Suli, munka, vizsga

#Suli, munka #vizsga

91 db cikk a témában

#érettségi
2013.05.10.

Ma van a németérettségi

A reggeli fontosságáról, egy lovaglóiskoláról és egy fahíd újjáépítéséről is kaptak szöveget a diákok a középszintű németérettségi első, szövegértést vizsgáló részében. Több feladattípus szerepel a tesztben: van, amelyiknél a megadott cikk alapján kérdésekre kell válaszolni, máshol a kérdéseket és a válaszokat kell párosítani, és a szövegről szóló állításokat kell kiegészíteni.

#érettségi
2013.05.08.

Történelemérettségi: a nem hivatalos megoldások

Alkotmányosság, határon túli magyarok, nyilas mozgalom, Európai Unió, kisebbségek, a demokrácia gyakorlásának formái - ezek a témák is előkerültek a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében.

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#Rebeka
2013.04.10.

Rebeka kipróbálja: felkészülés az érettségire

Sokunk egyik legnagyobb félelme és egyben érdeme az érettségi. Kevesebb mint egy hónap van még hátra a nagy megmérettetésig. Ne ess pánikba, kezdj el tanulni! De hogyan? A Rebeka kipóbálja blogban hasznos tanácsokat olvashatsz.

#év
2013.01.24.

Rebeka kipróbálja: tanulási technikák

Elkezdődött az új év, ám az iskolában minden a régi maradt. Kezdődik hamarosan az új félév, egyeseknek a próbaérettségi, másoknak folytatódik a vizsgaidőszak. Hogyan tanuljunk hatákonyan? Rebeka utánajár a kérdésnek.

#nyelvvizsga
2013.01.21.

Nyelvvizsga: tippek, hogy sikerüljön

A középiskolások nyelvi nehézségei általában a beszédértésben és a szövegértésben jelentkeznek, amelyek zömében szókincsbeli hiányosságokra vezethetők vissza - mondja az általunk megkérdezett szakember.

#időbeosztás
2012.12.11.

10 tipp, hogy okosan oszd be az idődet

A középiskolai évek során megsokszorozódnak a feladatok: rengeteget kell otthon is tanulni, tömérdek házi feladat vár megoldásra, s az iskolán kívüli tevékenységekben is helyt kell állni. Úgy tűnik a nap huszonnégy órája semmire sem elég, folyamatos időzavarban szenvedsz?

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#aradi 13 vértanú
2012.10.06.

Tegnap hősök kellettek, ma mártírok - Kik voltak az aradi vértanúk?

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

#érettségi
2012.06.01.

Érettségi: még hátra vannak a szóbelik

Az írásbeli érettségik 16 napja alatt 1210 vizsgahelyszínen összesen 136 546-an vizsgáztak és több mint egymillió feladatlapot töltöttek ki. A dolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban nézhetik meg eredményeiket. Az emelt szintű érettségik eredményei június 5-étől érhetők el, a középszintű vizsgaeredmények közzététele iskolánként eltérhet.

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.

#fizika érettségi
2012.05.01.

Készülj a fizika érettségire!

Fizikából május 17-én tartják az írásbeli érettségi vizsgákat. A megmérettetés előtt érdemes letesztelned a tudásodat a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával.