Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#betegség
2014.05.06.

Antihisztaminnal a rák ellen?

Az allergia kezelésében használt készítmények nem csak az allergiás tünetek csillapítására lehetnek alkalmasak. A Journal of Leukocita Biology folyóiratban közölt vizsgálat szerint az antihisztaminok a daganatos sejtek növekedését is képesek lehetnek megállítani.

#égési sérülések
2014.05.03.

Égési sérülések

Minden égés esetén a legfontosabb teendő a folyó, hideg vízzel történő hűtés legalább 8-10 percen keresztül, amely a fájdalmat is csillapítja és a mélyebben fekvő szövetek további károsodását is meggátolja.

#immunrendszer
2014.04.30.

Gyakori fertőzések: immunhiányos betegség okozhatja

Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges, vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

#tojás
2014.04.22.

A tojásallergia tünetei és kezelése

Hazánkban a tej mellett a tojás az egyik leggyakoribb táplálék-allergén, kisgyermekek és felnőttek körében is. Összeállításunkban a tojásallergiával kapcsolatos gyakori kérdésekre keresünk válaszokat.

#vérzékenység
2014.04.17.

Mi az a vérzékenység, és mi okozza?

Ha gördeszkázol vagy sportolsz, valószínűleg számodra sem idegenek a horzsolások, a bevágott könyökök és állak. Azonban azoknak, akik abban a ritka betegségben szenvednek, amit hemofíliának vagy más néven vérzékenységnek hívunk, gyakran egy kisebb horzsolás vagy vágás is nagy problémákat okozhat.

#asztma
2014.04.11.

A krónikus hörghurut a COPD tünete is lehet

Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

#sebek
2014.04.09.

Sebek és vérzések: így kell kötözni

Ha nem csak könnyen csillapítható hajszálérvérzést látsz, értesítsd a mentőket, a segítség megérkezéséig pedig igyekezz csökkenteni a vérveszteséget, figyelve a higiénés szabályokra is!

#akné
2014.04.03.

12 tipp pattanások ellen

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

#szív
2014.04.02.

Szívritmuszavar, szabálytalan szívverés

A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott, vagy összevissza ver. Ezek általában veszélytelenek, de vannak olyan formái, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt, ritkán az élet végét is.

#cukorbetegség
2014.04.01.

Hogyan segíts cukorbeteg barátodnak?

A cukorbetegség olyan autoimmun vagy hormonális okokra visszavezethető betegség, amikor a szervezet inzulintermelése megszűnik vagy zavart szenved. A cukorbetegség komoly betegség, amelynek következtében rosszullét és akár halál is bekövetkezhet. Te tudod, hogy mit kell tenned, ha a cukorbeteg barátod rosszul lesz?

#tetanusz
2014.03.28.

A tetanusz tünetei, kezelése és megelőzése

A tetanusz egy súlyos bakteriális fertőzés, mely általában szennyezett seb mellett alakul ki, és ha nem kezelik, végzetes lehet. Mára azonban a védőoltásnak köszönhetően könnyen gyógyítható.