Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#fejfájás
2015.01.15.

Fejfájás a serdülőkorú fiúknál

Annak ellenére, hogy a lányok hajlamosabbak a fejfájásra a menstruációjuk során bekövetkező hormonváltozások miatt, a fiúknak is fájhat a fejük hasonló okokból kifolyólag. Egy tanulmány kimutatta, hogy már az egészen kicsi gyermekeket is gyötri a fejfájás és ez csak erősödik a serdülőkor küszöbén.

#haj
2015.01.13.

Mitől óvd a hajad?

Bizonyára volt már olyan időszak az életedben, amikor orvosi vélemény nélkül is tudtad, hogy baj van. Hogy a hajad nem egészséges, és valamit tenned kell, hogy meggyógyuljon.

#bőr
2015.01.12.

Az ételek hatása a bőrre

Ma már általánosan ismert dolog, hogy egyes tápanyagok jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges csontokhoz kalciumra és D-vitaminra van szükség, a szívnek pedig jót tesz az omega-3 zsírsavban gazdag hal.

#menstruáció
2015.01.07.

5 étel a rendszeres menstruációs ciklusért

Tudtad, hogy a ciklusod azon napjain, mikor az ösztrogénszinted a csúcson van, elégedettebb vagy magaddal, magabiztosabban vágsz bele az előtted álló feladatokba, sikeresebben valósítod meg azokat, és könnyebben érteted meg magad a környezeteddel?

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre
#bőr
2015.01.07.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre

Számos házi készítmény van száraz és viszkető bőrre, így többé már nincs szükséged a boltok drága termékeire. Ha a te bőröd is száraz, ismered azt az érzést, amikor kényszert érzel arra, hogy megvakard a bőröd. Az alábbi tippek viszont azonnali megkönnyebbülést hoznak – próbáld ki őket te is!

#szauna
2015.01.06.

A szaunázás szabályai és előnyei

A szaunázás legnagyobb előnye, hogy mind a testnek, mind az elmének tökéletes relaxációt nyújt a hajszolt hétköznapok taposómalmában. A hideg téli napokon sokan hódolnak a kikapcsolódás és a feltöltődés ezen formájának. Melyek a szaunázás legfontosabb szabályai és előnyei?

#szemüveg
2015.01.05.

Segítség, szemüveget kell hordanom!

Csak azért, mert szemüveges lettél, úgy érzed nem vagy elég vonzó? Nagyon sok fiatal aggódik a külseje miatt, s cseppet sem érzi magát vonzónak szemüvegben.

#nőgyógyász
2015.01.05.

Mi történik a nőgyógyásznál?

Még sohasem jártál nőgyógyásznál, és nem tudod, hogy mi fog történni veled a vizsgálaton? Cikkünkből megtudhatod, mire számíts.

#száj
2015.01.04.

A kirepedezett ajkak ápolásáért

Beköszöntött a hideg idő. Ilyenkor még jobban ápolni kell a bőrt. Különösen azon testrészeken - arc, kéz, ajak -, amelyek jobban ki vannak téve a szárító hatású levegőnek.

#pattanás
2015.01.03.

Tiszta bőr lépésről lépésre

Gyakran jelennek meg az arcon, a mellkason, a háton, és a vállon foltok, mitesszerek vagy pattanások, vagyis azokon a helyeken, ahol nagyobb számban fordul elő a bőr irharétegében faggyúmirigy.

#kontaklencse
2014.12.21.

Kontaktlencse - veszélyek és előnyök

Ha rossz a szemed nem kell feltétlenül szemüveget hordanod! A kontaktlencse kiküszöböli a szemüveg viselés kényelmetlenségeit, a keret zavaró hatását, a túl erős dioptria vagy nagy dioptria különbség okozta torzítást.

#fog
2014.12.20.

Fogápolási tévhitek

A lakosság körében elterjedt bölcsességek hallatán a fogorvosok a fejüket csóválják, joggal, ők ugyanis tudják milyen következményekkel járhatnak a rossz szokások. Összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus hibát.

#pattanás
2014.12.20.

A leggyakoribb bőrgyógyászati tévhitek

Jót tesz a pattanásos bőrnek a napfény? A barnító krémek valóban védenek az UV-sugárzástól? Cikkünkben a bőr ápolásával, betegségeinek kezelésével kapcsolatos néhány tévhit eloszlatását kívánjuk elősegíteni.

#pubertás
2014.12.19.

Ha késik a pubertáskor: útmutató srácoknak

Nehéz lehet, ha később lépsz a pubertáskorba, mint a fiú barátaid. Ők már növésben vannak, a hangjuk is változóban van. De ne aggódj, lassan Te is elérsz a pubertáskorba.