Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

181 db cikk a témában

Amit a hialuronsavról tudni kell
#hialuronsav
2023.08.23.

Amit a hialuronsavról tudni kell

A hialuronsav napjainkban nagyon népszerű összetevője a kozmetikumoknak. A hirdetésekben magasztalják, mint az egyik legsokoldalúbb anyagot. Úgy tartják, hogy a sav bármire képes: a hidratálástól a ráncok csökkentéséig mindenre jó.

Házi praktikák körömgomba ellen
#szemölcs
2023.08.12.

Házi praktikák körömgomba ellen

A körömgomba sok gondot okozhat, főleg a nyári hónapokban, hiszen a látvány és az érzés sem túl kellemes. Létezik néhány otthoni fortély, amivel elősegítheted a gyógyulást. Azonban nem érdemes a végsőkig halogatni az orvosi vizsgálatot sem: ha nem javul a helyzet, időben fordulj szakemberhez!

Tudnivalók a tamponhasználatról
#tampon
2023.08.10.

Tudnivalók a tamponhasználatról

Már az ókori Egyiptom és Bizánc területén is használták a tampon ősét, ami összetekert papiruszt vagy gyapothengert jelentett. Lehet, hogy eleinte idegenkedsz a tampontól, ami teljesen normális, hiszen rengeteg tévhit kering róla. Igyekszünk választ adni a tamponnal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre, eloszlatni a félelmeket, hogy aztán bátran merd használni!

A kiütés, kipirosodás és viszketés titka, avagy amikor megromlik a sminkanyag
#smink
2023.07.31.

A kiütés, kipirosodás és viszketés titka, avagy amikor megromlik a sminkanyag

Feldagadt száj, véreres, piros, viszkető, könnyedző szem, fura kiütések az arcodon? Ha nem vigyázol, akkor az ideig-óráig tartó tünetek akár elhúzódóak is lehetnek, ráadásul szövődménnyel is járhat. Ha csak a gyanúja felmerül, hogy megromlott a kedvenc szemceruza, szemfesték, szájfény, rúzs, alapozó, púder, szempillaspirál, azonnal a kukába vele! Ne sírj utána, sokkal többet nyersz azzal, hogy kidobod és vásárolsz egy vadonatújat.

Ártalmas kozmetikumok: milyen összetevőkre figyeljünk?
#kozmetikum
2023.07.19.

Ártalmas kozmetikumok: milyen összetevőkre figyeljünk?

Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiásak.

Szőrtelenítési tippek srácoknak
#gyanta
2023.07.08.

Szőrtelenítési tippek srácoknak

El tudod képzelni, amint a barátnőd mellett éppen te is a bikinivonalad igazítod? Valószínűleg nem. De gondolj csak bele! Egy évtizeddel ezelőtt a hónaljszőr teljes mértékben elfogadott volt a férfiaknál, ma már azonban nagyon kevesen viselik.

Miről árulkodnak a körmeid?
#köröm
2023.06.04.

Miről árulkodnak a körmeid?

A köröm keratinból, egyfajta elszarusodott fehérjéből áll, hetente 1 mm-t nő. Helyes körömápolással a külső sérülések többnyire megakadályozhatók, a köröm megbetegedései és elváltozásai ugyanakkor szervi okokra vezethetők vissza. Különösen a H-vitamin hiánya befolyásolja a körmök egészségét.

Mindennapi tippek az izzadságszag ellen
#izzadás
2023.05.23.

Mindennapi tippek az izzadságszag ellen

Segítünk megbirkózni a súlyos izzadással, ha neked már nem megy. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb házi praktikákat, amik segíthetnek. Nem kell többé feszengened edzés után, egy izzasztó feleléskor vagy amikor zavarba jössz.

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak
#akné
2023.05.16.

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak

Nem elég, hogy megjelenhetnek az arcodon, hátadon, mellkasodon, a mitesszerek még a fülben is okozhatnak gyulladásos panaszokat. Talán észre sem veszed, de ha mégis, akkor se kísérletezz a házilagos eltávolítással, mert több bajt okozhatsz, mint gondolnád.

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük
#pórus
2023.05.06.

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük

Mindannyian nagyon jól ismerjük a problémát, amikor a pórusaink kitágulnak és eltömődnek. Ezt a esztétikusnak nem mondható állapotot pedig tovább ronthatja, ha még száraz a bőröd, vagy esetleg te magad szárítod ki, a pattanások kialakulásának elkerülése végett. Van néhány tippünk, hogyan tedd széppé az arcodat!

A húgyúti kövesség tünetei
#tin
2023.04.12.

A húgyúti kövesség tünetei

Tudtad, hogy a derékfájás vagy a görcsös hasfájás ugyanúgy utalhat húgyúti kövességre, mint a véres vizelet? A betegség tüneteiről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatsz.

A körülmetélés - Gyakori kérdések
#körülmetélés
2023.04.03.

A körülmetélés - Gyakori kérdések

A kisfiúk laza bőrfedéllel születnek, amely lefedi és védi a pénisz lekerekített felső részét. Ezt a bőrt fitymának nevezik. Idegeket, ereket és az izom egy apró részét tartalmazza. Amikor a fiúgyermek megszületik, a fityma a péniszhez tapad. Ahogy felnő, elválik tőle. Ez lehetővé teszi, hogy a vizelet könnyebben távozzon, valamint, hogy a bőr visszahúzódjon, amikor a fiatalnak erekciója van. A körülmetélés a bőr eltávolítását jelenti a pénisz csúcsán.

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?
#tini
2023.03.23.

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?

A serdülők és a fiatal felnőttek túlélési esélyei eltérőek az egész világon. 2020-ban a 10–24 év közöttiek halálozási valószínűsége a szubszaharai Afrikában, Óceániában (Ausztrália és Új-Zéland kivételével), Észak-Afrikában és Ázsia déli részén volt a legmagasabb. Az átlagos globális valószínűsége annak, hogy egy 10 éves gyermek 24 éves kora előtt hal meg, hatszor nagyobb volt a szubszaharai Afrikában, mint Észak-Amerikában és Európában. Miért van mindez?

Az orrvérzés okai
#orrvérzés
2023.03.20.

Az orrvérzés okai

Orrvérzés. Látványos és igencsak ijesztő tünet, de szerencsére az esetek jelentős hányadában nem jelez semmilyen komoly bajt.

Mitől lehet érzékeny a fogad?
#fog
2023.03.09.

Mitől lehet érzékeny a fogad?

Veled is előfordult már, hogy hideg vagy meleg ételek, italok fogyasztása közben fájdalom nyilallt fogaidba? Mi állhat a sokakat érintő, kellemetlen tünet hátterében? A fog túlérzékenységének okait vettük most sorra.