Zöldövezet, szennyezés

#Zöldövezet #szennyezés

52 db cikk a témában

#szmog
2016.01.25.

Szmogriadó: Mit tehetsz az egészséged megőrzése érdekében?

A napokban a fővárosban és több vidéki nagyvárosban is meghaladta az egészségügyi határértéket a szálló por koncentrációja. Ez azt jelenti, hogy az általunk belélegzett levegőben a szennyező anyagok koncentrációja eléri a levegőminőségi határértéket. Mi a teendő ilyenkor?

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.

Környezetvédelmi Világnap: mik a környezetszennyezés következményei?
#környezetszennyezés
2015.06.05.

Környezetvédelmi Világnap: mik a környezetszennyezés következményei?

A környezetszennyezés nagyon sokoldalú probléma. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet fontosságára és aktualitására, mivel egyre inkább nyilvánvaló, hogy sokat fizetünk a civilizáció vívmányaiért, a technika fejlődéséért, és a felelőtlenségekért. Ma van a Környezetvédelmi Világnap: állj meg, és gondolkodj el, mit tehetsz környezeted védelme érdekében!

#ökológiai lábnyom
2015.05.29.

Csökkentsd az ökológiai lábnyomod: 11 tuti tipp

Ha szeretnél környezettudatosan élni, de szükséged van néhány ötletre, akkor segíthetünk. Sok egyszerű módja van, hogy gyorsan, egyszerűen és olcsón válhass tudatossá e tekintetben! Ne hagyd, hogy a költség vagy az időhiány megakadályozzon abban, hogy kisebb változtatásokat tegyél, amik hosszútávon óriási változást eredményeznek.

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#szemét
2012.06.05.

Kik és miért szedik össze mások szemetét? Videó

Kik vállalják és miért, hogy a hétvégéjüket a mások által eldobott szemét összeszedésére áldozzák? Hogyan toboroznak a szervezők még több önkéntest? A KamaszPanasz videójából megtudhatod.

#Föld Napja
2012.04.22.

Föld Napja: miért fontos?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja mozgalom jelmondata. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én nagyot álmodott, és a Föld védelme érdekében elindított egy mozgalmat, amely mára már szinte az egész világra kiterjedt.