Hírek

#nasa
2012.12.18.

Világvége: mit mond a NASA?

A NASA kutatói eloszlatják a világvége körüli félelmeket. A maja apokalipszis pusztán rémhír – erről próbálják meggyőzni a kutatók a riadt fiatalokat és az öngyilkos-hajlamú tinédzsereket, akik valóban attól tartanak, hogy december 21-én eljön a végítélet napja.

#lövöldözős játék
2012.12.17.

Fegyver az iskolában

Miért visznek a diákok az iskolába pillangó kést, bicskát vagy éppen gáz sprayt? Vannak, akik fel akarnak vágni a fegyverekkel, mások úgy érzik, hogy szükségük van rájuk, hogy meg tudják védeni magukat, és vannak olyanok, akik fenyegetni vagy bántani akarják a többieket velük. Bármi is legyen az oka, könnyen veszélybe sodorhatnak vele másokat is. Mit tehetsz, ha észreveszed, hogy valakinél fegyver van, és fenyeget vele valaki mást?

#epilepszia
2012.12.16.

Híres epilepsziások

Az epilepsziára évszázadokig babonával, előítéletekkel tekintettek. Ugyanakkor a rohamokat különös erő és szimbolika lengte körül, ami miatt a történelem során összefüggésbe hozták a kreativitással vagy a szokatlan vezetői képességekkel. Tény, hogy a híres történelmi személyiségek között sok volt az epilepsziás.

#szerelem
2012.12.12.

Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!

Mit tegyek, ha az első unokatesómba vagyok szerelmes? Hogyan közöljem ezt vele? Vagy talán jobb, ha titokban tartom? Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

#ünnep
2012.12.12.

Rebeka kipróbálja: DIY karácsony

Már lassan mindenkit megfertőz a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és egyre inkább azon kezdünk el aggódni, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.

#csoki
2012.12.11.

A csoki csak ront a pattanások helyzetén?

Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.

#klórgáz
2012.12.11.

Ezért figyelj kémia órán - klórgáz az uszodában

Ötven diákot, kilenc dolgozót és három pedagógust kellett kiterelni a komlói sportközpontból, amikor klórgáz keletkezett. A héten hozták a fertőtlenítőszereket, és véletlenül egy hypos flakon a sósavak közé került - a két vegyület elegyéből mérgező klórgáz keletkezett.

#időbeosztás
2012.12.11.

10 tipp, hogy okosan oszd be az idődet

A középiskolai évek során megsokszorozódnak a feladatok: rengeteget kell otthon is tanulni, tömérdek házi feladat vár megoldásra, s az iskolán kívüli tevékenységekben is helyt kell állni. Úgy tűnik a nap huszonnégy órája semmire sem elég, folyamatos időzavarban szenvedsz?

#egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés
2012.12.11.

Meddig vagy biztosított? Figyelj a dátumra!

Amennyiben idén végeztél a középiskolában vagy az egyetemen, figyelj arra, hogy december 15-ig vagy biztosított. Ha nincs munkaviszonyod, vagy nem tanulsz tovább, be kell jelentkezned az adóhatóságnál, mert egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettséged van.

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#prosztatarák
2012.12.07.

Prosztatarák és táplálkozás

Fontos először is a prosztata-megnagyobbodás és a prosztatarák fogalmát tisztázni, ugyanis sokan nincsenek tisztában a két kórállapot különbségeivel.

#cukorbeteg
2012.12.06.

A cukorbetegséggel való küzdelem

Akár olyan érzésed van, mintha teletömték volna valamivel a fejedet, mert megfáztál, vagy gyomorbajaid miatt állandóan a mosdóba járkálsz, tudnod kell: a betegség senkinek sem sétagalopp.

#panasz
2012.12.05.

Rebeka kipróbálja: egy hét panaszmentesen

Rebeka hat héttel ezelőtt elhatározta, hogy megpróbál egy teljes hétig panaszmentesen élni. Az azóta eltelt időben sok tapasztalatot gyűjtött a panaszkodás természetéről, és természetesen arról, hogy hogyan lehet elkerülni azt.