Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

Hogyan beszélgess többet kamasz gyerekeddel?
#szülő
2024.03.17.

Hogyan beszélgess többet kamasz gyerekeddel?

A legtöbb szülő azt szeretné, ha kamasz gyerekével nyíltan és őszintén tudna beszélni bármilyen témáról. Szeretné, ha gyermeke beszámolna örömeiről, gondjairól, és nem félne segítséget kérni sem. Ez azonban nem mindig megy egyszerűen. A következő tippeket érdemes lehet megfontolni, ha többet szeretnél beszélgetni kamasz gyerekeddel.

Kamaszkori bántalmazás
#bántalmazás
2024.02.20.

Kamaszkori bántalmazás

A bántalmazás főként az iskolában jellemző, de szembesülhetünk vele a munkahelyen is. Évről évre sok gyermeket bántalmaznak. Annak ellenére, hogy az iskolák és a hatóságok mindent elkövetnek azért, hogy ne történhessen meg ilyesmi, a bántalmazás továbbra is komoly gondokat okoz.

Mit csinálj, ha a tini vegetáriánus szeretne lenni?
#vegetáriánus
2024.01.23.

Mit csinálj, ha a tini vegetáriánus szeretne lenni?

Akár életre szóló elhatározás, akár csak két hétre szól, megérdemli, hogy figyelj rá, ha úgy dönt, hogy megpróbálja a vegetáriánus étrendet - még ha a családban mindenki más él-hal a húsért. Itt van néhány tipp, amivel megkönnyítheted a mindennapi étkezést.

Karácsonyi ajándékötletek tinik részére
#karácsony
2023.12.11.

Karácsonyi ajándékötletek tinik részére

Ajándékozni nem egyszerű feladat. Bizony nagyon sok fejtörést okozhat eltalálni azt, hogy karácsonykor mi okoz valódi örömet. Az ajándéknak ugyanis - a legtöbb esetben - nem szabad, hogy a pénzben kifejezett értéke számítson, hanem a személyre szóló volta az, ami különlegessé teszi. Az, hogy ismered a másik szokásait, vágyait és ennek tükrében választasz - vagy saját kezűleg készítesz - valamit.

Mikor engedjük el gyermekünket egyedül egy koncertre?
#manchesteri koncert
2023.11.24.

Mikor engedjük el gyermekünket egyedül egy koncertre?

Sok tizenéves számára szinte egy beavatási szertartással ér fel, ha szülő nélkül megy el koncertre. Ugyanakkor a szülőnek elég ijesztő gondolat lehet az, hogy hagyja a gyermekét felügyelet nélkül elmenni.

Segíts kiskamasz gyermekednek átvészelni a legrosszabb sulis napokat is
#suli
2023.09.05.

Segíts kiskamasz gyermekednek átvészelni a legrosszabb sulis napokat is

Mindannyian van, hogy két ballábbal kelünk fel, akár gyerekek, akár felnőttek vagyunk. Szülőként különösen nehéz kezelni azokat a helyzeteket, mikor gyermekünk szomorúan jön haza az iskolából. Készülj fel, a középiskolás évek sok megpróbáltatással járnak, hisz társadalmi nyomást helyeznek a tanulókra, szembesülhetnek visszautasítással, valamint új, ismeretlen kihívásokkal.

Az egészséges testkép kialakítása
#testkép
2023.07.15.

Az egészséges testkép kialakítása

Kamasz gyermeked órákat készülődik a fürdőszobában, és állandóan elégedetlen az alakjával? Természetes dolog, hogy a kinézet ebben a korban jobban foglalkoztatja a fiatalokat. A tinédzserek önbecsülésének nagyon fontos eleme az egészséges testkép kialakítása.

Érzelmi intelligencia kamasz korban
#érzelmi intelligencia
2023.06.24.

Érzelmi intelligencia kamasz korban

A kamasz kor és az érzelmi intelligencia egy lapon említése talán kicsit bátor dolog, mondhatják sokan. Hiszen a serdülőkorban lévő fiatalok sokszor pont nem arról híresek, hogy megmutatják, milyen magas szintű érzelmi intelligenciával rendelkeznek.

Hogyan motiválj egy tinit?
#motiváció
2023.05.11.

Hogyan motiválj egy tinit?

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke motivált maradna, megragadná a lehetőségeket és új dolgokat próbálna ki. Nem minden tini szereti azonban elhagyni a komfortzónát. Ha úgy érzed, gyermekednek szüksége van motivációra és egy kis biztatásra céljai kitűzéséhez és azok eléréséhez, sokat tudsz neki segíteni.

9 hiba, amit a mostohák hajlamosak elkövetni
#mostoha
2023.04.27.

9 hiba, amit a mostohák hajlamosak elkövetni

A mostoha szerepnél talán nincs is nehezebb szerep egy családban – és nem számít, milyen erősen próbálkozol, nincs rá garancia, hogy egy boldog, összetartó család lesztek.

A tinik és a hangulatváltozások
#hangulatváltozás
2023.03.05.

A tinik és a hangulatváltozások

Ha tini gyermekednek hangulata barométerként ingadozik, valószínűleg nincs miért aggódni, hiszen ez teljesen normális. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyszerű megbirkózni az egyik percben kedves, másik percben dühöngő kamasszal. Íme, néhány tipp, amivel segíthetsz neki az érzelmek kezelésében.

Tippek egy tinédzser bulihoz: az alapszabályok
#buli
2023.02.11.

Tippek egy tinédzser bulihoz: az alapszabályok

Ez a cikk most azoknak a szülőknek szól, akiknek fiatal tinédzser gyermekei vannak. Mindenki tudja ugyanis, hogy ők is szeretik próbálgatni szárnyaikat, összejöveteleket rendezni, bulizni. Egy tini party viszont akkor sikeres, ha a fiatalok jól érzik magukat és emellett biztonságban is vannak. Néhány alapszabállyal ez könnyen elérhető.

Hogyan segítsek túlsúlyos gyermekemnek?
#túlsúly
2023.01.10.

Hogyan segítsek túlsúlyos gyermekemnek?

Fogadd el, támogasd és ösztönözd tini gyermeked, hiszen minél jobban elfogadod őt, annál inkább fogja elfogadni saját magát is. Hallgasd meg őt anélkül is, hogy oktatnád. Javasolj programokat neki olyanokkal, akik hasonló érdeklődésűek, vagy mutass neki olyan elfoglaltságokat, amik építik az önbizalmát.

Készítsük fel gyermekünket az elválásra!
#tábor
2022.07.13.

Készítsük fel gyermekünket az elválásra!

A honvágyat mindenki ismeri, még ha manapság sokan nem is tekintik többnek, mint a szüleiktől a nyári táborok vagy más oktatási és nyaralási programok által elszakított csemeték nyafogásának. Ezt a régi érzést azonban egy új jelenség bonyolítja: a modern szülők új nemzedéke, amelynek tagjai számára a korszerű technológia új lehetőségeket teremt, megpróbál a távolra került gyerekkel "együtt maradni", folyton telefonál és SMS-eket küldözget neki, szüntelenül igyekszik kapcsolatot fenntartani vele. Jobban aggódik és kevésbé képes kilépni akár csak egy rövid időre is a gyerek életéből, mint ahogy annak idején saját szülei tették.