Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#hiperaktív
2014.12.12.

Hiperaktivitást csökkentő diéták

Vannak olyan ételek, amelyek segíthetnek a hiperaktivitáson? Léteznek olyanok is, amik rontanak a helyzeten? Melyek a hiperaktivitást csökkentő diéták? Cikkünk válaszokat ad ezekre a kérdésekre.

#barát
2014.12.09.

Fontos, hogy gyermeke tartozzon valahova

A beilleszkedés képessége, az erős hovatartozás érzése segítheti gyermekét abban, hogy olyan képességeket sajátítson el, amelyek elengedhetetlenek a társas kapcsolatok kialakításához, ápolásához, az életben való boldoguláshoz.

Internetes biztonsági tippek szülők számára – 1. rész
#internet
2014.12.09.

Internetes biztonsági tippek szülők számára – 1. rész

Az első lépés, amit meg kell tennie, hogy tisztességesen elbeszélget gyerekével az internet előnyeiről és hátrányairól, a várható kockázatokról. Fontos, hogy részletesen elmagyarázza neki, mit szabad tennie és mit nem, amikor fellép a világhálóra. Érdeklődjön utána, hogy mi érdekli a gyermekét a neten, milyen dolgokat szokott csinálni a gép előtt ülve, és beszélje meg ezeket gyermekével.

#gond
2014.12.07.

Miért olyan negatív kamasz gyermekem?

Képzelje el a következő élethelyzetet: egy tinédzser meghallja, ahogy az anyukája az alábbiakat mondja: "Olyan hülye vagyok, mégis mi a baj velem? Semmit sem tudok normálisan megcsinálni!"

#lusta
2014.12.02.

Hogyan nevelje lusta kiskamasz gyermekét?

Az ellustult fiatal tini nevelése komoly probléma még a legtapasztaltabb szülők számára is. Azonban némi plusz erőfeszítéssel, türelemmel és kitartással még a legproblémásabb gyermeket is képes lehet irányítása alá vonni.

#hazudik
2014.12.01.

Mit csináljon, ha gyermeke hazudik Önnek?

Ha egy gyerek hazudik a szüleinek, azt rendszerint azért teszi, mert fél a következményektől: a szülői szigortól, a büntetéstől, a kedvezmények megvonásától, vagy hogy csalódást okoznak a szüleiknek.

#barát
2014.11.22.

Mit titkolnak a kamaszok?

A kamaszok szeretnek titkolózni. Szeretik, ha van egy kis magánéletük, és abba nehezen engedik be a szüleiket. Ám néhány titkot megtudhatunk tőlük.

#iskolai problémák
2014.11.20.

Iskolai problémák

Előbb vagy utóbb a legtöbb kamasznál előjönnek bizonyos problémák, melyek épp az adott korosztályra általánosan jellemzőek. Rendszerint valamilyen változás hatására következnek be, például iskolaváltás esetén (általánosból középiskolába, vagy költözés miatti iskolaváltás okozhat nehézségeket a gyerekeknek).

#alkudozás
2014.11.18.

Hogyan kerülheti el a gyermekével való alkudozást?

Bizonyára már Ön is futott bele olyan párbeszédbe gyermekével, amikor jobbnak látta, ha enged, ahelyett, hogy kitartana saját álláspontja mellett. Számtalan ilyen helyzetet lehetne említeni, azonban mindegyiknek ugyanaz a lényege: a gyerek addig fújja a mondandóját és jár a szülei nyakára, amíg azok jobbnak látják bedobni a törölközőt, és engedni az akaratának.

#szülő
2014.11.17.

A szülő-gyerek kapcsolat ápolása

Ahogy növekszik a csemete, a tini évek alatt elkezd függetlenné válni. Egyre nehezebb a szülőnek közel maradnia hozzá. Ráadásul most mindennél fontosabb a szoros kapcsolat ápolása, mert ha most nem megy, akkor már később lehetetlen lesz.

#szigorú
2014.11.11.

Túl szigorú a gyermekével?

Mit tesz, ha a gyermeke sorozatosan rossz jegyet hoz haza az iskolából és nem hajlandó megcsinálni a házi feladatát? Szobafogságra ítéli, megvonja tőle a szabadidejét, vagy elveszi tőle a számítógépet, mobiltelefont? Vajon tini gyermekét mivel fogja büntetni, ha többször későn ér haza, és sokat kimarad otthonról?

#kommunikáció
2014.10.31.

Hogyan kommunikáljon gyermekével?

A tinikkel való kommunikáció sokszor nagyon nehéz, és rengetegszer veszekedésbe és félreértésbe fulladhat. Ön is tapasztalta már ezt? Úgy érzi, hogy nem tud beszélgetni tizenéves gyermekével?