Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#főiskola
2011.02.21.

Milliomosok diploma nélkül

Dollármilliókat kerestek egyetlen nagyszerű ötlettel, találmányaikat több milliárd ember használja, munkásságukat az iskolákban is tanítják – pedig soha nem szereztek diplomát. A listán azok a feltalálók szerepelnek, akik tanulás helyett inkább szerencsét próbáltak. És persze sikerrel jártak.

#egyetem
2011.02.17.

Egyetemek és főiskolák rangsora

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb képzés közé a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre több mint 2200-an adták be a jelentkezésüket.

#felvételi
2011.02.10.

Hogyan lehet elbukni a felvételit?

Fellebbezhet-e az a diák, aki azért nem ért oda az egyik művészeti egyetem felvételi vizsgájára, mert ugyanazon a napon egy másik intézmény alkalmassági tesztjén kellett részt vennie? Elbukhatja-e a felvételit az a végzős középiskolás, aki hibásan töltötte ki a jelentkezési lapot, és mi történik akkor, ha a pluszpontokat érő szociális hátteret nem bizonyítják hiteles dokumentumokkal?

#tanár
2011.01.22.

Ha a tanár pikkel rád...

Egy tökéletes világban minden tanár izgalmas, érdekes órákat tartana, elkötelezett lenne a tanítás és a tanulók iránt, és élete egyik fő céljának azt tartaná, hogy kihozza belőlük a maximumot annak érdekében, hogy megvalósíthassák vágyaikat. A valóságban azonban sajnos nagyon sok tanár abban leli örömét, hogy megrövidíti a diákok szünidejét a rengeteg házi feladattal, és rendszeresen visszaél a hatalmával. Tehetsz ellene!

#lógás
2011.01.03.

A lógósok hajlamosak az ivásra is?

A kutatók állítása szerint, azok a fiatalkorúak, akik hajlamosak az iskolakerülésre, akár kétszer nagyobb mértékben kerülnek kapcsolatba az alkohollal, mint társaik. Ennek hatása pedig az, hogy minél több fiatal iszik, annál nagyobb lesz az esélye a kiskorúak közötti szexnek, tették hozzá a felmérést végzők.

#nobel díj
2010.12.14.

Nobel-díj 2010. - A díjazottak

December 10. minden évben a Nobel-díjak átadásának napja. Kik kaptak idén Nobel díjat, és milyen eredményekért? Mely Nobel-díjas kutatók és közéleti személyiségek a legnépszerűbbek manapság?

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?
#drog
2010.12.07.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?

"Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#óvszer
2010.12.02.

Óriásóvszert állítottak fel Budapest közepén

Igazi szenzációval irányította rá a fiatalok figyelmét a prevenció és a felelősségteljes szexuális élet fontosságára december 1-jén, az AIDS világnapján az A-HA!, Magyarország legnagyobb országos szexuális és mentálhigiénés felvilágosító programja.

#verekedés
2010.11.30.

Mit lehet kezdeni egy verekedő diákkal?

Még lopásért és verekedésért sem lehet azonnal elbocsátani a diákokat az általános- vagy középiskolából: ehhez fegyelmi döntés kell, na meg egy másik iskola, ahová „befogadják” a renitens tanulót. Milyen fegyelmezési eszközöket használhat a tanár, kiküldheti-e a tanóráról azt, aki "nem odavalóan" viselkedik és milyen jogai vannak a szülőnek és a diáknak?

#megrontás
2010.11.23.

Két diákját is megrontotta a 37 éves tanárnő

Két 15 éves fiú diákjával bonyolódott szexuális viszonyba Hina Patel, 37 éves brit tanárnő. A neves Birkdale középiskola történetében mind ezidáig példátlan eset került a nyilvánosság elé.

#diszlexia
2010.11.02.

Diszlexia: az olvasás zavara

Ahhoz, hogy pszichésen is megfelelően fejlődj, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a fejlődésben zavar támadhat.

#iskola
2010.10.09.

A legdrágább középiskolák Magyarországon

A magyarországi magániskolák nemzetközi viszonylatban is belehúztak az árképzésbe. Bár Nagy-Britanniában 11 millió forintos éves tandíjról is tudunk, a nálunk működő, szinte kizárólag a budai hegyekben található nemzetközi illetőségű oktatási intézmények tandíj igénye a világon bárhol megállná a helyét. Mit tudnak a legdrágább iskolák?

#suli
2010.09.16.

Ismét a suliban – A nagy menza-kalauz

Melyik is a kedvenc napszakod? Az ebédszünet, mi más? Ám a szemedbe néző pizzák, hamburgerek és hot-dogok akkor, amikor éhes vagy nem feltétlenül segítenek abban, hogy a legegészségesebb választást hozd meg.