Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#szülő
2014.10.30.

A gyerekkori ADHD és a kábítószerek

Egy tanulmány szerint az ADHD-val érintett gyerekeknél magasabb a kockázata annak, hogy fiatal felnőttként drog- és alkohol problémákkal néznek szembe.

#dohányzás
2014.10.28.

Beszéljen gyermekével a dohányzás káros hatásairól!

Egyes statisztikák szerint a dohányzó felnőttek 90 százaléka tiniként kezdte a dohányzást. Egyre csak nő azoknak a száma, akik már gyermek- vagy kamaszkorban elszívják életük első szál cigarettáját, negyedüknél pedig meg is marad a dohányzás rendszeres szokásnak.

#szülő
2014.10.28.

Ha a kamaszra rossz hatással vannak a barátai

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai, és iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előremenetelében és céljai megvalósításában.

#gyermek
2014.10.24.

Hogyan segítse 14 éves gyermekét a testi-lelki változásokban?

A 14 évesek számára nagyon fontos, hogy megtanulják, hogyan legyenek fittek, és hogyan eddzenek minden nap, hogy meglegyen a naponta szükséges testmozgás. Az egészséges fitnesz-szokások kialakítása megteremti gyermekének a lehetőséget, hogy egészségesen éljen egészen élete végéig.

#ultrahang
2014.10.23.

Gyermekkori hasfájás vizsgálata ultrahanggal

Kisebb gyermekeknél, serdülőknél is gyakori panasz a hasfájás. A szülő számára sokszor nehéz eldönteni, hogy a holnapi matek dolgozat, vagy komolyabb stressz, iskolai konfliktus, esetleg valamilyen egészségügyi probléma áll-e a tünetek hátterében. Az okok feltárásában az ultrahangos vizsgálat is segíthet.

#kötözködő kötözködő
2014.10.22.

Hogyan bánjon egy kötözködő tinivel?

Egy tini gyermek felnevelése általában nem megy zökkenőmentesen, főleg ha egy kivételesen problémás vagy túl élénk gyermekről van szó. Még a legelszántabb szülők számára is komoly fejtörést okozhat az ilyen gyermek megnevelése.

#pubertás
2014.10.20.

A pubertáskor megértése

Üdvözöljük a pubertáskor kezdetén! Ez az időszak az, amikor a gyerekek hirtelen változásnak indulnak, fejlődni kezdenek testileg-lelkileg, a változás pedig nem mindig zökkenőmentes. Elég problémás lehetett Önnek is megélnie a saját pubertáskorát, hát még mennyire nehéz lesz a gyerekeit átsegítenie rajta.

#szülő
2014.10.17.

Tini terhesség

Minden szülő rémálma, hogy a tini lánya egyszer csak azzal állít haza, hogy terhes, vagy fiúgyermeke bejelenti, hogy barátnője teherbe esett. Ez egy olyan „rossz álom”, ami bizony sok emberrel megesik a valóságban. Azonban mit tehet az a szülő, akinek a gyereke idejekorán kapcsolatba kerül a terhesség tényével?

#szülő
2014.10.17.

Hogyan kezelje 14 éves gyermekét?

A 14 évesek már javában a pubertás korban járnak, és próbálnak egyre több jogot és szabadságot követelni a szüleiktől.

#szülő
2014.10.16.

A tini ivászat figyelmeztető jelei

A mai kamaszok életében az alkohol igen nagy szerepet játszik. A gyakori problémák és az éjszakai bulizások nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy minél előbb kipróbálják az alkoholt.

#dohányzás
2014.10.13.

A fiatalok dohányzási szokásai

A serdülők rizikómagatartásának tanulmányozása fontos iránymutató az iskolai nevelés és prevenciós irányelvek kialakításakor. Cikkünkben a fiatalok dohányzási szokásait elemezzük.

#dohány
2014.10.08.

Beszéljen a kamasszal a cigiről!

A dohányzásról és annak következményeiről nem is olyan nehéz elbeszélgetni egy tini gyerekkel, mint amennyire azt elsőre gondoljuk. A lényeg, hogy ez a diskurzus hatásos legyen, és elérje a célját. Vagyis: a gyerek ne gyújtson rá!

#evési probléma
2014.10.07.

Evési problémával küzdő kamaszok

A divatbemutatókon látható kórosan sovány modelleket elnézve valószínűleg azt gondolhatja, hogy a különféle evési problémával (bulimia, anorexia) és kóros testképzavarral küzdő nők az életvitelük vagy a munkájuk miatt betegek, merthogy számukra szükséges dolog a sovány testalkat.