2009.09.28.
1 perces olvasási idő
Nem csak a strandon kívánatos, hanem gyors vacsoraként is remek lehet a kefíres lángos. Akár fokhagymával, akár tejföllel vagy sajtosan tálalod, biztos lehetsz benne, hogy az utolsó darabig elfogy! Kínáld meg lisztérzékeny barátaidat is.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- 300 g gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 20 g élesztő
- 1 tojás
- 1 doboz kefir
- kevés tej
- csipet cukor
- só
Elkészítése:
- Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
- A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük.
- A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.)
- A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
- Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat.
- Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!