Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

#figyelmetlen gyerek
2015.02.06.

Miért figyelmetlen a gyerek?

Elsősorban magatartási és tanulási tünetekben jelentkeznek a nevelési problémák. Amikor a gyermek felismeri, hogy én és a másik nem egy és ugyanaz a személy, elkezdődik a gyermeknevelés nehezebb szakasza.

#szerencsejáték
2015.02.04.

Miért válik egyre több tini online játékfüggővé?

Online játékok. Ezek a szavak gyakran már önmagukban is elegek ahhoz, hogy a szülőket riadalommal töltsék el. Napjainkban az online játékok egyre népszerűbbek, és az online játékfüggőség ugyanúgy érinti a fiatalabb, tinédzser korúakat, mint a 30-as korosztályt.

#drog
2015.01.27.

Egyre veszélyesebb drogozási szokások

A kamaszok egyre inkább olyan anyagok felé fordulnak, melyek könnyen beszerezhetőek, legálisak és legtöbbjük akár nagyobb mennyiségben is megtalálható egy tipikus háztartásban, vagy beszerezhető a boltokban, drogériákban.

#fogamzásgátló
2015.01.27.

Mikor szedjen fogamzásgátlót a lányom?

Alapvetően a serdülők számára a legkényelmesebb és a legmegbízhatóbb módszert a hormonális fogamzásgátló tabletták alkalmazása jelenti. A tabletta felírása azonban mindig egyéni döntés, amelynek során számos tényezőt kell mérlegelni.

#fej
2015.01.26.

Fejfájás tiniknél

Ha tinédzser gyermeke gyakran panaszkodik fejfájásra, ne higgye rögtön azt, hogy ez csak egy kibúvó az iskola vagy a napi feladatok alól! A tiniknél a fejfájás igen gyakori, és számos esetben nem megfelelően kezelt - derül ki egy felmérés eredményeiből.

#erőszak
2015.01.24.

Hogyan ismerheti fel, ha gyermekét zaklatják?

A rohamos fejlődés következtében a szülők egy része nem tudja tartani a lépést a változásokkal, így fogalmuk sincs, hogy milyen hatások érhetik a tiniket manapság. De a technika segíthet nekik, hogy jobban megismerjék kamasz gyereküket és az őket érő hatásokat.

#táplálkozási zavar
2015.01.22.

Amit a szülőknek tudniuk kell a pro-ana oldalakról

“Manapság, ha kövér vagy csúnya vagy, nem lehetsz sikeres, és nem tudsz majd soha teljes életet élni”- hirdeti szavak nélkül a média. A serdülőkor amúgy is a végletek időszaka, és a fogyásban sincs ez másképp. Ma Magyarországon a fiatal nők 2-3 százaléka (50 ezer nő) szenved klinikailag súlyos anorexiától vagy bulimiától.

#halál
2015.01.20.

Hogyan beszélgessen a kiskamasszal a halálról?

A halál és az azzal való megbirkózás még a felnőttek számára is nehéz. Ám ha tabunak tartja a halál kérdését, kiskamasz gyermeke jóval nehezebben tud megbirkózni a halállal és a gyásszal, amikor először találkozik vele.

#szülő
2015.01.19.

Hogyan legyünk jó nevelőszülők?

Szülőnek lenni időnként nagyon nehéz, pláne akkor, ha nem a saját gyermekünket neveljük. Ám gyakran a gyerekeknek sem a legegyszerűbb az együttélés.

#kommunikáció
2015.01.16.

Hogyan ösztönözze gyermekét beszélgetésre?

Hogyan veheti rá gyermekét arra, hogy megnyíljon, és beszélgessen Önnel? A legtöbb gyereknek óvodás korában be nem áll a szája, míg az általános iskolában kevesebbet beszélgetnek, kamaszkorukban pedig a legtöbben alig hajlandóak szóba állni a szüleikkel. De van néhány stratégia, amivel beszélgetésre ösztönözheti gyermekét. Minél jobban hozzászoknak a gyerekek a beszélgetéshez, annál természetesebbé válik nekik is.

#smink
2015.01.10.

Mit tegyen, ha lánya sminkelni szeretné magát?

Amikor először veszi észre, hogy lánya szempillaspirált vagy szájfényt használ, az bizony sokkoló lehet. Hasonló helyzetben lévő édesanyák tapasztalatait és legjobb tanácsait gyűjtöttük össze. Ezeket követve lánya higiénikusan, egészségesen és visszafogott módon sminkelheti önmagát.

#energia
2015.01.08.

Az energiaital nem gyerekeknek való

Az energiaital és a sportital fogyasztása károsan hat a fejlődő gyerekekre, befolyásolja szervezetük fejlődését és viselkedésüket is. Az egészségügyi szervezetek szerint a serdülőknek nem ajánlott az energiaital fogyasztása, és a sportitalokat is csak mértékkel ajánlott fogyasztani.