Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#hajhullás
2015.03.15.

Miért hullik a hajam?

A vizsgálatok alapján elváltozások nincsenek. A hajhullástól mégis gyerekkorod óta szenvedsz. A kihullott hajszálak helyett új nő, de egy bizonyos hosszúság után az is kihullik. Fejbőrödön, főleg a tarkódon "pörsenések" jelennek meg.

#epilepszia
2015.03.13.

Híres epilepsziás művészek, tudósok

Bár általánosan az a kép él bennünk, hogy az epilepszia mindig rángógörccsel és eszméletvesztéssel jár, a betegség ennél változatosabb tünetekkel jelentkezhet. A történelmi feljegyzések szerint jó néhány híres ember szenvedett epilepsziában. A betegség nem válogatott sem rang, sem hírnév tekintetében.

#asztma
2015.03.09.

Asztma fiatal korban

Asztma bármely életkorban kialakulhat, előfordulása egyre gyakoribb. Felmérések szerint hazánkban megközelítőleg minden 15. gyermek érintett a betegség tüneteitől. Összeállításunkban dr. Farkas Márta gyermektüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, melyeket javasolt a kezelőorvossal célirányosan egyeztetni annak érdekében, hogy a terápia igazán hatékony legyen.

#Ájulás
2015.03.08.

Az ájulás okai

Az ájulás rövid ideig tartó, múló eszméletvesztés, amely az agy több mint 8 másodpercig tartó átmeneti vérellátási zavara miatt jön létre. Ez a jelenség gyakran megesik a fiataloknál és időseknél egyaránt.

#pajzsmirigy
2015.03.06.

Bőrproblémák: pajzsmirigybetegség jele is lehet

Duzzadt szemek, ritkuló szemöldök, repedező körmök, hajhullás. A felsorolt panaszok kapcsán általában kialvatlanságra, vagy vitaminhiányra gondolunk, pedig a tünetek egyéb betegségeket is jelezhetnek. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa a következőkben a leggyakoribb tünetekre hívja fel a figyelmet.

#vércukor
2015.03.02.

Kövesd nyomon a vércukorszinted!

Aki cukorbeteg, otthon is használnia kell vércukorszintmérőt. Ez egy olyan műszaki eszköz, mely a vér glükózszintjét méri, és egy kis képernyőn jeleníti meg az eredményt.

#endometriózis
2015.03.01.

Endometriózis: amit tudni érdemes róla

A legtöbb lány tapasztal görcsöket vagy kismedencei fájdalmat a menstruáció alatt. Ám van, hogy a fájdalom már annyira elviselhetetlen, hogy a hétköznapi feladatok teljesítését is akadályozza, az endometriózisra utalhat. A cikkben az endometriózisról, annak diagnosztizálásáról és kezeléséről olvashatsz.

#anorexia
2015.02.27.

Anorexia és bulimia

Az evészavar messze nem arról szól, hogy valaki fogyókúrázik vagy minden áldott nap edzésre jár. Evészavarról szélsőséges esetekben beszélünk: például, amikor valaki véget nem érő, egyre szigorúbb diétát folytat, vagy úgy érzi, a megevett kevéske édességet muszáj ledolgoznia a barátokkal való kikapcsolódás elmaradása árán is.

#izzadás
2015.02.25.

Ételek, melyek testszagot okoznak

Ettél már valaha igazi olasz fűszerezésű ételt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálnod, mert igazán ízletes. Viszont utána olyan kellemetlen szagod lesz, hogy még a zuhany és a szájvíz sem segít rajtad egy bizonyos ideig.

#fejfájás
2015.02.25.

Rettenetes fejfájás gyötör!

„Az utóbbi időben szörnyű fejfájás gyötör, amely a szememtől indul ki. Mindig fáradt vagyok, nyűgös, és egy kicsit aggódom, hogy mi lehet ez. Az anyukám sajnos meghalt agyvérzésben, amikor 6 éves voltam. Félek elmondani bárkinek is a fejfájásomat, még a családom sem tud róla. Kérem, segítsen!”

#mandula
2015.02.25.

Mandulaműtét - Hogyan zajlik?

Ha sorozatosan begyullad a mandulád, előfordulhat, hogy az orvosod úgy dönt: el kell távolítani. Rémisztően hangzik, ezért összefoglaljuk, hogy mire számíthatsz, ha mandulaműtétre kerül sor.

#pánikbetegség
2015.02.23.

A pánikbetegségről II.

Előző cikkünkből már kiderült, hogy milyen tényezők okozhatják, valamint milyen formában jelenik meg a pánikbetegség. Ezúttal a diagnózisról és a különféle kezelési módokról lesz szó.

#vagdosás
2015.02.20.

A kamaszok és az önbántalmazás

Egyre gyakoribb az egyes tinik esetében, hogy képtelenek megbirkózni a mindennapok okozta nehézségekkel. A helyzetüket ronthatja a rossz családi háttér, iskolai és magánéleti problémák által felgyülemlett stressz.

#fogápolás
2015.02.18.

Egészséges fogak és a fogszabályzó

Biztosan kisebb sokként ér, ha kiderül, hogy fogszabályzót kell viselned, és ez önmagában is egy sor kérdést vet fel. Mi ismerünk néhány érvet, amely segít, hogy elfogadd az új helyzetet.