Zöldövezet

#Zöldövezet

396 db cikk a témában

#zöld tippek
2015.03.18.

Zöld tippek: hogyan spórolj mindössze 10 perc alatt?

Úgy gondolod, hogy nincs időd vagy pénzed zölden élni? Gondold át: kevesebb idő alatt, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy elbicajozz a suliba, vagy, hogy megmelegítsd a vacsorád, nem csak az ökológiai lábnyomodat csökkentheted, de még némi pénzt is megtakaríthatsz!

#szelektív gyűjtés
2015.02.26.

Gyakran ismételt kérdések az újrahasznosításról

Bizonytalan vagy az újrahasznosítással kapcsolatban? Szerezd meg a megfelelő tudást és válj környezettudatosabbá. Az alábbi 5 válasz segít eligazodni az újrahasznosítás világában.

#ökológiai lábnyom
2015.02.25.

A srácok jobban szennyezik a környezetet

Ki a zöldebb: a nők vagy a férfiak? A nők kevesebbet autóznak, a férfiak viszont jóval ritkábban vásárolnak. Cikkünkből megtudhatod, melyikünknek nagyobb az ökológiai lábnyoma.

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#kisállat
2015.01.30.

Veszélyes állattartási hibák

Az egyik, hogy a kutyád sétáltat téged. A rosszul tanított kutya elránthat, miközben sétáltatod. A szakértők szerint több ezer ember köt ki a baleseti sebészeten évente, háziállattal összefüggésben álló esések miatt.

#kisállat
2015.01.15.

Kisállattartás környezetbarát módon

Az emberek többsége imádja kedvtelésből tartott kisállatait. Kutya, macska, díszhalak...csak néhány a sok közül. Gondozásuk azonban nem kevés vizet, energiát és egyéb anyagot emészt fel.

#biodízel
2015.01.13.

Tudj meg többet a biodízelről!

A globális felmelegedés, a környezetvédelem és a túlnépesedés problémái fokozzák a biohajtóanyagok iránti igényt. Az alternatív üzemanyagok közül a biodízel előállítás volumene a legnagyobb Európában.

#kisállat
2014.10.04.

Fogadj örökbe egy kisállatot!

Talán az egyik legjobb dolog, amit egy kisállattal tehetünk, hogy örökbe fogadjuk. Miért? Mert így megmentünk egy rászorult macskát vagy kutyát a menhelyen való senyvedéstől, esetleg az elaltatástól. Ezzel a mi lelkünknek is sokkal jobb, továbbá új kisállatunk jobb életkörülmények között töltheti mindennapjait. Ma van az állatok világnapja.

#fesztivál
2014.07.02.

A nagy fesztivál-túlélő kalauz

A zenei fesztiválok a nyár egyik legnagyobb durranásai közé tartoznak, minden életkorú rajongók százait, ezreit szórakoztatják évente.

#utazás
2014.06.21.

A gazdaságos utazás hét szabálya

Nem baj, ha elkezdesz hinni a népszerű környezetvédelmi jelmondatban: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Ha a bolygónk megmentéséről van szó, akkor ez a mondás ugyanolyan igaz, mint amilyen egyszerű is.

#karácsony
2013.12.22.

Legyen még zöldebb a karácsony!

Ebben az évben több mint 35 millió ember fog igazi fát vásárolni, karácsony alkalmából – de a karácsonyfákról szóló vita már nem csak az igazi vagy műfák előnyeiről és hátrányairól szól. Tegyél környezetbarát lépéseket és hozz a Földnek még sok-sok gyönyörű ünnepet!