10 étel, mely legyőzi az aknét és véd a bőrrák ellen
Az UV sugarak a bőrben védekezési mechanizmust, gyulladás formájában jelentkező immunreakciót indítanak el, amit napégésként ismerünk. A fényvédő faktort tartalmazó készítmények alkalmazása nem csak nyáron javasolt, hanem az átmeneti időszakokban, pl. tavasszal, sőt télen is. Ha kombinálod a naptej használatát bizonyos élelmiszerek fogyasztásával, akkor fokozottan véded a bőröd a pattanások és a bőrrák kialakulásától!
Mindent a sóról
A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.
10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat
A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!
Táplálkozz okosan, hogy okos légy!
Tudtad, hogy bizonyos ételek fogyasztása tényleg okosabbá, boldogabbá vagy stressztűrőbbé tesz bennünket? Íme néhány tipp, melyekkel erősítheted a memóriádat.
Ételek, amelyekkel megelőzheted a hajhullást
Ha szeretnéd megelőzni a hajhullást, nem kell mást tenned, mint bemenned a konyhába, hiszen a hozzávalók sokkal elérhetőbbek, mint hinnéd! Ha azt tapasztalod, hogy hullik a hajad, de gyógyszerek helyett valami természetesebb módszert keresnél ellene, az ételek biztos és könnyű megoldást nyújthatnak a számodra.
Reggelizz okosan!
Valószínűleg ezerszer hallottad már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez így igaz, a helyes reggeli megalapozza a napodat. Energiát ad egész napra! Mielőtt elindulnál a suliba, vagy nekikezdenél a hétvégi teendőidhez ülj le, és egyél valami egészségeset!
Mely ételekből érdemes organikust venni?
A legtöbb étel a boltok polcain nyomokban tartalmaz valamilyen vegyszert. Gyakori a permetezőszerek használata. Az haszonállatok gyakran kapnak antibiotikumot és génmódosított takarmányt. Az organikus élelmiszereknél viszont nem használnak semmilyen mesterséges műtrágyát vagy permetezőszert.
Az ellentmondásos csokis tej
A tej többnyire hasznos a szervezet számára, kivéve ha csokival keverjük. Az évek során az olyan gyerekeket, akik nem szerették a tejet (pedig az fontos D-vitamin és kalciumforrás), egy finom összetevő hozzáadásával vették rá, hogy megigyák azt, mégpedig csokival vagy kakaóval.
A rostos ételek kedveznek a jótékony bélbakériumoknak
Az étkezési rostokról ismert, hogy elősegítik a bélmozgást, amerikai kutatók pedig most azt is igazolták, hogy a rostban gazdag táplálék növeli bizonyos jótékony baktériumok számát a bélben.
A szója barát vagy ellenség?
A szójáról hol jót, hol rosszat hallunk. Van, aki esküszik rá és van, aki ki nem állhatja és olyan is akad, aki azt sem tudja mikor és miben eszi meg a szóját. Mint mindenben a szójafogyasztásban is a mértékletesség a lényeg!
A zöldség és a gyümölcs szépít is
A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.
6 szénhidrát, ami segít karcsúnak maradni
Szénhidrátok... csupa rosszat hallunk róluk. Ha meg éppen diétára adtuk a fejünket, akkor pláne! Tudtad-e, hogy az olyan étrendek, amelyek teljesen tiltják a szénhidrátbevitelt, akár többet árthatnak, mint amennyit használnak? Ugyanis az agyunknak és a testünknek létfontosságú ez a tápanyagtípus, csak így tud a szervezetünk megfelelően működni.
Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra?
Dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház szakorvosa válaszol a legfontosabb kérdésekre az energiaitalokkal kapcsolatban. Nem a koffein az egyetlen összetevő, mely káros lehet a szervezetre...
Halhús és növényi rost együtt csökkenti a bélrák veszélyét
A halban lévő omega-3 zsírsavak és a gyümölcsben, zöldségekben található növényi rostok együttes hatására a vastagbél rosszindulatú daganatainak gyakorisága csökken - ismertették az Amerikai Rákkutató Intézet tudományos ülésén.
Sportoló kamaszok étrendje
A fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez alapvetően fontos a rendszeres fizikai aktivitás, azonban a növekedéssel kapcsolatos szükségletek különböznek a felnőttek táplálkozási igényeitől.