Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#mozi
2016.07.08.

Meglepően hizlaló a mozis kaja

Manapság a rendszeresen moziba járó embereknek több tájékoztatásra lenne szüksége, hogy mi található a mozi büféjében kapható ételekben. Nem is gondolnád, mennyit számít egy kis film alatti nasizás...

#betegség
2016.07.05.

Rákos megbetegedések megelőzése: mit tegyél és mit ne?

Sajnos nincs biztos módja a daganatos betegségek megelőzésének, de szakértők szerint az esetek 40%-a kivédhető, ha odafigyelünk az egészséges életmódra és táplálkozásra, illetve a testi-lelki egészségünkre.

#saláta
2016.07.01.

Jégsaláta, madársaláta, endívia - Lássuk, mit kell tudnunk a salátafélékről

A tavasszal virágzásnak indult természet a nyári hónapokban még inkább elkényeztet minket színes, friss, változatos gyümölcs- és zöldségfélékkel. A kiegyensúlyozott táplálkozás kiemelten fontos eleme a zöldségfogyasztás, melyen belül örvendetesen nő a saláták választéka és mennyisége. Azonban sokaknak a saláta szóról még mindig csupán a tojásos nokedli mellé fogyasztott fejes saláta jut eszébe. Hallottál már a radicchioról, az endíviáról, a batáviáról vagy a lolloról?

#focimeccs
2016.06.24.

Focimeccsek és kalóriák: meglepő tények a mérkőzésekről

Fantasztikus teljesítménnyel csoportelsőként zárt a magyar válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon, így tovább izgulhatunk értük Belgium ellen, vasárnap este a nyolcaddöntőben. A meccsek sok év után ismét milliókat ültetnek le a képernyők vagy a szabadtéri kivetítők elé, és ilyenkor bizony jól esik néhány finom falat. Megnéztük, hizlal-e a meccsnézés.

#nyári étel
2016.06.17.

A leghizlalóbb nyári finomságok

Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.

#zöld étkezés
2016.06.16.

5 tipp a zöldebb étrendhez

Belegondoltál már abba, mennyi energiát igényel a mindennapi élelmeid előállítása? A Fenntartható Energia Hét alkalmából, amit most ünnepelünk, érdemes megismerkednünk az egészséges étrend egy új oldalával, ugyanis a következő évtizedek legfontosabb kulcsszava a táplálkozásban is a fenntarthatóság lesz.

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#mellszőrzet
2016.06.11.

Top 4 mellszőrzet növelő étel

Nem is olyan rég volt, mikor a teljesen szőrös mellkassal rendelkezők voltak a valódi férfinak titulált ideálok, nem úgy mint manapság, mikor a David Beckham-éhez hasonló, tükörsima mellkas a divat. A változások ellenére a mellszőr még mindig a férfiasságot jelképezi, bár nem minden férfi képes annyira jelentős mennyiségűt növeszteni, mint például Tom Selleck.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.06.07.

Fogyj a KamaszPanasszal! 12. hét

Gratulálunk, elértél az utolsó, 12. héthez! Megcsináltad! Az elmúlt három hónap során keményen megdolgoztál azért, hogy átállj egy egészségesebb életmódra, és új, egészséges szokásokat alakíts ki. Akár elérted a kitűzött súlyt, akár tovább szeretnéd folytatni a programot, ezt a hetet mindenképpen az ünneplésnek szenteld!

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#tej
2016.06.01.

Tejjel vagy nélküle? Mit mondanak a szakemberek?

Az utóbbi hetek egyik legtöbbet említett élelmiszere a tej. Azt még nem tudhatjuk, emelkedik-e majd a fogyasztása, ha majd kisebb adó terheli, de számos pozitív tulajdonsága miatt érdemes lenne gyakrabban a kosarunkba tenni. A tej világnapja kapcsán néztük meg, miért hasznos számunkra.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.24.

Fogyj a KamaszPanasszal! 10. hét

Gratulálunk, hogy kitartottál a 10. hétig! Nagyszerű munka, erre büszke lehetsz! Lassan a program végéhez érünk! Gondoltad volna amikor belevágtál, hogy kitartasz idáig?

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#vízben oldódó vitamin
2016.05.21.

Vigyázat! Vitaminból is megárt a sok

Gondolom mindenki szembesült már azzal a közmondással, hogy jóból is megárt a sok. Nos, ez nem csak az étkezéssel van így, hanem a vitaminokkal is. Ugyanis a vitaminok túlzott szedése ugyanolyan káros, mint a vitaminhiányos állapot.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.17.

Fogyj a KamaszPanasszal! 9. hét

Nagyszerűen haladsz! Hiszed vagy sem, máris eljutottál a 9. hétig! Reméljük, hogy mostanra már sokkal egyszerűbb odafigyelned a kalória-számlálásra és a megfelelő mennyiségű sportra!