Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#tanul
2014.09.01.

Hogyan segíthetünk az iskolakezdésben?

Az iskolakezdés nem csak lelkileg, de fizikailag is komoly terhelést jelenthet a gyerekeknek, és nem csak a legkisebbnek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa azokat a szűréseket összegezte, amelyekkel idejében kiszűrhetők a problémák, javítható a teljesítmény.

#telefon
2014.08.29.

Tíz módszer, hogy megvédje gyermekét a digitális világtól

Az üzenetváltások többnyire privát, szinte azonnali és korlátlan lehetőséget biztosítanak a tinik számára, hogy egymással érintkezzenek (akár indokolja a távolság, akár nem). Csak Önön, mint szülőn múlik, hogy a gyereke a megfelelő módon és biztonságosan használja a technika adta lehetőségeket vagy nem.

#engedetlen szófogadatlan gyerek
2014.08.28.

Hogyan kezeljen egy engedetlen tinit?

Egy tini gyermek felnevelése már alapból nem egyszerű feladat, főleg ha kivételesen problémás, engedetlen, szófogadatlan kamaszról van szó. Még a legelszántabb szülők számára is komoly fejtörést okozhat az ilyen gyermek megnevelése.

#dühös
2014.08.27.

Hogyan bánjon dühös gyermekével?

A legtöbb szülő számára igen nehéz feladat egy tini gyermek nevelése még alapesetben is, akkor pedig különösen komoly kihívást jelent a dolog, ha az adott gyermek problémás. Ha pedig egy feldühödött tinivel áll szemben a szülő, akkor attól már ritkán lehet rosszabb helyzetet elképzelni.

#szülő
2014.08.20.

Hogyan készítse fel gyermekét a középiskolára?

Gyermeke minden évben komoly kihívásokkal néz szembe, amikor szeptemberben visszatér az iskolapadba. Ám a középiskola kezdetével az órák is sokkal nehezebbek lesznek. Mindez és a döntések sok stresszt okozhatnak gyermeke számára - így mindenképp szüksége lesz az Ön segítségére.

#szülő
2014.08.19.

Ha a kamasznak nincs terve a jövőre

Teljesen normális, ha a kamaszból fiatal felnőtté cseperedő gyermeke nem tudja pontosan, hogy mit is szeretne a jövőben kezdeni az életével. Akár még az is előfordulhat, hogy abban sem biztos, hogy mikor és miből szeretne érettségizni.

#szülő
2014.08.19.

Hogyan vészelhetik át a szülők a kamaszkort?

Ha Ön már átélte a csecsemőkorral járó gondokat (két óránkénti etetés, sírás, hiszti), az óvoda és általános iskola kezdésével járó nehézségeket, akkor mégis miért tölti el aggodalommal a tinédzser szó?

#problémás gyerek
2014.08.18.

Elege van problémás gyermekéből?

Egy problémás kamasz nevelése fárasztó és igen megerőltető néha. A gyermeke nem csinál semmit, vagy csak céltalanul és unottan jár-kel a lakásban? Esetleg Önre hárítja a saját sérelmeit? Előbb vagy utóbb a legtöbb szülő belefárad ebbe, sőt akár fel is adhatja a harcot.

#diákmunka
2014.08.15.

Tanítsa meg gyermekének, hogyan bánjon a pénzzel!

Ahhoz, hogy gyermeke jól boldoguljon a nagybetűs életben, meg kell tanulnia, hogyan bánjon a pénzzel. Az alábbi cikkben pár tanácsot szeretnénk megosztani Önnel arról, hogyan taníthatja meg gyermekének a hatékony pénzkezelés alapjaira.

#alkohol
2014.08.14.

Hogyan tarthatóak távol a tinik az alkoholtól?

Amikor egy személyt alkohol vagy drog elvonókúrára fognak, akkor az első lépés, hogy megpróbálják feltárni a lehetséges kiváltó okokat, a háttérben meghúzódó problémákat. Vajon mi késztetheti az illetőt arra, hogy a bódító hatású szereket válassza problémái orvoslására?

#szülő
2014.08.13.

Hogyan vegye rá gyermekét a szabályok betartására?

Elsőre úgy hangozhat, mint egy távoli vágyálom, melyhez közel lehet ugyan kerülni, de elérni csaknem lehetetlen. Hogyan lehetne mégis rávenni a gyereket a szabályok betartására végeláthatatlan veszekedések sora nélkül?

#kiabálás
2014.08.11.

Nem szabad kiabálni a tinikkel!

Akár fegyelmezni szeretné a gyereket vagy éppen a hangulat miatt beszél hangosabban a gyerekéhez, ott sajnos elvesztette a hitelességét a gyereke szemében. Nem az számít, hogy kinek van igaza és kinek nem. A vita, a fegyelmezés és a beszélgetés abban a pillanatban értelmét veszti, amint az egyik fél felemeli a hangját.

#testkép
2014.08.07.

Testképzavaros a csemetém?

Mindannyian belenézünk a tükörbe, amikor öltözködünk, tisztálkodunk és ellenőrizzük a megjelenésünket. Ez különösen igaz a tizenévesekre, akik éppen gyors növekedésen és testi változásokon mennek keresztül.

#gyerek
2014.08.06.

Mit tehet a szülő, ha gyermeke nem talál állást?

Gyermeke tizenhat vagy tizennyolc évesen befejezte az iskolát, és egyszerűen nem talál magának munkát? Ez a jelenség sajnos nem ritka az alacsonyan képzettek vagy szakképesítéssel nem rendelkezők körében.