Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

318 db cikk a témában

#alvás
2014.05.27.

Az alvás és az elhízás kapcsolata

Az egyes alvásproblémák (mint a kóros álmatlanság vagy a narkolepszia) különféle negatív hatásokkal vannak az életünkre, az egyik ilyen a testsúly gyarapodása is lehet.

#húgyúti fertőzés
2014.05.25.

Gyakori húgyúti fertőzések fiúknál

A húgyúti fertőzések igen kellemetlen tünetekkel járhatnak. Jellemző lehet a csípő vizelet, a sürgető vizelési inger, a hólyagtáji fájdalom, az az érzés, mikor vizelés után úgy érzed, hogy nem ürült ki teljesen a hólyagod. A húgyúti fertőzések fiúknál viszonylag ritkán fordulnak elő, ezért ha visszatérő húgyúti fertőzést tapasztalsz, akkor alapos kivizsgálás szükséges.

#mutál
2014.05.22.

A mutálás zavara elszigetelődést okozhat

A kamaszkorban bekövetkező hangváltozás miatt a hang mélyülni kezd, a felnőttkor elejére kialakul a stabil férfihang. Ha ez 17 éves korra sem következik be, feltétlenül fül-orr-gégészhez, majd beszédtanárhoz kell fordulni, mert a probléma a társas kapcsolatokat és a pályaválasztást is befolyásolhatja.

#fog
2014.05.19.

A narancslé károsabb a fogakra, mint a fehérítés

Nincs miért tartani a professzionális fogfehérítéstől, hiszen a legújabb kutatásokból kiderül, hogy a savas italok jobban károsítják a fogat, mint a szépítő eljárás. A fogfehérítésről dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa, mosolytervező specialista beszélt.

#test
2014.05.15.

A fiúk aggodalmai - avagy hogyan fogadd el magad?

Tizenéves srác vagy, és fülig bele vagy esve valakibe. Viszont ha meglátod magad a tükörben, elborzadsz? Állandóan furcsán áll a hajad? Esetleg úgy gondolod, hogy túl sovány vagy kövér vagy? A felsőtested olyan, mint egy beteges 9 éves srácé? Az egyetlen megoldás az, hogy életed végéig elkerülsz minden romantikusabb kapcsolatot, ugye?

#fog
2014.05.12.

5 tévhit a fogágy betegségeiről

Sokan nem tudják, de a fogágyat, az ínyt érintő betegségekkel egy specialista foglalkozik: a parodontológus. Dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat parodontológusa a fogággyal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

#fül
2014.05.12.

Fáj a füled? Az ok lehet hallójárat-gyulladás

Strandolás, úszás közben sokan tapasztalhatják, hogy fáj a fülük, a fülkagylójuk és mintha beszűkült volna a hallójáratuk. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szerint a hallójárat-gyulladást gyakran az uszodákban, medencékben „szedjük össze”.

#festékzavar
2014.05.11.

Májfoltok, szeplők, bőrhibák: mire utalnak?

Tudnunk kell, hogy a szeplők és a májfoltok csupán a megjelenésünket zavarhatják, egyéb kellemetlenségekkel, következményekkel nem járnak – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa.

Eltörhet a pénisz?
#pénisztörés
2014.05.09.

Eltörhet a pénisz?

Bizonyára hallottál már róla a filmekben, — de kérdés, hogy ha a péniszben nincs csont, akkor vajon tényleg el tud törni? Noha a pénisztörés szerencsére ritkán fordul elő, mégis létező jelenség, ezért a férfiaknak vigyázniuk kell a szexuális aktus közben. Sokan nem is tudnak arról, hogy a pénisztörés lehetséges.

#kontaktlencse
2014.05.08.

Megfelelően kezeled a kontaktlencsédet?

Egy felmérés szerint bár a kontaktlencsét viselők úgy vélik, megfelelően kezelik a lencséjüket, csupán töredékük jár el valóban gondosan. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész, kontaktológusa az alaposságra és a veszélyekre is felhívta a figyelmet.

#sport
2014.04.24.

Sportorvosi vizsgálat: Mire számíthatsz?

Versenyezni — néhány sportág kivételével — kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése.

#alvás
2014.04.15.

Nem tudsz elaludni?

Egyre több kamasz jelentkezik azzal a problémával, hogy fáradtak, alvásuk rendszertelen. Nem tudnak elaludni, csak forgolódnak az ágyban. Lássunk néhány tippet, hogy hogyan legyél kipihentebb.

#antioxidáns
2014.03.24.

Antioxidánsok: nagy mennyiségben árthatnak az izmainknak

A C- és E-vitamin fogyasztása előnyére válik szervezetünknek, egészen addig, amíg túlzásba nem visszük a bevitelt. Onnantól kezdve ugyanis vérünk oxigénszállítását akadályozzák, s az egésznek izmaink isszák meg a levét.

#fityma
2014.03.22.

A fityma letapadása

A fityma sejtes letapadása esetében a fityma belső lemeze nem válik el a makktól, ez jellemző az újszülöttek döntő többségére, nincs szó kóros jelenségről. A növekedés során a fityma a makktól spontán elválik, és a pubertás kor végére fityma normális esetben könnyen hátrahúzhatóvá válik a makkról.

#horkol
2014.03.20.

Mitől lesz orrhangzós a beszéd?

A leggyakrabban persze náthától, de kezeléséhez olykor műtétre is szükség lehet. Az egyéb kiváltó okokról dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.