Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#barát
2014.11.22.

Mit titkolnak a kamaszok?

A kamaszok szeretnek titkolózni. Szeretik, ha van egy kis magánéletük, és abba nehezen engedik be a szüleiket. Ám néhány titkot megtudhatunk tőlük.

#iskolai problémák
2014.11.20.

Iskolai problémák

Előbb vagy utóbb a legtöbb kamasznál előjönnek bizonyos problémák, melyek épp az adott korosztályra általánosan jellemzőek. Rendszerint valamilyen változás hatására következnek be, például iskolaváltás esetén (általánosból középiskolába, vagy költözés miatti iskolaváltás okozhat nehézségeket a gyerekeknek).

#alkudozás
2014.11.18.

Hogyan kerülheti el a gyermekével való alkudozást?

Bizonyára már Ön is futott bele olyan párbeszédbe gyermekével, amikor jobbnak látta, ha enged, ahelyett, hogy kitartana saját álláspontja mellett. Számtalan ilyen helyzetet lehetne említeni, azonban mindegyiknek ugyanaz a lényege: a gyerek addig fújja a mondandóját és jár a szülei nyakára, amíg azok jobbnak látják bedobni a törölközőt, és engedni az akaratának.

#szülő
2014.11.17.

A szülő-gyerek kapcsolat ápolása

Ahogy növekszik a csemete, a tini évek alatt elkezd függetlenné válni. Egyre nehezebb a szülőnek közel maradnia hozzá. Ráadásul most mindennél fontosabb a szoros kapcsolat ápolása, mert ha most nem megy, akkor már később lehetetlen lesz.

#szigorú
2014.11.11.

Túl szigorú a gyermekével?

Mit tesz, ha a gyermeke sorozatosan rossz jegyet hoz haza az iskolából és nem hajlandó megcsinálni a házi feladatát? Szobafogságra ítéli, megvonja tőle a szabadidejét, vagy elveszi tőle a számítógépet, mobiltelefont? Vajon tini gyermekét mivel fogja büntetni, ha többször későn ér haza, és sokat kimarad otthonról?

#internet
2014.11.05.

A virtuális világ veszélyei

Az internetes kommunikáció nagyon elterjedt a tinédzserek körében. Új embereket is megismerhetnek általa. De biztonságos ez? A gyerekeket figyelmeztetni kell arra, hogy a világhálón mely adatokat szabad közzétenniük, és melyeket nem.

#gyerek
2014.11.03.

Elköltözik a gyereke? Beszéljen vele!

Mit tehet egy szülő, ha a gyereke el szeretne költözni a családi fészekből? A kezdeti megdöbbenés után érdemes fontolóra vennie néhány dolgot, és érdemes megbeszélnie ezt gyermekével.

#kommunikáció
2014.10.31.

Hogyan kommunikáljon gyermekével?

A tinikkel való kommunikáció sokszor nagyon nehéz, és rengetegszer veszekedésbe és félreértésbe fulladhat. Ön is tapasztalta már ezt? Úgy érzi, hogy nem tud beszélgetni tizenéves gyermekével?

#szülő
2014.10.30.

A gyerekkori ADHD és a kábítószerek

Egy tanulmány szerint az ADHD-val érintett gyerekeknél magasabb a kockázata annak, hogy fiatal felnőttként drog- és alkohol problémákkal néznek szembe.

#dohányzás
2014.10.28.

Beszéljen gyermekével a dohányzás káros hatásairól!

Egyes statisztikák szerint a dohányzó felnőttek 90 százaléka tiniként kezdte a dohányzást. Egyre csak nő azoknak a száma, akik már gyermek- vagy kamaszkorban elszívják életük első szál cigarettáját, negyedüknél pedig meg is marad a dohányzás rendszeres szokásnak.

#szülő
2014.10.28.

Ha a kamaszra rossz hatással vannak a barátai

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai, és iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előremenetelében és céljai megvalósításában.