Hírek

#mosoly
2009.09.21.

Mosolyogj a világra – a világ is visszamosolyog rád

Tapasztaltad-e már, hogy pillanatok alatt tovaszáll a félelmed, a rosszkedved, ha őszinte mosolyt kapsz valakitől? Egy spontán mosollyal feloldhatjuk egy másik ember feszültségét – ez történik ilyenkor veled is. Az ember arcán megmutatkozó kedvesség bumerángként hat vissza. Tudatosan mosolyogj minél többet, hogy saját mosolyod derűt csempésszen a napodba.

#csomagolás
2009.09.21.

Csomagolj kreatívan és környezetbarátan!

Színes, képes, formás, figyelemfelkeltő. De valóban praktikus? Milyen, amikor környezetbarát? Egy újabb dolog, ahol nem csak a külső számít: a csomagolás.

#étkezési zavar
2009.09.18.

Biszexualitás, homoszexualitás = étkezési zavar?

Az evési rohamok, hánytatás és hashajtó szedése egyaránt gyakoribb azon fiúk és a lányok körében, akik magukat melegnek, leszbikusnak, biszexuálisnak vagy "többnyire heteroszexuálisnak" vallják - számolnak be róla a kutatók a Journal of Adolescent Health című szaklapban.

#újítás
2009.09.18.

Légy merész: újítsd meg magad tippjeink segítségével!

Elkezdődött a suli. Egyesek már szétunták magukat a szünet utolsó két hetében és várták az első csengőt. Mások igazságtalannak érezték, hogy nem december elején kezdődik a tanév, ami után már csak párat kell aludni a téli szünetig.

#vásárlás
2009.09.18.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 2. rész

A cikk első részében azzal kapcsolatosan adtunk tippeket, hogy mire figyelj oda vásárlás közben, az egyes termékek közötti válogatás során. Ebben a részben pedig általános tanácsokat adunk azzal kapcsolatban, hogy „shoppingolás” közben hogyan tudod a környezeted állapotát is szem előtt tartani.

#vitamin
2009.09.18.

Vitaminokkal külső-belső szépségünkért

Csökken a teljesítőképességed, gyakran vagy fáradt, és úgy érzed, nincs semmihez sem kedved? Akárcsak sokunknak, ilyenkor tavasszal valószínűleg a Te szervezeted vitaminkészletei is kiürültek. Itt az idő, hogy felturbózd magad a tavaszra! Nem csak belsőd újul meg, hanem a külsődön is meg fog látszani!

#szex
2009.09.17.

Női kondom és esemény utáni tabletta

Már akkor is, amikor a szexet még csak tervezed, felkészültnek kell lenned, ami a fogamzásgátlást illeti. Kondomok, tabletták, vagy egyéb módszerek tömkelege áll rendelkezésedre. De hibázni emberi dolog. Elég egy pillanat és már meg is van a baj.

Majdnem minden, amit a serdülőkorról tudni szeretnél (1. rész)
#pubertás
2009.09.16.

Majdnem minden, amit a serdülőkorról tudni szeretnél (1. rész)

A serdülőkor alatt tested komoly változásokon megy keresztül. Tested szép lassan eléri felnőtt méreteit, kialakulnak a másodlagos nemi jellegek. Ha már olvasod ezt a honlapot, valószínű, hogy ez a korszak nálad már elindult, és valamikor a húszas éveid elején fog majd befejeződni.

#szex
2009.09.15.

Tini terhesség: a TV a hibás?

Úgy gondolod, hogy a sok szex a TV-ben káros lehet a fiatalokra? Nos, nem is járunk oly messze az igazságtól. Egy friss tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a TV-ben lévő sok szex, a tinik terhességéhez vezethet.

#internet
2009.09.14.

Safe Szexting?

Szinte ma már nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki, újabb meztelen tini képeket találtak az interneten. Ez nem is olyan rég egy felkapott szokás lett, melyet sextingnek neveznek. És egyre több híve lesz. Egy legutóbbi felmérés szerint, ugyanis a tinik 20%-a küld magáról meztelen, vagy félmeztelen képeket, egy másik felhasználónak.

#gumióvszer
2009.09.14.

Ha nem lenne, ki kéne találni!

Hogyan? Mikor? Miért? Ebben a sorozatban arról olvashatsz, miként születtek meg olyan tárgyak, melyek nélkül az élet bonyolultabb, esetenként színtelenebb lenne.

#szex
2009.09.14.

Vénuszbetegség

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő betegségek az 1990-es évek előtt csak nemi betegségekként (venereal diseases), VD-ként emlegették? A szó a latin „venereus” szóból ered, mely tulajdonképpen azt jelenti, hogy Vénusztól, a rómaiak szerelem istennőjétől való.

#magas vérnyomás
2009.09.13.

A tv és a számítógép gyermekkori magas vérnyomást okoz

Az ülő foglalkozások, amelyek képernyőhöz kötődnek úgy tűnik, hogy nem is olyan veszélytelenek. Egy augusztusi tanulmány szerint, a tv képernyője, a számítógép, és az egyéb videojátékok lehetnek az okai – kortól és nemtől függetlenül – a gyermekkori magas vérnyomásnak.

#randi
2009.09.13.

Tippek egy romantikus randi érdekében

Ki ne szeretne egy remek randit? Szerintem mindenki. De most nem a hagyományos ezer éves randi ötleteket fogjuk elmondani. Én nem mondom, hogy a rózsa nem szép, és hogy egy gyertyafényes vacsora nem romantikus, de hát mindenki többre vágyik. És mindig jól jön pár kreatív tanács, főleg ha valami újjal és izgalmassal akarod lenyűgözni leendőbeli kedvesedet.

#falás
2009.09.12.

5 dolog, amit tudnod kell a falásról

Nos, mindannyian tudjuk milyen az, amikor nekiülünk, és válogatás nélkül falunk. Tömjük magunkba a mérhetetlen mennyiségű kaját, és közben nem is gondolunk arra, hogy ezzel szervezetünknek mekkora kárt okozunk.