Táplálkozás, emésztés

#Táplálkozás #emésztés

75 db cikk a témában

#fogyókúra
2020.12.29.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Hogyan fogyjak gyorsan? - ezt kérdést írják be a legtöbben az internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#fogyókúra
2019.12.08.

A helyes fogyókúra szabályai

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. A Kutatócentrum felmérése kapcsán 1000 főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.

#diéta
2017.03.23.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#tojás
2016.03.26.

Hogyan főzhetsz tojás nélkül is finomat?

A tojásallergia az egyik leggyakoribb táplálékallergia. Jellemzően gyermekkorban alakul ki, de előfordulhat olyan eset is, amikor felnőttkorban jelentkezik. Kezelésének egyetlen módja a tojásmentes diéta. Hogyan helyettesítsd a tojást?

#alvás
2016.02.17.

A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus az elalvást segítő táplálkozási szokásokról beszélt.

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#alvás
2016.01.04.

Alvással az elhízás ellen?

Te sem szeretsz este korán lefeküdni, bár tudod, hogy másnap nehezen fogsz ébredni? Pedig jó, ha tudod, hogy a megfelelő mennyiségű alvás hiányában nem csak nehezebb másnap a suliban koncentrálni, de felborul az anyagcsere-háztartásod, növekszik az étvágyserkentő ghrelin nevű hormon termelődése, és nagyobb a cukorbetegség kialakulásának kockázata is.

#étel
2015.11.27.

Hogyan hatnak egyes ételek a gyógyszerekre?

Az már régóta ismeretes, hogy az alkohol fogyasztása a legtöbb gyógyszer szedése alatt tilos, ám ki gondolná, hogy az amúgy egészségesnek mondott tej és joghurt teljesen lenullázhatja az antibiotikumok hatását? A grapefruit leve pedig drasztikusan megnövelheti a gyógyszerből szervezetbe jutó hatóanyagok koncentrációját.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#rágógumi
2015.08.30.

Gyakran rágózol?

Ha Te is rendszeresen rágózol, nem árt, ha az előnyök mellett megismered a dolog hátulütőit is, mert bizony - mint minden jónak - ennek is vannak.

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.