulj! Sokan nem tudnak róla, mások pedig a tévhitek miatt félnek még csak álmodni is erről. A cikkben ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni, illetve pár információval szolgálni az amerikai egyetemekről!

#érettségi
2012.06.01.

Érettségi: még hátra vannak a szóbelik

Az írásbeli érettségik 16 napja alatt 1210 vizsgahelyszínen összesen 136 546-an vizsgáztak és több mint egymillió feladatlapot töltöttek ki. A dolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban nézhetik meg eredményeiket. Az emelt szintű érettségik eredményei június 5-étől érhetők el, a középszintű vizsgaeredmények közzététele iskolánként eltérhet.

#fiatal tudósok olimpiája
2012.05.25.

Magyarok a fiatal tudósok olimpiáján

Negyedik helyezéssel tért haza Pittsburgh-ből, a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyről a magyar csapat. A bonyhádi Énekes Péter és Köpenczei Gergő alkotta csapat egy egyedi titkosító algoritmust bemutató projekttel bűvölte el a zsűrit. Előfordulhat, hogy hamarosan az ő kódrendszerük fog visszaköszönni a számítógépünk operációs rendszerében.

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.

#tanulás
2012.05.05.

Hangulat és fittség: ez is fontos az érettségi előtt

A tanuláshoz és a jó teljesítményhez testi és lelki felkészültségre van szükség. Az érettségi és az év végi vizsgák idején érdemes erőt gyűjteni és átgondolni, hogy hogyan is tudunk hatékonyan tanulni.

#ballagás
2012.05.04.

Ballagás 40 év után

A 155 éves debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola május 4-i ballagásán joggal énekelhetik az egybegyűltek, hogy „ballag már a véndiák”, a fiatalok között ugyanis ott lesz egy 40 évvel ezelőtt elballagott osztály is, nyugdíjasokkal, nyugdíjba készülőkkel.

#fizika érettségi
2012.05.01.

Készülj a fizika érettségire!

Fizikából május 17-én tartják az írásbeli érettségi vizsgákat. A megmérettetés előtt érdemes letesztelned a tudásodat a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával.

#nagyapám háza
2012.04.28.

„Nagyapám háza”

Ha azok közé tartozol, akik érdeklődést mutatnak a népi építészet iránt, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy egy régi épület helyreállítására, bátran jelentkezz erre a gyakorlati képzésre.

#kémia érettségi
2012.04.28.

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

#biológia érettségi vizsga
2012.04.27.

Állatkert kontra biológia érettségi vizsga

Mivel a felkészülési idő egyre vészesebben fogy, ideje tesztelned, hogy eddig mit sikerült elsajátítanod a biológia érettségi vizsgára. Itt megtalálod a tavalyi és a 2010-es feladatsort!

#tanulás
2012.04.25.

Tanulás mellett munka

A felsőoktatásban a hallgatók 43 százaléka vállal tanulmányai mellett munkát, ezen belül az esti, levelező vagy távoktatásos munkarendben tanulók jóval több mint nyolcvan százaléka dolgozik, míg a nappali tagozatosok egynegyede vállal munkát - derül ki a diplomás pályakövető rendszer kutatásából.