Táplálkozás, nassolás

#Táplálkozás #nassolás

62 db cikk a témában

#csoki
2012.12.11.

A csoki csak ront a pattanások helyzetén?

Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.

#magas vérnyomás
2012.12.01.

Sok TV = magas vérnyomás?

Egy legutóbbi kutatás szerint a túlzott tévénézés vérnyomásproblémákat okozhat a gyerekek, különösen a tinik körében. Napjainkban ugyanis a magas vérnyomásos esetek egyre fiatalabb korban kezdődnek. Ha pedig a mai eredményeket összehasonlítjuk a 3 évtizeddel ezelőttiekkel, az eredmény lesújtó.

#reggeli
2012.07.31.

Helyes táplálkozással a boldogságért

Gyakori óriásmenü fogyasztás, ész nélküli habzsolás, össze-vissza evés vagy nassolás... Ezek hamar tönkreteszik az alakodat, sőt: rontják az egészséged. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy mit és miként eszel.

#diéta
2012.02.16.

Antidiétával a karcsú alakért: élvezd az ízeket!

Próbáld ki, hogy egy falat ételt helyezel a szádba. Nem az a lényeges, hogy milyen ételféleséget választasz, hanem az a fontos, hogy az valamelyik kedvenced legyen: mondjuk egy nagy tál finom töltött káposzta épp jó lesz. Talán meglep, hogy éppen ezt tanácsoljuk neked, de ha tovább olvasol, minden kiderül!

#túlsúly
2011.12.20.

Túlsúlyos barátokkal valószínűbb az elhízás

A “madarat tolláról, embert barátjáról” mondás a testsúly alakulásakor is mérvadónak tűnik. Amerikai kutatók szerint - akár ismerik, akár nem a népi bölcsességet - túlsúlyosak társaságában jóval hajlamosabbak vagyunk elhízásra, mint egyébként. Igen aktuális téma az elhízás világnapján.

#csokoládé
2011.12.13.

A csokoládé iránti vágy csökkentése

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor megkívánunk egy kocka csokit, amiért az egész lakást fel tudjuk forgatni. Néha belefér egy kis nasi, ám nem engedhetünk mindig a kísértésnek. De akkor mit tehetünk?

#édesség
2011.09.21.

Az édesség története

Tudtad, hogy a barlangokban lévő őskori festmények arról tanúskodnak, hogy már akkor is szerették az édességet? Mézet loptak a kaptárból, egy kis liszttel összekeverték, és kész volt a sütemény. Ez volt a legkorábbi desszert az emberiség történelmében.

#hamburgeradó
2011.07.19.

Hamburgeradó? Miért?

Bizonyos élelmiszerek csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem rendelkeznek a szervezet számára hasznosítható tápanyagforrással, sőt nagymértékű fogyasztásuk számos betegség kialakulásához vezethet.

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”

#mértéktelen evés
2011.04.07.

A mértéktelen evés hátrányai

Sok tizenéves, akinek gondja van az iskolában, otthon a szüleivel vagy a testvérével, ahhoz, hogy, bánatát vagy szomorúságát elfojtsa, meglepő dolgokhoz fordulnak. Sokan az étel megvonását gondolják a legjobb megoldásnak, bulimia, anorexia. De vannak olyan fiatalok, akik épp a mértéktelen evésben találják meg az enyhülést.

#reggeli táplálkozás
2010.03.21.

Egészségtudatosság a kamaszoknál is!

Az iskolás kamasz gyerekek hajlamosak kapkodva táplálkozni, előszeretettel hagyják ki a reggelit, és választják napközben a gyorséttermek menüsorait. A szülőknek pedig sokszor az a legkényelmesebb, ha rájuk hagyják.