Szülőknek, szex

#Szülőknek #szex

46 db cikk a témában

#nőgyógyász
2015.03.09.

A lányom első nőgyógyászati vizsgálata

A lányok szervezete kívül és belül is kamaszkorba lépve változik a legtöbbet. Szakemberek szerint az első nőgyógyászati szűrésre 13-15 éves korban ajánlott elmenni.

#pornó
2015.02.18.

A pornófilmek hatása a gyerekekre

A pornográf videók, képek és játékok az interneten keresztül a gyerekek számára is könnyen elérhetőek. Ezek egyértelműen negatív hatással vannak a gyerekek szexuális fejlődésére és viselkedésére, és függőséget is okozhatnak.

#bestseller
2015.02.14.

A szürke ötven árnyalata: hogyan hathat a tinikre?

A napokban mutatták be a hazai mozikban annak a könyvnek a film változatát, amely elsöprő sikert aratott az olvasók körében – akiknek egyébként nagy hányada fiatalkorú. Egy új kutatás eredménye szerint, azoknál a fiatal nőknél, akik a könyvet vagy annak folytatásait olvassák, nagyobb a valószínűsége az étkezési zavarnak és a rövid idő alatt történő, nagy mennyiségű alkoholfogyasztásnak, mint a regényt nem olvasóknál. Emellett olvasói körében gyakoribb a promiszkuitás és a bántalmazó partnerkapcsolat is.

#felvilágosítás
2015.02.01.

A nagy beszélgetés: hogyan mondjam el?

Mikor, mit, hogyan? - általában ezek a kérdések, amelyeket a szülők, a pedagógusok, a gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozók feltesznek maguknak, ha a szexuális felvilágosítás kerül szóba. "Hadd tegyem hozzá a következő kérdést is: ki mondja el, ki beszéljen róla?" - ez már Forrai Juditnak, a SOTE Népegészségügyi Intézet munkatársának a véleménye, aki a téma egyik kiváló szakértője.

#fogamzásgátló
2015.01.27.

Mikor szedjen fogamzásgátlót a lányom?

Alapvetően a serdülők számára a legkényelmesebb és a legmegbízhatóbb módszert a hormonális fogamzásgátló tabletták alkalmazása jelenti. A tabletta felírása azonban mindig egyéni döntés, amelynek során számos tényezőt kell mérlegelni.

#szülő
2014.10.17.

Tini terhesség

Minden szülő rémálma, hogy a tini lánya egyszer csak azzal állít haza, hogy terhes, vagy fiúgyermeke bejelenti, hogy barátnője teherbe esett. Ez egy olyan „rossz álom”, ami bizony sok emberrel megesik a valóságban. Azonban mit tehet az a szülő, akinek a gyereke idejekorán kapcsolatba kerül a terhesség tényével?

#szex
2014.07.21.

Ne rontsa el a kapcsolatát gyermekével!

Ha a gyermeke azzal áll Ön elé, hogy a szexuális orientáltsága eltér az átlagostól - homoszexuális, biszexuális, leszbikus -, akkor valószínű, hogy az első sokkhatást követő pár percben szörnyű érzések és gondolatok keríthetik hatalmukba. Lehet dühös, haragos, szomorú, hitetlen és csalódott.

#sexting
2014.07.18.

A filmes szexjelenetek hatása a tinikre

Kutatások szerint a szexuális tartalommal rendelkező filmek nézése negatívan befolyásolja a tinédzserek szexuális életét, korai nemi aktivitást és veszélyes szexuális viselkedést okozva.

#zaklat
2014.06.20.

A tinik felét zaklatják a neten

Egy felmérés során 1355, 14-24 éves kor közötti fiatalt kérdeztek meg arról, hogy érte-e már őket netes zaklatás. A válaszadók 56%-a nyilatkozta, hogy volt már áldozata valamilyen formában online lejáratásnak, zaklatásnak.

#nevelés
2014.06.13.

Rajtakaptam tinédzser gyermekemet

Talán csak véletlenül nyitott rájuk, a szennyest keresve, vagy hiába kopogott, nem kapott választ, esetleg csak tudatni akarta velük, hogy még Ön is itthon van. De a legutolsó, amire számított, az az, hogy egymásba gabalyodva talál rájuk, elmerülve, nos, nem éppen a házi feladatban… Mihez is kezdjen most?

#tini terhesség
2014.04.03.

Hogyan beszélgessen gyermekével a terhességről?

Egy tini gyerekkel a szexről, terhességről, védekezésről beszélgetni nem épp a könnyű témák közé tartozik. Sőt, talán épp a legnehezebb, leghosszabb beszélgetést jelenti a gyerek felvilágosítása. Ezt azonban egyetlen szülő sem kerülheti el, mert nagy baj lehet abból, ha elkerüli a beszélgetést.

#szülő
2014.03.18.

Mit tegyek, ha a tini gyermekem terhes?

Nyilvánvalóan hatalmas sokk rájönni, hogy a tini lánya terhes, vagy hogy a fia apa lesz. Valószínűleg dühös, és neheztel a gyermekére, hiszen az élete egy hirtelen, és nem várt fordulatot vett.