Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#gyümölcslé
2016.01.10.

Mi van a gyümölcslés dobozban?

A legtöbben, ha meglátják a „gyümölcslé” feliratot, alapból úgy vélik, hogy egészséges terméket vesznek, ráadásul praktikus és többféle méretű csomagolásban. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

#nassolnivaló
2016.01.08.

Vigyél magaddal nassolnivalót a suliba!

Kamaszként gyakran lehetsz éhes, és az étkezések között is folyamatosan rágcsálnál. Az iskolában sem árt az energia, ám a büfék ételkínálata általában nem túl bőséges, és pláne nem egészséges. Vidd magaddal a saját egészséges és finom nassolnivalódat!

#elhízás
2016.01.05.

7 egyszerű tipp a téli elhízás ellen

Nem könnyű megbirkózni a téli időszakban felkúszó kilókkal. Az ünnepi időszak után sokan tapasztalhatjuk, hogy egy-két kilóval többet mutat a mérleg, hiszen az utóbbi időben magas szénhidrát- és zsírtartalmú ételeket fogyasztottunk, amik gyors hízáshoz vezetnek.

#fogyás
2016.01.05.

A fogyasztótabletták veszélyei

Nem szívesen mész orvoshoz, de még a gyógyszerésztől sem kérsz tanácsot, ha fogyni szeretnél? Nagy hiba! Ciki, nem ciki, hasznos kikérni a szakemberek véleményét, és nem a világhálón kínált - legtöbbször nem biztonságos - termékektől várni a megoldást.

#alvás
2016.01.04.

Alvással az elhízás ellen?

Te sem szeretsz este korán lefeküdni, bár tudod, hogy másnap nehezen fogsz ébredni? Pedig jó, ha tudod, hogy a megfelelő mennyiségű alvás hiányában nem csak nehezebb másnap a suliban koncentrálni, de felborul az anyagcsere-háztartásod, növekszik az étvágyserkentő ghrelin nevű hormon termelődése, és nagyobb a cukorbetegség kialakulásának kockázata is.

#kalória
2016.01.01.

Butít a gyorsétel!

Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.

#életmód
2016.01.01.

Változtass az életmódodon!

Létezik egy jobb megoldás: hagyd el a „mindent vagy semmit” jellegű megközelítéseket, és helyette inkább változtass egy-két dolgot a napi rutinodon, hogy egészségesebben élj!

#érzelmi evés
2015.12.28.

Az érzelmi evés legyőzése

Úgy érzem, semmi sem hoz olyan gyors megnyugvást, mint az étel: könnyen elérhető, nem túl időigényes. Tudom, hogy sportolnom kellene, vagy felhívnom egy barátot, esetleg zenét hallgatni, és néha ezt is teszem. De olyan nehéz mindig helyesen cselekedni!

#tej
2015.12.17.

Mi a különbség a tehéntej-allergia és a tejcukor érzékenység között?

A két betegség közti különbségek és hasonlóságok gyakran keverednek a köztudatban, pedig lényeges eltéréseket találunk mind a kiváltó okok, mind a kezelés terén. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus segítségével összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

#csoki
2015.12.11.

Csoki: egészségesebb lehet, mint gondoltuk

Bizonyára mindenki kibontotta már a Mikulástól kapott csomagot, amiből nem hiányozhatott a csokoládé sem, és lassan a finomabbnál finomabb csokis sütemények is készülnek az ünnepi asztalra. Ilyenkor, karácsony környékén tetőzik a csokoládéfogyasztás, ezért a TÉT Platform szakértőinek segítségével néztük meg, egészséges-e a közkedvelt édesség.

#melegítő ételek
2015.12.01.

Testet melengető ételek

Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítő hatású élelmiszerekkel.

#sovány
2015.11.29.

31 kg vagyok, hízni szeretnék!

Kedves Doktornő! 12 éves vagyok (lassan 13), és nagyon soványnak érzem magam. Az iskolában is állandóan mondják, hogy olyan vagyok mint egy csontváz...

#étel
2015.11.27.

Hogyan hatnak egyes ételek a gyógyszerekre?

Az már régóta ismeretes, hogy az alkohol fogyasztása a legtöbb gyógyszer szedése alatt tilos, ám ki gondolná, hogy az amúgy egészségesnek mondott tej és joghurt teljesen lenullázhatja az antibiotikumok hatását? A grapefruit leve pedig drasztikusan megnövelheti a gyógyszerből szervezetbe jutó hatóanyagok koncentrációját.

#derékbőség
2015.11.13.

Karcsúbb derekat szeretnél?

Emelje fel a kezét, aki sohasem álmodott karcsúbb derékról! Úgy gondolom, hogy majdnem mindenki reménykedett már abban a tükörbe nézve, hogy formásabbá teheti a hastájékát.

#fogyókúra
2015.11.09.

Mítosz vagy valóság: a grapefruit fogyaszt?

Hát nem volna kiváló, ha lennének kalóriaégető ételek? Sokan gondolják, hogy a grapefruit is ezek közé tartozik. Sőt, vannak olyan szakértők, akik nem csak, hogy helyeslik a friss grapefruit nagy mennyiségű fogyasztását, hanem emellett grapefruit tabletta alkalmazását is ajánlják, amely a grapefruitból kivont naringin nevezetű anyagot tartalmazza. De vajon mi az igazság?