Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#egésségügy
2012.12.30.

2012 legizgalmasabb egészségügyi-tudományos felfedezései

3D nyomtatással készülhetnek a jövő gyógyszerei Egy új nanotechnológiai módszer számítógépes tervezőprogram és molekuláris szintű gyártástechnológia ötvözésével gyorsan és precízen képes összetett molekulák létrehozására.

#cukorbetegség
2012.12.28.

Cukorbetegséget okozhat a D-vitamin hiánya

Egy új kutatás során megtalálták az esetleges okát az elhízásnak és a 2-es típusú diabétesz széleskörű elterjedésének a gyerekeknél: nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű D-vitamint.

#nyak
2012.12.21.

A stressz fájdalmat okoz

Tisztelt doktornő! Amikor túl sokat aggódom vagy nagy a stressz rajtam, akkor azt veszem észre, hogy a nyakizmaim nagyon befeszülnek, jellemzően a jobb oldalon, olyan szinten, hogy az már fáj.

#mell
2012.12.20.

Előzd meg a mellrákot!

Védd a melleidet! Szeresd őket, és vigyázz rájuk! De ne csak úgy, hogy szexi fehérneműbe gyömöszölöd őket. A legújabb kutatások kimutatták, hogy bizonyos óvintézkedések csökkentik a mellrák kockázatát.

#epilepszia
2012.12.16.

Híres epilepsziások

Az epilepsziára évszázadokig babonával, előítéletekkel tekintettek. Ugyanakkor a rohamokat különös erő és szimbolika lengte körül, ami miatt a történelem során összefüggésbe hozták a kreativitással vagy a szokatlan vezetői képességekkel. Tény, hogy a híres történelmi személyiségek között sok volt az epilepsziás.

#klórgáz
2012.12.11.

Ezért figyelj kémia órán - klórgáz az uszodában

Ötven diákot, kilenc dolgozót és három pedagógust kellett kiterelni a komlói sportközpontból, amikor klórgáz keletkezett. A héten hozták a fertőtlenítőszereket, és véletlenül egy hypos flakon a sósavak közé került - a két vegyület elegyéből mérgező klórgáz keletkezett.

#egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés
2012.12.11.

Meddig vagy biztosított? Figyelj a dátumra!

Amennyiben idén végeztél a középiskolában vagy az egyetemen, figyelj arra, hogy december 15-ig vagy biztosított. Ha nincs munkaviszonyod, vagy nem tanulsz tovább, be kell jelentkezned az adóhatóságnál, mert egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettséged van.

#prosztatarák
2012.12.07.

Prosztatarák és táplálkozás

Fontos először is a prosztata-megnagyobbodás és a prosztatarák fogalmát tisztázni, ugyanis sokan nincsenek tisztában a két kórállapot különbségeivel.

#cukorbeteg
2012.12.06.

A cukorbetegséggel való küzdelem

Akár olyan érzésed van, mintha teletömték volna valamivel a fejedet, mert megfáztál, vagy gyomorbajaid miatt állandóan a mosdóba járkálsz, tudnod kell: a betegség senkinek sem sétagalopp.

#cukorbetegség
2012.12.03.

Ha alacsony a vércukorszinted (2. rész)

Az orvosod biztosan ad majd pár utasítást az alacsony vércukorszinted kezelésére a tüneteidtől függően. Ha tudsz, csinálj minél gyakrabban vércukorszint-ellenőrzést, hogy megbizonyosodj róla, a panaszaidat valóban hipoglikémia okozta-e!

#immunrendszer
2012.11.29.

Mivel ártasz az immunrendszerednek? 2. rész

Az egészség megőrzése nem csak a kézfertőtlenítő használatából, és a köhögő osztálytársak kerüléséből áll. Kiderült, hogy néhány igen meglepő mindennapi szokás, mint hogy hogyan veszekszel a szüleiddel, vagy milyen későn fekszel le, befolyásolhatják, hogy a tested mennyire hatásosan áll ellen a megfázásnak, influenzának és más kellemetlen betegségnek.

#vámpír
2012.11.27.

Vámpírok - Mese vagy valóság?

A vámpírtörténetek hátterében egy valós betegség áll, mely fényérzékenységgel és hosszú szemfogakkal jár, valamint friss vér itatásával próbáltak gyógyítani.

#kórház
2012.11.23.

TonicHealth - kórtörténet-felvétel, forradalmasítva

Az alábbi cikkben egy újabb nagyszerű és innovatív eszközt szeretnék bemutatni, amivel a Health 2.0 konferencián volt lehetőségem megismerkedni. A TonicHealth egy olyan alkalmazás, ami a kórtörténet felvételt abszolút innovatív és páciens-barát módon folytatja - iPaden, egy alkalmazáson keresztül.