Táplálkozás, gyümölcs

#Táplálkozás #gyümölcs

78 db cikk a témában

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás
#narancs
2023.07.30.

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás

Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.

Zöldségek és gyümölcsök a diétás étrendben
#gyümölcs
2023.07.19.

Zöldségek és gyümölcsök a diétás étrendben

Egy zacskó burgonyachips elfogyasztása, habár zöldségből készült, nem járul hozzá a szervezeted védelméhez a rákkal, a szívrohammal, és a diabétesszel szemben, viszont kutatások igazolják, hogy azok az antioxidánsok, rostok, vitaminok és ásványi anyagok, melyek megtalálhatók egyes gyümölcsökben, ténylegesen csökkentik ezeknek a betegségek kialakulásának kockázatát.

A banán hihetetlen hatásai
#banán
2023.06.11.

A banán hihetetlen hatásai

Mostantól garantáltan más szemmel fogsz nézni a banánra: cikkünkből megtudhatod, milyen pozitív hatással van a szépségedre és az egészségedre.

#tavaszi étel
2021.06.12.

A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon

Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!

#feketeáfonya
2021.04.22.

Feketeáfonyát memóriajavításra

Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?

#alma
2020.02.20.

Napi egy alma az egészségért

Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#egészséges táplálkozás
2016.07.12.

A legegészségesebb gyümölcsök és zöldségek

Az alábbi gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az olyan súlyos betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség, vagy a szív különböző megbetegedései, vagy a sokak szemében ennél is fenyegetőbb rák.

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#rák
2016.02.27.

Szuperkaják a rák megelőzésére

A fitonutriensek olyan növényi anyagok, melyek fogyasztása nagymértékben segíti a rák, és egyéb (szív- és érrendszeri) betegségek kialakulásának megelőzését. Vajon mely ételekben találhatóak meg nagy mennyiségben?

#ananász
2016.01.27.

Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

Így télen, a járványok idején jól jöhet, ha ismerjük, hogy mely ételekből szerezhetjük meg a szükséges vitaminokat szervezetünk számára. Talán sokan nem is tudjátok, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök még megbetegedés idején is a segítségünkre lehetnek.

#gyümölcslé
2016.01.10.

Mi van a gyümölcslés dobozban?

A legtöbben, ha meglátják a „gyümölcslé” feliratot, alapból úgy vélik, hogy egészséges terméket vesznek, ráadásul praktikus és többféle méretű csomagolásban. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

#fogyókúra
2015.11.09.

Mítosz vagy valóság: a grapefruit fogyaszt?

Hát nem volna kiváló, ha lennének kalóriaégető ételek? Sokan gondolják, hogy a grapefruit is ezek közé tartozik. Sőt, vannak olyan szakértők, akik nem csak, hogy helyeslik a friss grapefruit nagy mennyiségű fogyasztását, hanem emellett grapefruit tabletta alkalmazását is ajánlják, amely a grapefruitból kivont naringin nevezetű anyagot tartalmazza. De vajon mi az igazság?