Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

#hajszín
2015.02.11.

Árulkodó hajszínek - Pusztán sztereotípia?

Akár természetes, akár festett a hajszíned, a világ szerint ez sokat elárul Rólad... és talán azt is, hogy Te hogyan látod a világot. Mivel sajnos elég gyakran magunkat is olyannak látjuk, amilyennek a külvilág lát bennünket, így a hajszínekkel kapcsolatban kialakult sztereotípiák azok viselőit is befolyásolhatják.

#pubertás
2015.02.05.

5 zavaró testi változás a tinilányoknál

Pubertáskorban sok változás megy végbe a fiatalok testén kívül és belül, a hormonoknak köszönhetően. A lányok menstruálni kezdenek, pattanásaik nőnek, megváltozik a testszaguk, szőrösödnek. Meglehet, hogy e változásokat kínosnak és zavarónak tartod.

#agy
2015.02.04.

Az emberi agy határai

Kutatások bizonyítják, hogy féltekéink megosztják egymás között a munkát, és két megoldandó feladat esetén az egyik a jobb, a másik a bal agyféltekét aktivizálja. Kettőnél több feladat egyidejű megoldásakor azonban gondban vagyunk – lehet, hogy ez a gyengeség eredendően kódolva van bennünk?

#fogamzásgátlás
2015.02.03.

Mítoszok a fogamzásgátlásról

Számos módszer létezik a fogamzásgátlással kapcsolatban, melyek a terhesség megelőzésében nagyon hatékonyak. Téves információk is terjednek azonban a fogamzásgátlásról, akárcsak olyan módszerek, melyek egyszerűen nem működnek.

#alvás
2015.01.31.

Az alváshiány viselkedési problémákat okozhat

Egy tanulmány szerint azok a tinik, akik iskolaidőben kevesebbet alszanak a javasoltnál, vagy rendszertelenül alszanak, sokkal inkább veszélyeztetik az egészségüket, mint az eleget alvó társaik.

#szőrtelenítés
2015.01.31.

Szőrtelenítés - milyen módszert használjak?

Ahogy serdülsz, megjelennek a szőrszálak a testeden és el szeretnéd tüntetni őket. De hogyan? Annyiféle módszer van, honnan tudhatod, hogy neked melyik lenne a legjobb?

#arc
2015.01.26.

Házi trükkök ráncok ellen

Az alvás a legjobb kozmetikum. Ha nyúzott vagy és kialvatlan, akkor maximum a smink tarthat egyben, legalábbis egy darabig. Szürke karikák a szem alatt, kiábrándult tekintet… Ezen már semmilyen kozmetikum nem segíthet első körben, csak egy jó, nagy alvás. A bőr anyagcseréje az éjszaka folyamán a legaktívabb – amit nem pótol a délutáni alvás –, ugyanis ekkor új sejtek épülnek.

#testtartás
2015.01.23.

A helyes testtartás növeli az önbizalmat

Az egyenes testtartás nem csak egészséges gerincünkre nézve, és másokra is jó benyomást tesz, hanem egyéb pozitív hatással is bír: egy friss, tengerentúli tanulmány megállapítása szerint nagyobb önbizalommal rendelkeznek azok, akik helyes testtartással élik mindennapjaikat.

#pattanás
2015.01.17.

Mit tehetünk a száj körüli pattanások ellen?

Periorális dermatitisz száj körüli kiütéseket, vörös pöttyöket és pattanásokat okozó makacs bőrbetegség. A probléma sokakat érint, de csak kevesen találnak rá tartós megoldást. Az átmeneti javulást hozó diéták, szteroidos krémek és smink nélküliség helyett Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa a probléma gyökerét kutatja és kezeli sikerrel.

#haj
2015.01.13.

Mitől óvd a hajad?

Bizonyára volt már olyan időszak az életedben, amikor orvosi vélemény nélkül is tudtad, hogy baj van. Hogy a hajad nem egészséges, és valamit tenned kell, hogy meggyógyuljon.

#menstruáció
2015.01.07.

5 étel a rendszeres menstruációs ciklusért

Tudtad, hogy a ciklusod azon napjain, mikor az ösztrogénszinted a csúcson van, elégedettebb vagy magaddal, magabiztosabban vágsz bele az előtted álló feladatokba, sikeresebben valósítod meg azokat, és könnyebben érteted meg magad a környezeteddel?

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre
#bőr
2015.01.07.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre

Számos házi készítmény van száraz és viszkető bőrre, így többé már nincs szükséged a boltok drága termékeire. Ha a te bőröd is száraz, ismered azt az érzést, amikor kényszert érzel arra, hogy megvakard a bőröd. Az alábbi tippek viszont azonnali megkönnyebbülést hoznak – próbáld ki őket te is!