Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#rák
2015.11.29.

Megelőzhető a rákos megbetegedés?

Nincs biztos módja a betegség megelőzésének, de szakértők szerint a rákos megbetegedések 40%-a kivédhető, ha odafigyelsz az egészséges életmódra és táplálkozásra, illetve a testi-lelki egészségedre.

#cukorbetegség
2015.11.25.

A cukorbetegség és az iskola

Egy nap valószínűleg 6 vagy több órát töltesz az iskolában. Ha cukorbeteg vagy, valószínűleg nem tudod elkerülni, hogy ez idő alatt megmérd a vércukorszintedet, vagy beadd magadnak az inzulint. Szóval, hogyan fogod ezeket megtenni az iskolában?

#mobil
2015.11.23.

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

Még egy üzenet ide, még egy gyors frissítés oda, egy utolsó játék - és máris értékes perceket, akár órákat veszítesz az alvásra szánt idődből. Emellett azonban más, komoly egészségügyi kockázatai is vannak az alvás előtti mobiltelefonozásnak. Lássuk, mire számíthatsz.

#antibiotikum
2015.11.18.

Az antibiotikumok hatása szervezetedre

A baktérium okozta fertőzések kezelésére hatékonyan alkalmazhatók az antibiotikumok, ám a gyógyszerek nemcsak a panaszokért felelős kórokozókat irtják ki, hanem a szervezet úgynevezett hasznos baktériumai is áldozatul esnek. Ez azonban megakadályozható. November 18. az európai antibiotikum nap.

Daganatos betegségek és a hajhullás
#rák
2015.11.17.

Daganatos betegségek és a hajhullás

Egy rákos megbetegedés diagnózisa óriási teher. Nem tudod mi vár rád pontosan, ám az biztos, hogy az előtted álló időszak egyik pillanatát sem szeretnéd átélni, jobb lenne lapozni egy nagyot és túllendülni minden nehézségen. A kezelések, a fájdalmak mellett pedig meg kell küzdened azzal a teherrel is, hogy a külsőd drasztikusan átalakul. Mire számíthatsz?

#bőr
2015.11.16.

A bőr emlékszik: miből lesz a daganat?

Bőrünk a káros hatásokra emlékszik, vagyis egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos a rizikófaktorokról és rendszeres szűrésekről beszélt.

#pajzsmirigy
2015.11.11.

A pajzsmirigy betegség tíz gyakori tünete

Az elváltozás hosszú ideig lappanghat, mire a panaszok megjelennek. Prof. Balázs Csaba endokrinológus segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb tüneteket, melyek a pajzsmirigy rendellenes működésére utalhatnak.

#tesztoszteron
2015.11.10.

Mit jelent az alacsony tesztoszteronszint?

Az emberi test működésénél a „normális” szűkös határokat jelent. Amikor bizonyos anyagok a szervezetben meghaladják, vagy nem érik el a normális szintet, az olyan következményekkel járhat, melyek hatással vannak a sejtek vagy szervek működésének szintjére is.

#rákkeltő étel
2015.11.06.

Az öt legkárosabb, rákkeltő étel

Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.

#rossz lehelet
2015.11.03.

Mitől lehet rossz a lehelet?

A tizenévesek több mint 70 százalékának rossz a lehelete, pedig a fiatalok mintegy 85 százaléka úgy véli, hogy ez két ember találkozásánál mérvadó lehet. A rossz leheletet kezelni és elkerülni is lehet, ennek ellenére sokan nem tudják, hogyan lehet ezt megtenni.

#hasnyálmirigy
2015.10.31.

Hasnyálmirigy-gyulladás - Szakértő válaszol

Anyukámnak hasnyálmirigy-gyulladása van, kórházban kezelik, csak valamilyen infúziót kap. Tizenhat éves lány vagyok, és nagyon félek, elveszíthetem. Mi fog most történni? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#daganat
2015.10.28.

Egyes daganatok jelei és tünetei

A rák általános tünetei mellett létezik számos olyan egyéb jel, amely csak bizonyos daganattípusokra jellemző. Valamennyi itt felsorolt tünetnek lehet a rákon kívül más oka is, de, ha felfedezed őket magadon, fordulj mihamarabb orvoshoz!

#nátha
2015.10.27.

Lábalj ki a náthából!

Itt van az ősz, vele együtt pedig a hideg, ködös reggelek, mikor a szürke hétköznapok után nagyon örülünk egy-egy kósza napsugárnak. Örülnek a vírusok is, melyek velünk együtt kapnak ilyenkor új erőre, és a napsütés csalóka hatása miatti felületes öltözékünk segítségével készek a támadásra.