Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#cukorbetegség
2012.06.21.

Ha túl magas a vércukorszinted (2. rész)

A magas vércukorszint kezeléséhez elsősorban a kiváltó okot kell megszüntetni. Az orvosod személyre szabott tanácsokkal lát majd el, hogy hogyan tartsd a vércukorszintedet az egészséges értéken belül, de itt van néhány mód arra, hogy megfelelően kezeld a magas vércukorszint gyakori kiváltó okait.

#fagyi
2012.06.20.

Fagyi-diétával az epilepszia ellen?

Mindennap fagyi - ez a diéta bármely gyerek számára úgy hangzik, mint egy álom, de a 9 éves Lucy Murphy számára létfontosságú, hiszen ezzel a diétával próbálják meg kontrollálni súlyos epilepsziáját.

#melanoma
2012.06.19.

Létezik biztonságos barnulás? Még nem.

Szakértők szerint a 25 és 29 év közötti fiatalok körében előforduló leggyakoribb rákfajta a melanoma, a 15-19 évesek között pedig a második leggyakrabban előforduló ráktípus.

#ételallergia
2012.06.17.

Az ételallergia tünetei az életkorral változnak

Az ételallergiások legnagyobb számban a csecsemők és kisgyerekek közül kerülnek ki. Sok esetben mire óvodába kerülnek, elmúlnak a panaszaik. Ha mégsem így történne, az egyes életszakaszokban más-más tünetek jelentkezhetnek.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#bélflóra
2012.06.05.

A bélflóra titkai: a baktériumok libikókája

Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint "a halál a bélben lakozik", mára sem veszítette el aktualitását - azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. A gasztroenteorológusok, az emésztés szakavatott tudósai általában gyomor-, bél-, máj-, és hasnyálmirigy problémákra hívják fel a páciensek figyelmét, de csak ritkán hallani, hogy a bélflóra sérüléseire figyelmeztetik a beteget.

#Lola
2012.06.01.

Lola: a vesebetegség megtanított vigyázni magamra

Lola saját betegségei miatt is jól tudja: mindennél fontosabb az egészséges táplálkozás. Mióta tinédzser korában kiderült, hogy gyógyíthatatlan vesebetegséggel kell leélnie az életét, fokozottan ügyel az egészséges táplálkozásra.

#magas vérnyomás
2012.05.30.

Új eljárás a magas vérnyomás kezelésére

Elvégezték az első, sikeres beavatkozást a hagyományos kombinált gyógyszeres kezeléssel nem gyógyítható magas vérnyomással küzdő betegnél a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Kardiológiai Intézetében.

#fájdalom
2012.05.27.

Fájdalomcsillapítót termel a feladattal lefoglalt agy

Kevésbé érezzük a fájdalmat, ha erősen koncentrálunk egy feladatra, testünk ilyenkor figyelmen kívül hagyja a fájdalom egy részét, miközben opioid fájdalomcsillapítót termel az agyunk, hogy ezt megkönnyítse - állapították meg funkcionális mágneses rezonanciás (fMRI) vizsgálatok segítségével német kutatók.

#szaruhártyabank
2012.05.25.

Világszínvonalú szaruhártyabank a debreceni szemklinikán

Szaruhártya (cornea) bankot adtak át nemrég a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) szemklinikáján, a műszerek beszerzésére fordított csaknem 100 millió forintot európai uniós pályázaton nyerte a klinika - közölte Berta András szemészprofesszor, a klinika igazgatója.

#betegség
2012.05.24.

Belgyógyászati eredetű problémák

Gyakran előfordul, hogy valaki rosszul érzi magát minden különösebb előjel nélkül. Ennek a hátterében állhat csupán egy alkalmi zavar a szervezetben, de akár egy krónikus betegség is. Sok esetben a laikus elsősegélynyújtó nem tudja elvégezni a szükséges teendőket, ilyenkor a feladata a nyugtatás, orvosi segítségről való gondoskodás és lehetőleg az állapotromlás megelőzése. Ismert betegség esetén pedig segítenünk kell a betegnek bevenni a szükséges gyógyszert.