Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#alkohol
2014.03.20.

A tinik és az alkohol

Ha Ön is egy, a gyerekét féltő szülők közül, és elsősorban az alkoholizálás miatt aggódik, akkor nem árt alaposabban szemügyre vennie gyermeke barátait, és azt, hogy kikkel megy el szórakozni, és hogy azok hogyan viszonyulnak az alkoholhoz.

#pénz
2014.03.19.

Gazdasági kérdések és a kamaszok

Sajnos a mai világban, amikor a recesszió szinte minden családot fenyeget, a szülők jogosan aggódnak gyermekeik jövőjéért. Beszélgessen gyermekével, és világosítsa fel, hogy mi is folyik az országban és a világban valójában, és hogy a gazdaság miként befolyásolja a család helyzetét!

#szülő
2014.03.18.

Mit tegyek, ha a tini gyermekem terhes?

Nyilvánvalóan hatalmas sokk rájönni, hogy a tini lánya terhes, vagy hogy a fia apa lesz. Valószínűleg dühös, és neheztel a gyermekére, hiszen az élete egy hirtelen, és nem várt fordulatot vett.

#szülő
2014.03.13.

Ha a kamasz nehezen birkózik meg a számonkérésekkel

A dolgozatírás és a felelés sosem egyszerű, de bizonyos tanulóknak az átlagosnál is nagyobb és komolyabb kihívást jelent. Egyesek még ha az adott információk birtokában is vannak, mégsem képesek jó jegyet szerezni a számonkérések során. Rengeteget segíthet kamasz gyermekének, ha sikerül közösen megtalálni a probléma pontos okát, illetve azt, hogyan küzdhet meg azzal.

#alkohol
2014.03.11.

Hogyan beszéljen gyermekével az alkoholról?

Azt, hogy toleráns szülőként vagy szigorúan álljon hozzá az alkohol kérdéséhez, nem könnyű eldönteni. Pár tanáccsal szeretnénk segíteni Önnek abban, hogyan közelítsen a témához.

#vényköteles
2014.03.11.

A tinik és a gyógyszerek

A vényköteles (receptre kapható) gyógyszerek, gyógykészítmények a tinik által leggyakrabban visszaélésre használt szerek közé tartoznak, gyakorlatilag öncélúan drogként használják azokat.

#szülő
2014.03.07.

Mit érez egy problémás tini?

A szülők jól ismerik, mekkora kihívást jelent elviselni egy problémás tinédzser viselkedését. Sokan azonban nincsenek tudatában azzal, hogy a nehezen kezelhető tinédzserek milyen fájdalmat és zavarodottságot éreznek magukban. A problémákkal küszködő tinédzserek ugyanis belső fájdalmukat és zavarodottságukat viselkedésükkel próbálják leplezni.

#drog
2014.03.04.

A tinilányok és a drog

Egy felmérés szerint egyre több tini lány folyamodik a drogokhoz, mert szerintük az segít kezelni a problémáikat.

#szülő
2014.02.28.

Mit nem szeretnek a tinik a szüleikben?

Elgondolkodott már valaha azon, hogy a tini gyermeke miért olyan ellenséges Önnel? Nem mindig a tiniben van a hiba. Általában a helyzet szüli az ellenségeskedést, és Ön is sokat tehet azért, hogy a gyermeke gorombaság helyett kedvességgel forduljon Önhöz.

#szülő
2014.02.28.

A kamaszkor pszichológiája- a 16 évesek

A tavalyi évhez képest 16 éves gyermeke sokkal könnyebben veszi az akadályokat. Támogassa ebben, és ne hagyja letérni a helyes útról, még akkor sem, ha olykor nehéz szülőként megbirkózni a 16 évesek testi-lelki szükségleteivel. Sokat segíthet viszont, ha megmutatja a kapcsolatot a mentális és fizikális egyensúly között!

#szülő
2014.02.28.

Amikor a tini hazudik a droghasználatról

Ebben a cikkben a tinik leggyakoribb, drogokkal kapcsolatos hazugságait vesszük végig, illetve elmondjuk, hogy mit tehet egy szülő, hogy túllépjen a fájdalmán és mérgén és ismét biztonságban tudhassa gyermekét.