Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#vegetarizmus
2018.02.24.

A vegetáriánus étkezés hátrányai

Mindnyájan tudjuk, hogy mennyire egészséges a vega étrend, hiszen ez a fajta életmód csökkenti a magas vérnyomás, a szív és érrendszeri panaszok kialakulásának kockázatát, valamint a rák és cukorbetegség kialakulásának kockázata is alacsonyabb az átlagosnál. A vegetáriánusoknak lényegesen kevesebb a zsírbevitelük, alacsonyabb a koleszterinszintjük, és még számos érvet fel tudnánk sorakoztatni amellett, hogy miért előnyös a vega életmód.

#keksz
2018.01.19.

Íme, egy tuti keksz recept, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak

Mindenki szereti a kekszet és a gyorsan elkészíthető, finom édességeket, de mit csináljanak a lisztérzékenyek, ha kedvencük alapanyaga a liszt? Segítünk! Lentebb egy olyan receptet olvashatsz, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak, mivel kukoricaliszt a hozzávaló.

#energiaital
2017.12.29.

Szilveszterkor is óvatosan az energiaitalokkal!

Az energiaitalok önmagukban nem veszélyesek, a koffein túladagolása azonban a fiataloknál, fiatal felnőtteknél és a szívbetegséggel élő felnőtteknél életveszélyes ritmuszavart okozhat. Alkohollal és egyéb drogokkal történő együttes fogyasztása pedig mindenképpen kockázatos és akár halálos kimenetelű is lehet - figyelmezet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet!

#fogyókúra
2017.12.11.

Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost

Az elhízást olyan súlyos és veszélyes kórképnek veszik az Egyesült Államokban, hogy a testsúlycsökkentésre vonatkozó tanácsadást a családorvosi vizit részeként fizeti a legnagyobb állami egészségbiztosító, a Medicare. A tanácsadással kapcsolatban mind az orvosnak, mind a betegnek pontos és részletes feltételeknek kell megfelelnie.

#savanyú káposzta
2017.10.05.

Savanyú káposzta: az igazi multivitamin

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#diéta
2017.03.23.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

#menstruáció
2017.02.23.

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?

Fájdalmas görcsök, ingerültség, puffadás. Ezek a leggyakoribb tünetek, amik a menstruáció előtt és alatt előfordulhatnak. A menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.

#helyes táplálkozás
2016.11.18.

9 hasznos tipp a helyes táplálkozáshoz

Szeretnél fittebb lenni? Jó lenne egy ruhaméretnyit fogyni? Több energiára vágysz? Jó megoldás, ha megvizsgálod az étkezési szokásaidat, mert sok előnnyel járhat, ha tudatosan eszel, nem ám mindent össze-vissza. Ebben a cikkben olyan trükköket és ötleteket szeretnék megosztani veletek, amelyek segíthetnek a helyes táplálkozási szokások kialakításában.

#édesítőszer
2016.11.03.

Az édesítőszerek sokrétű felhasználása

Az édesítőszerek fogyasztása manapság már nem csupán a cukorbetegekre korlátozódik – egyre többen ismerik meg jótékony tulajdonságait. Ezek közé tartozik, hogy többletenergia bevitele nélkül, vagy nagymértékben csökkent kalóriatartalommal fogyaszthatunk számos ételt és italt, ezáltal a fogyni vágyók mellett az egészségtudatos, alakjukat megőrizni kívánó emberek is egyre szélesebb körben kezdik használni.

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#üdítő
2016.07.23.

Szomjoltó finomságok a hőség idejére

Ha július, akkor kánikula, ilyenkor jól esik egy hideg ital. Ám a legtöbbünk nem a friss, hideg víz után nyúl, hanem inkább a jól behűtött üdítők felé. De jobb, ha tudod, hogy a szomjúságot ezek a termékek hosszú távon nem oltják. Hogy akkor mégis melyek azok, amelyek valóban frissítenek, cikkünkből kiderül.

#egészséges táplálkozás
2016.07.12.

A legegészségesebb gyümölcsök és zöldségek

Az alábbi gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az olyan súlyos betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség, vagy a szív különböző megbetegedései, vagy a sokak szemében ennél is fenyegetőbb rák.