Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#étel
2012.05.18.

Valódi ételeket népszerűsít Jamie Oliver Magyarországon

A "valódi", vagyis feldolgozatlan élelmiszerek és ételek mellé áll, az egészséges táplálkozás igényét, a főzés örömét igyekszik népszerűsíteni Magyarországon is május 19-én az első Food Revolution Day, amelyet Jamie Oliver világhírű sztárszakács alapítványa hívott életre.

#energiaital
2012.05.10.

A fiatalok negyede rendszeresen iszik energiaitalt

A felnőtt lakosság jelentős többsége naponta fogyaszt kávét kifejezetten az ébrenlét fokozása érdekében – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss kutatásából, melyet a cég a Napidoktor.hu megbízásából készített.

#gyümölcslé
2012.04.20.

Cukrosabbak a gyümölcslevek, mint gondoljuk

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúzok és turmixok cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.

#kóla
2012.04.16.

Szénsavas, cukros üdítők: mennyire károsak valójában?

Egy új kutatás a szénsavas üdítőitalokat csatolta az egészségügyi kockázatokat jelentő élelmiszerek sorába. Ezek szerint le kellene állnod a szénsavas üdítőkkel Természetesen a magas cukortartalmú italkészítmények az okozói az elhízásnak - többek között. Az is jól dokumentált, hogy a cukrot tartalmazó üdítők fogyasztása cukorbetegséghez vezethet. A diétás változat vajon ugyanolyan rossz, mint a cukros?

#szója
2012.04.12.

A szója barát vagy ellenség?

A szójáról hol jót, hol rosszat hallunk. Van, aki esküszik rá és van, aki ki nem állhatja és olyan is akad, aki azt sem tudja mikor és miben eszi meg a szóját. Mint mindenben a szójafogyasztásban is a mértékletesség a lényeg!

#diéta
2012.04.02.

Miért átverés a divatdiéta?

Úgy tűnik, a suliban a legtöbb tizenéves szívesen beszél a legfrissebb fogyókúrákról és „divatdiétákról”. Ezek a „diétahóbortok” általában erősen korlátozzák a választásaidat az ételek terén; esetleg néhány speciális étel, tabletta vagy étrendkiegészítő fogyasztását igénylik, cserébe pedig gyors és könnyű fogyással kecsegtetnek. Csakhogy ezek a hóbortok gyorsan ki is mennek a divatból!

#hamburger
2012.04.01.

A hamburger története

A hamburger kétségtelenül az egyik legnépszerűbb étel a világon. Népszerűségét az amerikai gyorsétkezdéknek köszönheti, házilag is egyszerűen elkészíthető, ennek ellenére a legtöbb ember a gyorsétkezdében fogyasztja.

#zöldség
2012.03.24.

A zöldség és a gyümölcs szépít is

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.

#éhezés
2012.03.23.

Sokszínű rossz táplálkozás: hárommilliárd embert érint

Éhezés, alultápláltság, túltápláltság, mennyiségi és minőségi hibák a táplálkozásban... Az egész világra kiterjedő problémák. Milyen következményei lehetnek ennek? Hogyan hízhatnak el azok, akiknek alig van pénzük ételre?