Zöldövezet

#Zöldövezet

396 db cikk a témában

#veszélyes hulladék
2016.01.08.

Veszélyes hulladékok között élünk. Te hová dobod?

Sajnos nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy a használt elemek, a patronok, festékek, a megunt, régi elektronikai készülékek károsan hatnak környezetünkre, amennyiben ellenőrizetlen körülmények között kerülnek a természetbe. Íme, néhány hasznos tanács.

#karácsonyi ajándék
2015.12.08.

Így csomagold be kreatívan az ajándékokat

Ha szeretnéd, hogy a karácsonyi ajándékok már a fa alatt jól mutassanak, készítsd el a csomagolást is saját kezűleg! Mutatunk egy gyorsan és könnyen elkészíthető változatot.

#Föld
2015.09.21.

Védd a Földet, járj könyvtárba!

A helyi könyvtár (újra) felfedezésével nem csak papírt spórolsz, de pénzt is, hiszen nem kell többé könyvre, újságra költened!

#szelektív hulladékgyűjtés
2015.09.19.

A papír újrahasznosításáról

A papírhulladékot csak akkor tudják újra feldolgozni, ha az nem szennyezett. Ezért a gyűjtőedényekbe nem szabad bedobni a zsíros, olajos, étellel érintkező papírt.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#víz
2015.08.24.

Víz nélkül nincs élet

„A víz az energia forrása – számos mozifilm gyakran ezért kezdődik, vagy végződik vizes jelenetekkel.” – mondja Steve Lichtag rendező. – „A víz igazi rejtély, amelynek még a mélyére kell hatolnunk. Víz nélkül nem tudunk élni. Vonz minket a hihetetlen energiája. És megpróbáljuk legyőzni.” Ma van a Víz Világnapja.

#test
2015.08.14.

Környezetbarát sportfelszerelés

Hogyan kapcsolódhat össze a sport és a környezetvédelem? Például a környezetbarát sportfelszelések használatával.

#pet-palack
2015.08.08.

Készíts virágokat PET-palackból!

Egy igazán szép megoldást mutatunk most be nektek, többek között így is fel lehet használni a feleslegessé vált műanyag flakonokat.