Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#lopás
2014.05.23.

Segítség, a gyerek lop!

A saját csemetéjüket gyakran úgy ismerik a szülők, mint aki segítőkész és szorgalmas, idejében megcsinálja a házi feladatát, segít a háztartásban, jól nevelt. Nehéz elhinni, hogy ez a gyerek képes mások értékeinek az eltulajdonítására is.

#mostoha
2014.05.22.

Nem könnyű pótszülőnek lenni

Szülőnek lenni úgy, hogy nem a vér szerinti gyerekeket neveli, nem könnyű dolog, legyen az új helyzet oka újraházasodás vagy más.

#internet
2014.05.21.

Nettitok, amiről a szülők nem tudnak

Nemrégiben készült egy felmérés, amelyben azt vizsgálták, hogy hogyan befolyásolják, valamint milyen hatással vannak az egyes közösségi oldalak a fiatalokra, a gyerekekre és a családokra.

#problémás gyerek
2014.05.19.

Milyen szülő Ön?

Még nem késő visszaszerezni az irányítást, ha túl engedékeny a gyermekével. Íme, néhány tipp, ami segíthet!

Ha iszik a szülő, iszik a kamasz is
#alkohol
2014.05.16.

Ha iszik a szülő, iszik a kamasz is

Egy kutatás feltárta, hogy azok a gyerekek, akik látják a szüleiket ittasan, kétszer olyan gyakran lesznek maguk is rendszeres alkoholfogyasztók, jelentette a BBC News.

#facebook
2014.05.15.

Kamaszok a Facebookon

Hallott már olyanról, hogy egy szülőt nem jelöl vissza a gyereke Facebook-on? Az érintettek gyakran csak nevetnek rajta, máskor egyszerűen elfogadják, ám ezt semmiképp sem érdemes pártolni.

Szülő legyen, ne a gyermeke barátja!
#szülő
2014.05.13.

Szülő legyen, ne a gyermeke barátja!

Nagyon könnyű eltévedni a nevelés útvesztőjében. Főleg, ha tini gyerekről van szó, az út telis-tele van buktatókkal. Az egyik ilyen lehetséges buktató a szülői lét és a barátság között húzódik. Sokszor csak annyit szeretnének a felnőttek, hogy feltétel nélkül szerethessék a gyerekeiket, és azok viszontszeressék őket.

#gyerek
2014.05.12.

Hogyan bánjon a szófogadatlan kamasszal?

Mi a helyzet azokkal a tinikkel, akik nem hajlandóak szót fogadni szüleiknek? Vajon ők képezik a kivételt, a szélsőséget, vagy ez is csak a „normális” tinédzserlét velejárója? Miért van, hogy a kamasz nemcsak figyelmen kívül hagyja azt, amit a szülő mond neki, hanem egyenesen kerüli az olyan helyzeteket, ahol esetleg hallgatnia kellene rá?

#elszökik
2014.05.08.

Mit tehet a szülő, ha gyermeke elszökik otthonról?

A tinik számára nem mindig könnyű megbirkózni az élet mindennapi nehézségeivel. Előfordulhat, hogy olyan kilátástalannak gondolják a helyzetüket, amivel nem tudnak szembenézni, ezért a könnyebbiknek vélt utat választják: elszöknek.

#gyerek
2014.05.07.

Készen áll gyermeke arra, hogy külföldön tanuljon?

Ma már számos csereprogram nyújt lehetőséget a kamaszoknak, hogy külföldön tanuljanak, pár hetes időtartamtól akár egy teljes iskolaéven át. Bár cserediáknak lenni nagyszerű, életre szóló kaland, nem minden kamasz érett meg rá.

#gyermek
2014.05.06.

Hogyan vegye rá gyermekét, hogy befejezze középiskolai tanulmányait?

A középiskolai bizonyítvány és az érettségi gyakorlatilag elengedhetetlen, ma már alapkövetelménynek számít az életben. Sokszor azonban nem könnyű odáig eljutni, és teljesíteni az összes feltételt. Időre, kitartásra és nem kevés szorgalomra van szüksége a mai fiataloknak ahhoz, hogy sikeresen vegyék az akadályokat, és egy olyan jövő várjon rájuk, amely sokkal inkább lehetőségeket, mintsem korlátokat tartogat a számukra.

#tanulás
2014.05.05.

„Hogyan vegyem rá, hogy tanuljon végre?”

A gyermekek motiválása mindig óriási kérdés. A tanárok éjjel-nappal ezzel küzdenek, miközben a szülők otthon aggódnak, mert nem úgy teljesít a gyermek, mint ahogyan várnánk.

#iskola
2014.04.28.

Mit tehet a szülő a bandázás ellen?

Mit tehet a szülő annak érdekében, hogy gyermeke ne kezdjen el bandázni és őrültségeket csinálni? Nagyon figyeljen az árulkodó jelekre, amelyek arra utalhatnak, hogy gyermeke bandázik!

#alváshiány
2014.04.26.

Az alvás utólag nem pótolható

A pihenéshez és a regenerációhoz – hogy a következő napo(ko)n mind közérzetünk, mind teljesítőképességünk a topon legyen – elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű alvás. Aki hosszú távon kevesebbet alszik a kelleténél, és úgy gondolja, hogy majd alkalomadtán bepótolja az elmaradt alvást, óriásit téved – olvasható a bostoni Brigham and Women’s Klinika tanulmányában.