Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

A húgyúti kövesség tünetei
#tin
2023.04.12.

A húgyúti kövesség tünetei

Tudtad, hogy a derékfájás vagy a görcsös hasfájás ugyanúgy utalhat húgyúti kövességre, mint a véres vizelet? A betegség tüneteiről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatsz.

Kamaszkori merevedési zavar
#merevedés
2023.04.11.

Kamaszkori merevedési zavar

Bármilyen meglepően hangzik, a tizenéves fiúknál is előfordulnak merevedési zavarok, pszichés és testi okból is. Ennek időben történő felismerése és kezelése nagyon fontos a későbbi egészséges szexuális élet és önértékelés szempontjából.

Mi micsoda a kozmetikai termékekben?
#kozmetikai szer
2023.04.05.

Mi micsoda a kozmetikai termékekben?

A kozmetikumok összetevői közt sok rövidítés, idegen nyelvű, vagy csak a kémiában jártas egyének számára felismerhető név szerepel. Kozmetikus szakértőnket gyakran előforduló komponensek beazonosítására kértük.

A körülmetélés - Gyakori kérdések
#körülmetélés
2023.04.03.

A körülmetélés - Gyakori kérdések

A kisfiúk laza bőrfedéllel születnek, amely lefedi és védi a pénisz lekerekített felső részét. Ezt a bőrt fitymának nevezik. Idegeket, ereket és az izom egy apró részét tartalmazza. Amikor a fiúgyermek megszületik, a fityma a péniszhez tapad. Ahogy felnő, elválik tőle. Ez lehetővé teszi, hogy a vizelet könnyebben távozzon, valamint, hogy a bőr visszahúzódjon, amikor a fiatalnak erekciója van. A körülmetélés a bőr eltávolítását jelenti a pénisz csúcsán.

Borotvapöttyök és megelőzésük
#borotvapötty
2023.03.30.

Borotvapöttyök és megelőzésük

A borotvapöttyök (amiket egyébként pseudofolliculitis barbae-nek is neveznek) olyan apró piros kis pöttyök vagy mirigyszerű kitüremkedések az arcon vagy a borotvált területen, és borotválkozás után jönnek ki. Vajon elkerülhető a megjelenésük?

Korai serdülés lányoknál
#serdülőkor
2023.03.28.

Korai serdülés lányoknál

A serdülőkor időszakával leggyakrabban a 12 és 16-18 éves kor között számolhatunk, bár ez az időszak egyre korábban kezdődik manapság (akár 10 éves korban) és tarthat tovább is (20 év kor magasságáig).

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?
#tini
2023.03.23.

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?

A serdülők és a fiatal felnőttek túlélési esélyei eltérőek az egész világon. 2020-ban a 10–24 év közöttiek halálozási valószínűsége a szubszaharai Afrikában, Óceániában (Ausztrália és Új-Zéland kivételével), Észak-Afrikában és Ázsia déli részén volt a legmagasabb. Az átlagos globális valószínűsége annak, hogy egy 10 éves gyermek 24 éves kora előtt hal meg, hatszor nagyobb volt a szubszaharai Afrikában, mint Észak-Amerikában és Európában. Miért van mindez?

Az orrvérzés okai
#orrvérzés
2023.03.20.

Az orrvérzés okai

Orrvérzés. Látványos és igencsak ijesztő tünet, de szerencsére az esetek jelentős hányadában nem jelez semmilyen komoly bajt.

Vigyázz, mihez nyúlsz hozzá!
#bőr
2023.03.18.

Vigyázz, mihez nyúlsz hozzá!

A bőrirritációt okozó anyagok közül vannak ismertebbek és kevésbé ismertek – tudd meg, mi okozhat a környezetedben bőrgyulladást, kiütéseket!

Ketogén diéta: gyógymód vagy divat?
#ketogén diéta
2023.03.13.

Ketogén diéta: gyógymód vagy divat?

Nagyjából minden héten előkerül egy-egy új, vagy újra elővett diéta, amit egészségmegőrzésre, súlycsökkentésre, vagy éppen betegségek ellen javasolnak. Általában mindenre egyszerre. Most előtérbe került a ketogén diéta, nézzük meg mit kell róla tudni.

Mitől lehet érzékeny a fogad?
#fog
2023.03.09.

Mitől lehet érzékeny a fogad?

Veled is előfordult már, hogy hideg vagy meleg ételek, italok fogyasztása közben fájdalom nyilallt fogaidba? Mi állhat a sokakat érintő, kellemetlen tünet hátterében? A fog túlérzékenységének okait vettük most sorra.

Jön a tavasz, erősítsd a hajad!
#haj
2023.03.04.

Jön a tavasz, erősítsd a hajad!

Fénytelen, lelapuló a hajad, alig tudod kifésülni, sőt hullik és néha a fejbőröd is viszket. Ugye, ismerős problémák? Ne aggódj, ezekkel a gondokkal nem vagy egyedül, a tél vége felé mindannyiunk haja erősítésre szorul.