Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

181 db cikk a témában

Mitől cserepesek az ajkaink?
#száj
2024.02.02.

Mitől cserepesek az ajkaink?

A testünket érő külső hatások, például az időjárási körülmények legelső célpontja a bőr. A hideg időben fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadon lévő testrészeinket megfelelően védjük. Neked is gyakran kiszáradnak az ajkaid? Tudd meg, miért is történik ez, és mit tehetsz ellene!

Meglepő tények a tüsszentésről
#tüsszentés
2024.01.27.

Meglepő tények a tüsszentésről

Milyen gyors a tüsszentés? Okozhatja-e a tüsszentést a napfény? Miért tüsszentünk egyáltalán? Cikkünkből kiderülnek a válaszok.

Menstruációs fájdalom: mit tehetsz ellene?
#menstruáció
2023.12.13.

Menstruációs fájdalom: mit tehetsz ellene?

Az első menstruáció igen izgalmas, sőt félelmetes lehet a lányok számára. Van, aki várja, és van, aki inkább kihagyná ezt a jelentős mérföldkövet. Mit tegyél, ha fájdalommal jár a havi vérzésed?

Húgyúti fertőzések: házi módszerekkel a kínzó tünetek ellen
#panasz
2023.12.04.

Húgyúti fertőzések: házi módszerekkel a kínzó tünetek ellen

A húgyhólyag- vagy húgyúti fertőzés olyan kóros állapot, amikor a baktériumok a húgyúti szerveket (vese, húgyhólyag és húgycső) érintik. Enyhébb tünetek esetén még segíthetnek a házi módszerek, azonban fontos tudni, hogy komoly szövődménnyel is járhatnak a húgyúti fertőzések, ezért nem szabad halogatni az orvos felkeresését!

8 tipp a téli bőrápoláshoz
#bőrápolás
2023.11.30.

8 tipp a téli bőrápoláshoz

Hideg idő, az alacsony páratartalom és a szélsőséges időjárási körülmények roncsolják a bőrödet. A téli hónapokban azt tapasztalhatod, hogy a bőröd kifakult, húzódik vagy viszket és ki van száradva. Szerencsére, kevésbé problémássá varázsolhatod a szépségápolási rutinodat télen, ha követed ezeket az egyszerű és praktikus tippeket, illetve trükköket.

Miért száraz a bőröm? 7 meglepő ok
#bőr
2023.11.24.

Miért száraz a bőröm? 7 meglepő ok

A száraz bőr nemcsak nem szép látvány, hanem kellemetlen is lehet. Viszketés, hámlás, vagy repedezett bőr - senki sem kívánja magának. Ám a folyamatos hidratálás és a megfelelő táplálkozás mellett is lehet száraz a bűrünk. Íme, néhány meglepő dolog, ami hihetetlenül szárítja a bőrt, és hosszú távon is problémát okozhat.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?
#higiénia
2023.11.22.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?

Fontos, hogy a tested tiszta és egészséges maradjon, főleg a pubertás alatt. Ezalatt a tested fokozottabban izzadni kezd, a bőröd és a hajad zsírosabbá válhat, valamint a szőrszálak új helyeken kezdenek nőni. Te mindent tudsz a megfelelő higiéniáról?

A korpás hajról
#korpás haj
2023.11.05.

A korpás hajról

Egyik legfőbb ékességünk a hajunk, amit ápolni kell, hogy az mindig tiszta, egészséges, csillogó legyen. A boltokban manapság rengeteg fajta sampon, balzsam és pakolás kapható, melyek gyógyírt jelenthetnek a korpa ellen, ezeket nem árt okosan használni.

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2023.10.28.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

8 pattanáskezelési hiba
#pattanás
2023.10.19.

8 pattanáskezelési hiba

A pattanások mennyisége és milyensége egyénenként változik, ezért nincs univerzális módszer és eszköz a kezelésükre, fontos, hogy a saját bőrtípusodnak megfelelő módszert megtaláld. A helytelen kezeléssel könnyen előfordulhat, hogy csak rontasz a helyzeteden. Mit ne tegyél, ha pattanásokról van szó?

Kiknek érdemes parabénmentes termékeket választaniuk?
#parabénmentesség
2023.10.01.

Kiknek érdemes parabénmentes termékeket választaniuk?

Élelmiszerekben, kozmetikai termékekben nap mint nap találkozhatunk a parabénekkel, amelyek engedélyezett és általánosságban nyugodtan alkalmazható, ám a különösen érzékeny bőrűek és az allergiára hajlamos személyek számára sokszor irritatív hatású adalékanyagok. Számukra ajánlhatóak a parabénmentes termékek.

Mit tegyél, ha lepedékes a nyelved?
#nyelv
2023.09.28.

Mit tegyél, ha lepedékes a nyelved?

A lepedékes, fehér nyelv olyasvalami, amit senki sem lát szívesen a tükörben. A nyelven a lepedék nemcsak nem esztétikus, de egészségtelen is.

5 tipp a pattanások eltüntetésére
#pattanás
2023.09.05.

5 tipp a pattanások eltüntetésére

A bőrproblémák önmagukban és kollektívan egyaránt képesek megkeseríteni mindannyiunk életét. A leggyakoribb a már tinédzserkorban jelentkező pattanás, amivel több okból kifolyólag sokan még felnőtt korban is küszködnek. Sokan csak legyintenek az aknés bőrre, mert csupán egy esztétikai problémaként azonosítják, pedig utózöngéi túlmutathatnak egy egyszerű hiúsági kérdéskörön.

Az óvszerallergiáról
#óvszer
2023.08.27.

Az óvszerallergiáról

Vörös foltok, viszkető apró pöttyök jelentkeznek a Te vagy partnered nemi szervén szeretkezés után? Lehetséges, hogy allergiás vagy az óvszer egyik összetevőjére, a latexre!