pogácsa
#Receptek

Sajtos pogácsa lisztérzékenyeknek

2013.01.11.
1 perces olvasási idő

Aki lisztérzékeny vagy allergiás, annak sajnos figyelnie kell, hogy egy buliban, összejövetelen milyen ropogtatni valókat eszik. Ezzel az egyszerűen elkészíthető rágcsával kedveskedhetünk azoknak, akik nem esznek liszttel készült ételeket.

Hozzávalók: (kb. 12-16 darab lesz belőle)

  • 25 gramm hámozott, őrölt mandula
  • 25 gramm kókuszliszt (lehet gluténmentes lisztet is használni)
  • 80-100 gramm reszelt sajt (ízlés szerint: trappista, ementáli, stb.)
  • 1 tojás
  • 30 ml zsír ( pl. kacsazsír), de lehet vajat is használni
  • só ízlés szerint

Így készítsd el:

A mandulát a zsírral, a tojással, a sajttal és a sóval keverjük össze, majd dolgozzuk össze jól a liszttel. Könnyű, jól formázható tésztát kapunk, amiből gyúrjunk kicsi golyókat (akár bele is hempergethetjük őket lenmagba). Egy tepsire fektessünk sütőpapírt, majd a golyókat rakjuk rá, és lapítsuk őket össze egy kanállal vagy a tenyerünkkel. A tetejükre is rakhatunk egy kis sajtot. Körülbelül 15 percig süssük (200 fokon), akkor lesz jó, ha picit megpirul a teteje.

Jó étvágyat!