Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#karácsony
2020.12.14.

5 tipp, hogy az ünnepek alatt is egészséges maradj!

Anyukád idegösszeomlást kapott a konyhában, a kisgyerekek az utolsó sütin veszekedtek, a nagybátyád majdnem megfulladt az ünnepi pulyka habzsolásától, és közben a legjobb barátodnak is szüksége volt rád. Viszlát tavalyi ünnepi emlékek!

#evés
2020.12.03.

Enni vagy nem enni?

Az étrend-kiegészítők hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termékek, amelyeket felmérések szerint a lakosság egynegyede napi rendszerességgel fogyaszt.

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#cigi
2020.09.02.

A sport segít a dohányzásról való leszokásban

A dohányzásról leszokni nem könnyű, minden segítség jól jöhet. Több kutatási eredmény is alátámasztja, hogy már a napi tíz perces testmozgás is jelentősen csökkenti a nikotin utáni vágyat. Nos, mit gondolsz, megpróbálod?

#jégkrém
2020.08.23.

A fogyókúrába is beleférhet a jégkrém

A jégkrém a fagylalt mellett a nyári hónapok meghatározó édessége, azonban meglepően keveset tudunk róla. Konzervatív hozzáállásunk az ízválasztásban is tetten érhető, hiszen a trónról évtizedek óta letaszíthatatlan a vanília, a csoki és az eper. Szakértői segítséget adunk, hogyan legyünk bátrabbak a jégkrém-fogyasztásban!

#szépítő zöldség
2020.07.29.

4 szépítő zöldség

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.

#medvehagyma
2020.03.11.

Fokhagymaillat az erdők mélyén: a medvehagyma

A gyenge télnek köszönhetően az erdő aljnövényzetéből a megszokottnál korábban előbukkantak a medvehagyma levelei, ami visszavonhatatlanul azt jelenti, hogy megérkezett hozzánk a tavasz. Ennek a fokhagymaillatú vitaminbombának a gyógyító hatása már régóta köztudott, leveleit nyersen, illetve ételek összetevőjeként is fogyasztják. Habár a dél-dunántúli régióban sűrűn megtalálható a növény, nem árt tudni néhány hasznos információt a gyűjtéséről.

#alma
2020.02.20.

Napi egy alma az egészségért

Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

#fogyókúra
2019.12.08.

A helyes fogyókúra szabályai

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. A Kutatócentrum felmérése kapcsán 1000 főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.

#fogzománc
2019.11.18.

A fogzománcodra legkárosabb 7 élelmiszer

A fogzománcod a tested legszilárdabb része, ám lehet, hogy egyes ételek és italok még erősebbek nála. Cikkünkből megtudhatod, hogy melyek azok az élelmiszerek, amiket érdemes elkerülnöd a fogaid védelmének érdekében.

#zab
2019.11.05.

Ez a süti egy igazi vitaminbomba

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

#fogyókúra
2019.10.27.

Fogyókúra-problémák

Három hónap alatt tíz kiló mínusz. Ez igazán nagy teljesítmény, de vajon meddig tart? Mert a hirtelen fogyás egyik következménye lehet az ugyanolyan gyorsan bekövetkező hízás is. Lehet, hogy a 3 hónapos diéta mégsem akkora csoda?

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#testmozgás
2019.08.30.

Testmozgás: barátokkal jobban esik

Testmozgással számos betegség kialakulásának vehetjük elejét, ám a megelőzés gondolatánál, vagy akár az anyagi ellentételezésnél fontosabb szempont is létezik: a társaság – derült ki abból a német tanulmányból, amely 2500 német állampolgár egészségi állapotát, mindennapi szokásait volt hivatott felderíteni.