Vágyak, problémák

#Vágyak #problémák

52 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#szex
2015.11.19.

Szex és érzelmi viharok

A szex egy nagyon intenzív, személyes tapasztalat lehet. Váratlan érzéseket hozhat felszínre, de néha kellemetlenné is válhat.

Nagyon fáj a behatolás, hogyan tudnám élvezni a szexet?
#szex
2015.10.09.

Nagyon fáj a behatolás, hogyan tudnám élvezni a szexet?

15 éves vagyok, lefeküdtünk a barátommal, de az első alkalom nagyon fájt, annyira hogy abba is hagytuk. Ráadásul nagyon véreztem! Kb. 2 héttel utána megint megpróbáltuk, de még jobban fájt, és ugyanúgy véreztem. Mi okozza ezt és mit tegyek? - Válogatás a KamaszPanasz Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

#homoszexuális
2015.09.29.

Homoszexuális hajlam

A homoszexuális hajlammal kapcsolatban nagyon kevesen mernek kérdéseket feltenni. Sok serdülőt és fiatalt érint valamilyen formában, mégis félve hozzák szóba. Talán azért, mert már egy egyszerű kérdés magában hordozza a félelmet, hogy elítélik a többiek.

#terhes
2015.07.31.

Tini terhesség: mit tehetsz?

Tizenévesen az ember azt gondolja: a világ csak arra vár, hogy meghódítsa. S bár mindenki hallott teherbe esett tinikről, azt gondoljuk, velünk ez soha nem történik meg. De mi a teendő akkor, ha mégis?

#terhes
2014.07.20.

Hogyan mondd el a barátodnak, hogy terhes vagy?

Amikor rájössz, hogy véletlenül teherbe estél, azonnal rengeteg stressz és idegesség jelenik meg az életedben. A sokk feldolgozása után lehet, hogy el akarod kerülni, hogy a barátoddal közösen hozzatok döntést. Ezt a hibát nem szabad elkövetned, és természetesen minél hamarabb tájékoztatnod kell őt a kialakult helyzetről.

Szexting - az új kamaszhóbort
#szexting
2013.11.15.

Szexting - az új kamaszhóbort

A szó az angol „szex” és „texting” szavak összeolvadásából keletkezett. Nem más, mint szexuális tartalmú, erotikus, meztelen vagy félig meztelen képek és videók küldése a mobiltelefonodról a másik mobiljára vagy email címére. A jelenség nálunk még viszonylag újkeletű, ám az Egyesült Államokban egyre több figyelmet kap, s nagy port kavart.

#erotikus fotó
2013.06.19.

Erotikus fotó készült rólam, és visszaéltek vele – mit tehetek?

Nemrég kaptunk egy olvasói levelet, amelynek valóságos az alapja, de egyes részeit a képzelet szülte. A történet arról szól, hogy a lány gondolt egyet, és erotikus pózban megmutatta magát egy srácnak, hol máshol, az interneten. Bele sem gondolt abba, hogy ennek milyen következményei lehetnek, például, hogy a fénykép felkerül a legnépszerűbb közösségi portálra, majd ezt a nem éppen hétköznapi képet látja a húga, a szülei, a barátai, a tanárai és még ki tudja ki.

#szexuális bűnelkövetők
2012.05.01.

Szűz fiú mint internetes szexuális bűnelkövető?

Sajnos nem Jamie az egyetlen, aki a szülők oda nem figyelése miatt a pornó áldozatául esett. Egyre több fiatalnál okoz komoly szexuális zavarokat a pornó, és amíg a szülők nem tesznek valamit azért, hogy ezt megakadályozzák, addig ez a szám csak tovább fog nőni.

#abortusz
2012.03.27.

Az abortusz tönkreteheti a kapcsolatunkat?

Nemrég a barátnőm és én elvégeztünk egy otthoni terhességi tesztet, és pozitív lett. Négy nappal később már egy klinikán ültünk, és vártuk, hogy a barátnőmet szólítsák abortuszra. A barátnőm hallani sem akart más megoldásról, csak minél hamarabb túl akart esni a dolgon.

#szex
2011.11.26.

Az érettségit nem adó középiskolák tanulóinak szexuális élete veszélyeztetettebb

Egy nemzetközi kutatás magyar vonatkozású eredményei szerint a szexuális életüket tekintve veszélyeztetettebbek az érettségit nem adó intézmények tanulói, mint az érettségit szerző diákok – mondta Költő András, az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet (OGYEI) pszichológusa csütörtökön, a felmérést ismertető budapesti sajtótájékoztatón.

#szex
2011.10.24.

Szexről beszélni a szülőkkel?

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy érett a szexre. Közlésedre, mely szerint szexuális kapcsolatba szeretnél lépni barátoddal/barátnőddel, szüleid reakciója sokféle lehet, ezért nem mindegy hogyan beszéled ezt meg velük.

#első szex
2011.08.25.

Kiábrándító első alkalom

Kedves szakértő! Nemrég szexeltem először a barátnőmmel. Mindkettőnk számára ez volt az első. Átszakadt a szűzhártyája, sírt is egy kicsit, de azt mondta, nagyon élvezte. Eközben én nem éreztem fájdalmat, de maga az aktus nem szerzett számomra olyan nagy örömöt, mint amire vártam.

#anorexia
2011.06.08.

Anorexia és szex: a kettő együtt nem megy

Az anorexiások nagy többségénél a nemi élet mondhatni feledésbe merül, a kóros soványság ugyanis negatív hatással van a szexualitásra. Ennek több oka is lehet.

#fiú
2011.03.28.

Nemi erőszak: veled is megtörténhet!

Valószínűleg azt gondolod, hogy ez veled soha nem történhet meg, pedig ezt nem tudhatod. Nem lehet előre kiszámolni, hogy mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy neked vagy a barátodnak, esetleg családtagjaidnak szüksége lesz a segítségedre! Ezért fontos, hogy tudatosítsuk a tényeket és ne legyintsünk rá, hogy velünk úgysem történhet meg!

#nemi erőszak
2010.11.28.

Amikor a fiú a gyengébbik nem - Téged is megerőszakolhatnak?

Fiúk is lehetnek szexuális molesztálás áldozatai, sokkal gyakrabban, mint gondolnánk. A fiúgyerekek nem szívesen beszélnek arról, ha valaki szexuálisan zaklatta, vagy esetleg megerőszakolta őket. Hogy szabadulni tudjanak a megbecstelenítettségük lelki gyötrelmeitől, a lányokkal ellentétben inkább másokon vezetik le belső feszültségüket.