Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#pattanás
2013.11.07.

Pattanásos a bőröm, mi okozza? - Az orvos válaszol

Már évek óta pattanásos a bőröm, néha jobban, máskor kevésbé. Közben pedig száraz is. Másfél hónapja szedek fogamzásgátlót hormonproblémák miatt. A hormonzavar okozza a pattanásaimat is? - Válogatás az Orvos Válaszol rovat cikkeiből.

#akne
2013.11.04.

Tippek az akne kezelésére fiúknak

A fiúknak a tesztoszteron - a domináns férfi nemi hormon - miatt vastagabb a bőrük, így eleve hajlamosabb a pattanásos bőrre. Ez különösen kamaszkorban jelent problémát. Mit tehetsz a pattanások ellen?

#epilepszia
2013.10.31.

Epilepszia, a szent betegség

Mivel az agy gyermekkorban még fejlődik, az epilepszia tünetei az idő előrehaladtával változhatnak, átalakulhatnak, a különböző életkorok szerint eltérő típusai fordulnak elő. Ma van az Epilepszia Világnapja.

#szemüveg
2013.10.25.

Szemüveg: ciki vagy divatos?

Egyeseknek a fiatalkort megkeserítő átok, másoknak divatos kiegészítő, amit akár dioptria nélküli üveggel is hajlandóak felvenni. A szemüveg megosztja az embereket, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy azon túl, hogy valakinek jól áll vagy sem, komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, ha nem figyelünk a szemünkre!

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.

#immunrendszer
2013.09.21.

Immunrendszer: a test védelmi vonala

Az immunrendszer feladata, hogy a szervezetet megvédje a kívülről támadó baktériumok, gombák, vírusok és paraziták ellen. Ezen kívül a daganatok kialakulása elleni védelemben is fontos szerepe van. Helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és relaxációval erősíthetjük immunrendszerünket, hogy az hatékonyan láthassa el védelmi feladatát.

#betegség
2013.09.14.

Mitől halnak a fiatalok?

A tizenévesek korosztálya veszélyeztetettebb, mint gondolnánk. Fiatalok, erősek, ellenállóak vagyunk? Egy angol tanulmány szerint ez csak tévhit. Melyek is azok a betegségek, balesetek, amik a tinédzsereket veszélyeztetik?

#depresszió
2013.09.09.

A depresszió fajtái és tünetei

A depressziónak számos tünete van, mint például a rossz hangulat, amit sokan azonosítanak is vele. Önértékelési problémákkal is szembe kell néznie a depressziós embereknek, akik a múltban történt cselekedetek miatt bűntudatot érezhetnek.

#cukorbeteg
2013.09.07.

Hogyan szórakozzanak azok, akik cukorbetegek?

Van néhány olyan követendő tipp, amelyet érdemes figyelembe venni a cukorbetegeknek, ha szórakozni mennek. Ez főleg az alkoholfogyasztásra vonatkozik, hiszen attól jelentősen változhat a vércukorszint.

#mosás
2013.08.28.

Veszélyes lehet az alacsony hőfokon való mosás

A környezetkímélő és olcsóbb, 30 fokos gépi mosás ideális körülményeket teremt a baktériumok szaporodásához, amelyek a mosógépben maradva újabb adag ruhát fertőznek meg - mutatta ki egy friss kutatás.

#hátfájás
2013.08.19.

Hátfájás és szteroidok: csak óvatosan!

Világszerte milliók vetik alá magukat orvosi kezeléseknek a hátfájdalom miatt, ami ma már népbetegségnek számít. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a kezelési lehetőségekről és az esetleges mellékhatásokról beszélt.

#allergia
2013.08.16.

Hasznos tanácsok pollenszezon idejére

A parlagfű pollenkoncentrációja már az ország nagy részén elérte a riasztási szintet, a legtöbben már felkeresték szakorvosukat és a szükséges gyógykezelések megkezdésével, felkészülten várják az előttük álló időszakot. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével most bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#autizmus
2013.08.13.

Az autizmus másképp hat a női és a férfiagyra

Az autizmus másképp hat a női és a férfiagyra - állapította meg egy brit kutatás. Szakemberek szerint a felfedezés azért jelentős, mert az autizmust vizsgáló kutatások többsége eddig férfiak agyát vizsgálta, így megállapításaik nem feltétlenül alkalmazhatók a nők esetében.