Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

#sport
2011.12.02.

Sportoló kamaszok étrendje

A fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez alapvetően fontos a rendszeres fizikai aktivitás, azonban a növekedéssel kapcsolatos szükségletek különböznek a felnőttek táplálkozási igényeitől.

#d-vitamin
2011.11.30.

D-vitamin nemcsak a csontoknak, hanem az ereknek is kell

Nem fejlődnek épségben azoknak a gyerekeknek az ütőerei, akiknek nem jut elégséges D-vitamin a szervezetébe. A meglepő és újszerű eredményt az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán ismertették Kansas City Gyermekklinikájának orvosai.

#vaj
2011.11.05.

Tények és tévhitek a vajról

Rengeteg pletyka kering a vajakról, vajkészítményekről. Ezeknek pedig a legtöbbje sajnos hamis. Utánajártunk, lássuk, mi is az igazság!

#energiaital
2011.09.25.

Energiaitalok – tényleg használ vagy csak reklámfogás?

Az energiaitalok divatba jöttekor úgy gondolták, hogy az elvesztett energiát fogja pótolni. Azonban mára egészen megváltozott a szerepük. Minden nagyobb buli elengedhetetlen kelléke, tulajdonképpen buli italként fogyasztjuk.

#kajszibarack
2011.08.05.

Kajszibarack, a hosszú élet titka

Elég hihetetlenül hangzik, hogy ez a nálunk is termő gyümölcs csodákra képes, vagy legalábbis meghosszabbítaná az életet. Pedig rendszeres fogyasztása jótékony hatással van szervezetünkre.

#étel
2011.06.17.

Mi és mennyi kerüljön a tányérra?

Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző, 19 évig tomboló fogyókúrás elképzelést, amely az élelmiszer-piramisról szólt. A napi élelmiszer-beviteled felét zöldség és gyümölcs képezze, valamilyen tejtermékkel megspékelve!

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#cukor
2011.05.13.

Ne idd magad kövérre!

A cukor is az élelmiszercsoportok közé tartozik? Úgy tűnik, igen, mivel kiderült, hogy a kamaszok által bevitt kalória kb. háromnegyedét a cukor teszi ki. Miért gond ez?

#vesebeteg. vesebetegség
2011.03.14.

A vesebeteg gyermek étrendje

A vesebetegségek változatos jellegűek lehetnek, kialakulásuk oka is többféle, tehát nem egységes kórképekről van szó.

#sportital
2010.10.31.

Sportitalok - Valóban egészségesek?

Ez egy népszerű tévhit, hiszen egyszerű azt hinni, hogy ha a sportitalokat a sporttal, tehát egy fizikai aktivitással kapcsolunk össze szorosan, akkor muszáj egészségesnek lenniük – mondják a Texasi Egyetem kutatói.

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#sport
2010.09.11.

A kakaó jót tesz az izmoknak edzés után?

Nemrégiben elkészített tanulmányok megállapítani vélték, hogy a kakaóban található fehérjék és szénhidrátok hozzájárulnak az izmok helyreállításához, és akár a növekedéséhez is. Sőt, a kutatók még messzebbre mentek, szerintük ugyanis a zsírmentes kakaó még a sportitalokat is veri, ami a hatékonyságot illeti.

#dohányzás
2010.08.08.

Dohányos étrend

Sok mozgás, kevés zsiradék, rengeteg rostokban gazdag gyümölcs és zöldség. Talán a legfontosabb alapanyagai a volt dohányosok étrendjének. Sokan azonban félnek a leszokástól – a ma már közhellyé lett - „elhízol, ha leszoksz” tévhit miatt. Igen, ugyanis ez egy tévhit.

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.