Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

Amit az ekcémáról tudni kell
#ekcéma
2023.05.17.

Amit az ekcémáról tudni kell

Ekcéma esetén viszkető foltok jelenhetnek meg a test bármely pontján, de főként a kézfejen, a könyök- és térdhajlatokban, a nyakon, a mellkason és a szemhéjon jellemzőek. Az ekcémás bőr megvastagodhat.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?
#gyógyszer
2023.05.13.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?

Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztük a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?

Bőrirritáció tetoválás után? Fertőzés, vagy allergia is okozhatja!
#tetoválás
2023.05.10.

Bőrirritáció tetoválás után? Fertőzés, vagy allergia is okozhatja!

Ha a tetoválás elkészítését követően nem csillapodik a kezdeti duzzanat, vagy néhány nappal, héttel később irritáció, viszketés, kiütések jelentkeznek az érintett területen, javasolt orvoshoz fordulni. A panaszokat fertőzés, valamelyik festékanyag, vagy a tetoválás egyéb összetevőjével szembeni allergia is okozhatja.

Miről ismerhető fel, ha valaki pszichopata?
#pszichopata
2023.05.10.

Miről ismerhető fel, ha valaki pszichopata?

Vannak nagyon furcsán - és sokszor félelmetesen - viselkedő emberek, akikre a “pszichopata, szociopata, antiszociális” kifejezéseket használjuk anélkül, hogy ismernénk a szavak konkrét jelentését. Most annak járunk utána, hogy kiket lehet joggal felcímkézni ezekkel a szavakkal.

Aranyér: előzd meg a kialakulását!
#aranyér
2023.05.07.

Aranyér: előzd meg a kialakulását!

Az aranyér kialakulásában az örökletes tényezők mellett fontos szerepet játszanak életviteli tényezők is. A panaszok elsősorban felnőttkorban jelentkeznek, de a megelőzést már gyermekkorban el lehet kezdeni.

A menstruáció kóros tünetei
#menstruáció
2023.05.02.

A menstruáció kóros tünetei

A menstruációs ciklussal együtt járó hormonális változások a legtöbb nőnél okozhatnak enyhébb tüneteket, mint például emlőfeszülés, teltségérzés, fáradékonyság, ingerültség, fejfájás, azonban ezek az életmódot, aktivitást nem befolyásolják. A havi vérzés körüli időszakban azonban olyan panaszok is jelentkezhetnek, amelyek akár a normál életvitelt is akadályozhatják.

A gyomorhurut
#gyomorhurut
2023.05.02.

A gyomorhurut

A gyomorhurut, vagyis gastritis a gyomor nyálkahártyájának gyulladását jelenti, mely gyakran jelentkezik hasmenéssel és hányással. Az ok általában vírusos vagy bakteriális fertőzés.

A laktózérzékenység jelei
#laktóz
2023.04.30.

A laktózérzékenység jelei

A laktóz intolerancia nem is olyan ritka betegség, mint azt gondolnád. Ha a tej, tejtermék fogyasztása után fáj a hasad, puffadás, hasmenés jelentkezik, vagy rosszul vagy, akkor lehet, hogy laktózérzékeny vagy. Cikkünkből megtudhatod a leggyakoribb okokat, tüneteket, illetve azt is, hogy hogyan tudod kezelni ezeket.

Mikor, milyen orvoshoz forduljak a problémámmal?
#orvos
2023.04.26.

Mikor, milyen orvoshoz forduljak a problémámmal?

Sokszor nehéz eldönteni, hogy egy egyszerű fejfájással, hasmenéssel vagy szédüléssel forduljunk-e egyáltalán orvoshoz, de még nehezebb dűlőre jutni azzal kapcsolatban, hogy ha ezt megtesszük, akkor milyen szakorvost kell felkeresnünk. Mikor, kihez forduljunk?

Allergia az alkoholtól?
#alkohol
2023.04.21.

Allergia az alkoholtól?

Az alkohol nem csak másnaposságot, hanem allergiás tüneteket is okozhat az arra érzékenyeknél. Az allergia okáról, és tüneteiről itt olvashatsz.

A legjobb ételek vérszegénység ellen
#vas
2023.04.20.

A legjobb ételek vérszegénység ellen

A vérszegénység egy olyan rendellenesség, amit a hemoglobin alacsony szintje okoz a vérben. Leginkább jelentős vérveszteség, csökkent vörösvérsejt szám, vashiányos étrend miatt alakul ki, de okozhatja a bélrendszerben jelentkező rendellenesség is, ahol a legtöbb, élelmiszer által bevitt vas felszívódik.

Beszédproblémák
#beszédprobléma
2023.04.19.

Beszédproblémák

Amikor fiatalabb voltál és először kezdtél el beszélni, talán selypítettél, dadogtál vagy problémád volt a szavak kiejtésével. Talán azt mondták, hogy ez aranyos, és hogy ne aggódj, hisz úgyis kinövöd. De már a kamasz éveidben jársz, és ha még mindig beszédproblémáid vannak, akkor valószínűleg egyáltalán nem vagy oda érte.