Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#fagyi
2015.05.11.

Függőséget okozhat a fagyi?

Manapság már egész évben hozzájuthatsz a fagyihoz a boltokban készen kapható, változatos ízű és márkájú termékeknek köszönhetően. Te is imádod? Tudtad, hogy akár függővé is válhatsz tőle?

#stressz
2015.05.08.

Stresszcsökkentő ételek

A stresszcsökkentő diéta fontos eszköze lehet a nyugodt életnek. A túl nagy nyomás kedvölő és egészségtelen. Persze sok módja van a stressz elkerülésének, leküzdésének - jó stratégia lehet például a következő ételek fogyasztása.

#csoki
2015.05.04.

Mindent a csokiról

Bár az emberek kétségkívül több csokit vásárolnak és esznek meg Valentin-nap, Húsvét vagy Karácsony alatt, mégis nyugodtan kijelenthető, ez egy 4 évszakos édesség, különösen a gyerekek számára. Most nézzük, hogy a tévhitekkel ellentétben milyen hasznos is tud lenni a csokievés!

#antioxidáns
2015.05.01.

Okosodj finomságokkal!

A csokoládé boldoggá tesz, de mi a helyzet a spenóttal vagy a lazaccal? A különböző ételek különböző hatással vannak az emberi szervezetre.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#paleolit diéta
2015.04.23.

10 dolog, amire megtanít a paleo

Paleolit étrend: vannak, akik nagyon támogatják, s akadnak ellenzői is. Az igazság az, hogy olyan szabályai is vannak, amiket annak is érdemes megfogadnia, aki sosem vágna bele egy paleo diétába.

#táplálkozás
2015.04.16.

Elég fehérjét fogyasztasz?

A tápanyag-összetételre vonatkozó címkékből sok információt nyerhetünk a fehérjékről. De a három tápanyagfajtából (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) mégis a fehérjéről tudunk a legkevesebbet.

#étkezés
2015.04.13.

6 táplálkozási tipp a jobb közérzetért

Nem érzed jól magad? Olvasd el a cikkünket, és táplálkozz úgy, hogy a kedved is jó legyen! A hasunk és az agyunk igenis komoly kapcsolatban áll egymással, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#táplálkozás
2015.04.09.

Ételek, amik segítenek koncentrálni

A helyes táplálkozás biztosítja, hogy agyunk megfelelően működjön. Az alábbi ételek segítenek abban, hogy a nap minden percében képes legyél összpontosítani.

#fogfehérítés
2015.04.07.

14 étel a fényesebb mosolyért

A fogmosáson, fogselymen és a fogorvosnál tett rendszeres látogatásokon túl a táplálkozással is hozzájárulhatsz fogaid egészségéhez és szépségéhez. Bizonyos ételek fogyasztása erősítheti a fogzománcot, segíthet megelőzni a fogszuvasodást, és elhárítani az ínyfertőzéseket, sőt akár még fehérítheti is a fogaidat. Íme, 14 egészséges étel, melyeket érdemes elkezdened rendszeresen fogyasztani.

#ecet
2015.04.05.

Mi mindenre jó az ecet?

A háztartásban főként főzésre vagy tisztítószerként, vízkőoldásra alkalmazzuk. Az élelmiszeriparban az ecetsavat E260-nal jelölik és savanyúság szabályozására használják.