Aki lisztérzékeny vagy allergiás, annak sajnos figyelnie kell, hogy egy buliban, összejövetelen milyen ropogtatni valókat eszik. Ezzel az egyszerűen elkészíthető rágcsával kedveskedhetünk azoknak, akik nem esznek liszttel készült ételeket.
Hozzávalók: (kb. 12-16 darab lesz belőle)
- 25 gramm hámozott, őrölt mandula
- 25 gramm kókuszliszt (lehet gluténmentes lisztet is használni)
- 80-100 gramm reszelt sajt (ízlés szerint: trappista, ementáli, stb.)
- 1 tojás
- 30 ml zsír ( pl. kacsazsír), de lehet vajat is használni
- só ízlés szerint
Így készítsd el:
A mandulát a zsírral, a tojással, a sajttal és a sóval keverjük össze, majd dolgozzuk össze jól a liszttel. Könnyű, jól formázható tésztát kapunk, amiből gyúrjunk kicsi golyókat (akár bele is hempergethetjük őket lenmagba). Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, majd a golyókat rakjuk rá, és lapítsuk őket össze egy kanállal vagy a tenyerünkkel. A tetejükre is rakhatunk egy kis sajtot. Körülbelül 15 percig süssük (200 fokon), akkor lesz jó, ha picit megpirul a teteje.
Jó étvágyat!